kolla här alla klimatskeptiker

 
Ja, det är ett bättre sätt att mäta.
Sedan kan man ju även se på levnadsstandarden hos många människor i Indien och Kina, vilket förklarar att man inte släpper ut så mycket just per capita. Fattigt folk skapar mindre co2 utsläpp.
Det är väl dit MP t.ex vill.
Har man dubblat folkmängden på jorden under en kort tid så kan man bara släppa ut hälften per capita om man inte ska öka sitt totala utsläpp
Beroende på var man bor har man olika krav på värme eller kyla.
Fler dör av kyla än värme idag, Enligt en omfattande global studie publicerad i The Lancet Planetary Health (baserad på data från 2000–2019 över 43 länder och mer än 650 miljoner människor) står temperaturrelaterade dödsfall för
cirka 9,4 % av alla globala dödsfall – det motsvarar runt 5 miljoner dödsfall per år.
Av dessa är:
  • Koldödsfall: Cirka 8,5 % av de temperaturrelaterade dödsfallen (ca 4,6 miljoner per år).
  • Värmedödsfall: Endast 0,9 % (ca 0,5 miljoner per år).
 
1762783711608.webp
 
Beroende på var man bor har man olika krav på värme eller kyla.
Fler dör av kyla än värme idag, Enligt en omfattande global studie publicerad i The Lancet Planetary Health (baserad på data från 2000–2019 över 43 länder och mer än 650 miljoner människor) står temperaturrelaterade dödsfall för
cirka 9,4 % av alla globala dödsfall – det motsvarar runt 5 miljoner dödsfall per år.
Av dessa är:
  • Koldödsfall: Cirka 8,5 % av de temperaturrelaterade dödsfallen (ca 4,6 miljoner per år).
  • Värmedödsfall: Endast 0,9 % (ca 0,5 miljoner per år).
Förbränning av kol är den metod som används mest och står för 38 procent av all elproduktion. Kina förbrukar i särklass mest kol.
I Europa och Nordamerika minskar användandet av kol, men i dessa länder ökar istället förbränningen av gas.
Idag är rökgasreningen effektiv men de finns de som lagar mat inomhus med kol som skapar skadliga, dödliga sotpartiklar.
 
Förbränning av kol är den metod som används mest och står för 38 procent av all elproduktion. Kina förbrukar i särklass mest kol.
I Europa och Nordamerika minskar användandet av kol, men i dessa länder ökar istället förbränningen av gas.
Idag är rökgasreningen effektiv men de finns de som lagar mat inomhus med kol som skapar skadliga, dödliga sotpartiklar.

Vad för slags kol lagar man mat med?
 
 
 
Tillbaka
Topp