Vad är det egntligen i den Thailändska MJÖLKEN ????

 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.

Långeman

Forumveteran
Har en 2l förpackning, den vanliga med blå topp som säljs överallt, som det är 1 l. kvar i.
Den har sedan 1l. drags upp, stått utanför kylen i rumstemperatur, i över en vecka nu, den har INTE surnat luktar inte illa.
Undrar om det ,överhuvudtaget, innehåller någon grädde alls. På förp. står det 4% fetthalt.
Vad innehåller mjölken ????? ????
 
"Långeman " sa:
Har en 2l förpackning, den vanliga med blå topp som säljs överallt, som det är 1 l. kvar i.
Den har sedan 1l. drags upp, stått utanför kylen i rumstemperatur, i över en vecka nu, den har INTE surnat luktar inte illa.
Undrar om det ,överhuvudtaget, innehåller någon grädde alls. På förp. står det 4% fetthalt.
Vad innehåller mjölken ????? ????

Förmodligen mjölk med lång hållbarhet.

Finns mjölk att köpa som håller sig i flera månader oöppnad i rumstemperatur, öppnad säger man ungefär 1 vecka i kylen.
 
"Ubon " sa:
Förmodligen mjölk med lång hållbarhet.

Finns mjölk att köpa som håller sig i flera månader oöppnad i rumstemperatur, öppnad säger man ungefär 1 vecka i kylen.

Nu handlar det om den vanliga mjölken, du köper ifrån kyldisken, har blå kork och kostar 89 Tbh / 2l. har dessutom varit öppnad och bara hälften kvar.
 
"Långeman " sa:
Nu handlar det om den vanliga mjölken, du köper ifrån kyldisken, har blå kork och kostar 89 Tbh / 2l. har dessutom varit öppnad och bara hälften kvar.

Långeman, om du har köpt "MEIJI" som ett märke heter så är den UHT behandlad(Ultra High Tempered), det innebär att den är körd igenom 140 grader ångtemperatur och blir då steriliserad och får längre hållbarhet utan att tappa mjölksmaken som vi är vana med från vår svenska mjölk, det enda man kan märka att den har blivit en aningen sötare i smak, men det är försumbar skillnad...
 
"Jo-Be " sa:
Långeman, om du har köpt "MEIJI" som ett märke heter så är den UHT behandlad(Ultra High Tempered), det innebär att den är körd igenom 140 grader ångtemperatur och blir då steriliserad och får längre hållbarhet utan att tappa mjölksmaken som vi är vana med från vår svenska mjölk, det enda man kan märka att den har blivit en aningen sötare i smak, men det är försumbar skillnad...


mm, ungefär det jag hänvisade till, någon som provat Thailändsk Långfil?
 
"Jo-Be " sa:
Långeman, om du har köpt "MEIJI" som ett märke heter så är den UHT behandlad(Ultra High Tempered), det innebär att den är körd igenom 140 grader ångtemperatur och blir då steriliserad och får längre hållbarhet utan att tappa mjölksmaken som vi är vana med från vår svenska mjölk, det enda man kan märka att den har blivit en aningen sötare i smak, men det är försumbar skillnad...
Det står att den har 4% fetthalt, men det undrar jag om det stämmer, då den känns lite vattnig
 
"Långeman " sa:
Det står att den har 4% fetthalt, men det undrar jag om det stämmer, då den känns lite vattnig

% Helge, %:en... ;D :D ;D

Står det på mjölkpaketet att det är 3-4% så stämmer det, fetthalten försvinner inte i UHT processen, den måste man separera bort(farbror Alfalaval's uppfinning separatorn)...
 
"Jo-Be " sa:
% Helge, %:en... ;D :D ;D

Står det på mjölkpaketet att det är 3-4% så stämmer det, fetthalten försvinner inte i UHT processen, den måste man separera bort(farbror Alfalaval's uppfinning separatorn)...

Känner honom jag med, men denna mjölk är så vattnig, så den känns som skummjölk.
Tvivlar starkt på att den innehåller något fett alls.
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
 

Liknande trådar

 
Tillbaka
Topp