Bläckfiskrecept sökes - ปลาหมึกนึ่งมะนาว

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
A

Anonym

Gäst
Hej :)

Min sambo söker ett bläckfiskrecept som på thai heter ปลาหมึกนึ่งมะนาว

Är det någon som möjligen har detta?


Mvh Jungis :wai:
 
A

Anonym

Gäst
Hej Jungis
Blev det gott? Jag trevar mig fram i den thailändska kokkonsten och skulle gärna prova det. Det ser ju inte alltför kompliserat ut, om man bortser från alla konstiga thailändska tecken. Min thailändska vän har lite (för att inte säga, mycket) svårt att konvertera thaitext till engelskt tal. (Jag har inte ens bett henne försöka med det här receptet). Så kan ni (i grova drag) översätta det till svenska? Som sagt, mycket sumariskt, duger bra!
Hälsningar
Keithan
:)
 
A

Anonym

Gäst
"Keithan " sa:
Hej Jungis
Blev det gott? Jag trevar mig fram i den thailändska kokkonsten och skulle gärna prova det. Det ser ju inte alltför kompliserat ut, om man bortser från alla konstiga thailändska tecken. Min thailändska vän har lite (för att inte säga, mycket) svårt att konvertera thaitext till engelskt tal. (Jag har inte ens bett henne försöka med det här receptet). Så kan ni (i grova drag) översätta det till svenska? Som sagt, mycket sumariskt, duger bra!
Hälsningar
Keithan
:)

Hej Keithan :)

Jag har inte provat receptet än, men har översatt det med hjälp av min sambo.
Har skrivit ut mängden till höger men tycker nog att det verkar för lite.
Kanske kan någon annan här på forumet som kan thai titta på originalreceptet och se om mängden stämmer med min översättning.

Skulle vara tacksam för den hjälpen :)

Här är översättningen:

Ångkoktbläckfisk med limesmak - ปลาหมึกนึ่งมะนาว

1. Bläckfisk 500gram

2. grön och röd chili (hacka) ¼ dl

3. vitlök (hacka) ¼ dl

4. Fisksås � 2tsk

5. limesaft � ¼ dl

6. strösocker � 1tsk


Tillredredning:


1. Skölj och rensa bläckfisken

2. Tillsätt ½ liter vatten i ångkokaren (thailänsk) och låt vattnet koka upp
Lägg i bläckfisken i en av delarna i ångkokaren och sätt plattan på 3-4:an på spisen.
Ångkoka 3-5minuter och sedan skär i småbitar.

3. Blanda fisksås, limesaft och socker i en skål, så att sockret smälter.
Blanda i vitlöken och chilin och häll allt över bläckfisken när man har lagt den på serveringsfatet.



Här är orginalreceptet: http://www.tripparty.com/asp/tripeat/pa ... =TR0603476

Mvh Jungis :wai:
 
A

Anonym

Gäst
Hmm, nu blev jag riktigt nyfiken:

Vad betyder ถ้วยตวง???

Några tafatta försök att söka på internet ger mig iden om att det möjligen skulle kunna vara ungefär "en kaffekopp" eller ca 240 cc, men jag hittar verkligen inget klart svar!

Någon som kan bringa klarhet i detta???

Tillägg:

Enligt http://www.agingthai.org/file/content/mul3.pdf (sid 63) framgår:

1 ถ้วยตวง (240 มล.) dvs 1 ถ้วยตวง=240 ml, - men vad BETYDER 1 ถ้วยตวง????
 
A

Anonym

Gäst
Tack Jungis med sambo.
Jag återkommer när jag testat. Men det visar sig att jag måste införskaffa en ångkokare först. :)
Eller testa thaibempas variant. (Tack thaibempa) :)
Eller ställa kompisen vid spisen. ;D
Hälsningar
Keithan
:)
 
A

Anonym

Gäst
Hej :)

Nu har vi lagat och ätit ångkoktbläckfisk med limesmak - ปลาหมึกนึ่งมะนาว
Det smakade mycket gott och det var starkt, men min sambo toppade med lite extra chilli ändå :D

Vi tog även lite färsk selleri och ökade mängden fisksås med 2 tsk.
Man kan ju göra som man vill.

Ett tips är att lägga bläckfisken på ett aluminiumfolie i ångkokaren.


Skickar med ett bildbevis :)

Mvh från Jungis :wai:
 
A

Anonym

Gäst
Ser riktigt gott blir nästan sugen sj ¨på att stoppa lite bläckfisk i ångkokarn nu höhöh, supernice med bild också :thumbsup: :wai:
 
A

Anonym

Gäst
"SuperRookieBoy " sa:
Ser riktigt gott blir nästan sugen sj ¨på att stoppa lite bläckfisk i ångkokarn nu höhöh, supernice med bild också :thumbsup: :wai:

Hej SuperRookieBoy :)

Jag får tacka!

Kan verkligen rekommendera dig denna rätt!

En höjdare tycker jag och familjen


Mvh Jungis :wai:
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.

Liknande trådar

 
Topp