Isan Lover
Forumveteran
Hej
Nytt larm gällande livsmedel i Thailand, den här gången gäller det korv, Thailands Food and Drug Administration (FDA) uppger att 22 av 44 testade korvar innehöll så mycket nitrit att dom var ohälsosamma och just höga nitrit nivåer har kopplats till cancer.
Att FDA nu testar beror på att 14 barn har blivit så sjuka av korv att dom lades in på sjukhus, Ramathibodi Poison Centre konstaterade att dom hade drabbats av ”methemoglobinemia”. Normalt finns det små mängder methemoglobin i blodet, men giftiga ämnen omvandlar en större andel av vårt hemoglobin till methemoglobin, som då inte fortsätter att fungera som syrebärare, ett tecken är att man kan få blå hudfärg.
The FDA revealed that 22 out of 44 sausages sampled contained higher-than-permitted levels of nitrite, a preservative that is linked with bowel cancer.
The FDA began testing sausages after the Ramathibodi Poison Centre reported that 14 children had been hospitalised with methemoglobinemia – a blood disorder caused by ingesting nitrite – after eating sausages that had no FDA approval stamp.
Mvh isan lover
Nytt larm gällande livsmedel i Thailand, den här gången gäller det korv, Thailands Food and Drug Administration (FDA) uppger att 22 av 44 testade korvar innehöll så mycket nitrit att dom var ohälsosamma och just höga nitrit nivåer har kopplats till cancer.
Att FDA nu testar beror på att 14 barn har blivit så sjuka av korv att dom lades in på sjukhus, Ramathibodi Poison Centre konstaterade att dom hade drabbats av ”methemoglobinemia”. Normalt finns det små mängder methemoglobin i blodet, men giftiga ämnen omvandlar en större andel av vårt hemoglobin till methemoglobin, som då inte fortsätter att fungera som syrebärare, ett tecken är att man kan få blå hudfärg.
50% of sausages contain unsafe levels of nitrite linked with cancer – Thai FDA
Mon, March 14, 2022The FDA revealed that 22 out of 44 sausages sampled contained higher-than-permitted levels of nitrite, a preservative that is linked with bowel cancer.
The FDA began testing sausages after the Ramathibodi Poison Centre reported that 14 children had been hospitalised with methemoglobinemia – a blood disorder caused by ingesting nitrite – after eating sausages that had no FDA approval stamp.
50% of sausages contain unsafe levels of nitrite linked with cancer – Thai FDA
Half of the sausages sampled in a recent survey contained unsafe levels of nitrite, says Thailand’s Food and Drug Administration (FDA).
www.nationthailand.com
Mvh isan lover