50 % av dom testade Thailändska korvarna innehöll för höga halter av nitrit kopplat till cancer.

 

Isan Lover

Forumveteran
Hej

Nytt larm gällande livsmedel i Thailand, den här gången gäller det korv, Thailands Food and Drug Administration (FDA) uppger att 22 av 44 testade korvar innehöll så mycket nitrit att dom var ohälsosamma och just höga nitrit nivåer har kopplats till cancer.

Att FDA nu testar beror på att 14 barn har blivit så sjuka av korv att dom lades in på sjukhus, Ramathibodi Poison Centre konstaterade att dom hade drabbats av ”methemoglobinemia”. Normalt finns det små mängder methemoglobin i blodet, men giftiga ämnen omvandlar en större andel av vårt hemoglobin till methemoglobin, som då inte fortsätter att fungera som syrebärare, ett tecken är att man kan få blå hudfärg.

50% of sausages contain unsafe levels of nitrite linked with cancer – Thai FDA​

Mon, March 14, 2022

50% of sausages contain unsafe levels of nitrite linked with cancer – Thai FDA

The FDA revealed that 22 out of 44 sausages sampled contained higher-than-permitted levels of nitrite, a preservative that is linked with bowel cancer.

The FDA began testing sausages after the Ramathibodi Poison Centre reported that 14 children had been hospitalised with methemoglobinemia – a blood disorder caused by ingesting nitrite – after eating sausages that had no FDA approval stamp.


Mvh isan lover
 
Hej

Nytt larm gällande livsmedel i Thailand, den här gången gäller det korv, Thailands Food and Drug Administration (FDA) uppger att 22 av 44 testade korvar innehöll så mycket nitrit att dom var ohälsosamma och just höga nitrit nivåer har kopplats till cancer.

Att FDA nu testar beror på att 14 barn har blivit så sjuka av korv att dom lades in på sjukhus, Ramathibodi Poison Centre konstaterade att dom hade drabbats av ”methemoglobinemia”. Normalt finns det små mängder methemoglobin i blodet, men giftiga ämnen omvandlar en större andel av vårt hemoglobin till methemoglobin, som då inte fortsätter att fungera som syrebärare, ett tecken är att man kan få blå hudfärg.

50% of sausages contain unsafe levels of nitrite linked with cancer – Thai FDA​

Mon, March 14, 2022

50% of sausages contain unsafe levels of nitrite linked with cancer – Thai FDA

The FDA revealed that 22 out of 44 sausages sampled contained higher-than-permitted levels of nitrite, a preservative that is linked with bowel cancer.

The FDA began testing sausages after the Ramathibodi Poison Centre reported that 14 children had been hospitalised with methemoglobinemia – a blood disorder caused by ingesting nitrite – after eating sausages that had no FDA approval stamp.


Mvh isan lover
Finns något som är rent i Thailand? Först var grönsaker och frukter nu är det korv.
Asbest över allt, avgaser i obegränsade mängder.
 
Finns något som är rent i Thailand? Först var grönsaker och frukter nu är det korv.
Asbest över allt, avgaser i obegränsade mängder.
Hej

Just dessa billiga korvar är ju sånt som säljs på gatan och inte minst på dom flesta skolorna i landet, att barn uppenbarligen kan bli så sjuka att dom måste läggas in på sjukhus när dom äter dessa korvar är ju alarmerande, det är ju bra att FDA reagerade på att dessa korvätande barn drabbades av samma sjukdom och att man nu utför tester för att se vilka korvar som är farliga.

Det finns ju några riktigt problematiska livsmedel precis som du sa, grönsaker kan innehålla bekämpningsmedel och duschas ofta med formalin på marknader för att hålla sig färska längre, bläckfisk och annan seafood duschas ibland också med formalin för att hålla längre och där är riskerna störst långt ifrån havet, speciellt frukt men även vissa juicer innehöll ju tyvärr också ofta bekämpningsmede.

Sen har vi ju den fermenterade fisken som Thailändarna äter, den orsakar ju många levercancer via parasiter, sen har vi den orena och billiga spriten Lao Kao som också orsakar många fall av levercancer.

Så det finns en del att tänka på och kanske speciellt för föräldrar, om en vuxen äter något onyttigt ibland så är det kanske inte hela världen, men börjar barn samla på sig gifter i sina små kroppar redan i unga år så kan det nog bli farliga nivåer med tiden.

Mvh isan lover
 
I Bang sare så har vi åtminstone marknaden med färsk fisk bla nära havet vid havsbrisen:)Måste dock medge att korv av okänd ursprung hamnar på morgonmackan.
Hej

Jag äter ju mycket bläckfisk i Thailand och helst vid havet där den är färsk, men jag har svårt att låta bli den även på Isaans marknader, frugan varnar mig och påtalar riskerna, men det blir nästan bläckfisk någon gång i veckan även på landet.

Den billigaste korven som säljs vis skolorna och på gatan för 5-10 baht köper jag inte, jag tycker helt enkelt inte att den är god, det känns att det är lite kött i den och ofta är den överdragen med någon plastfilm istället för riktigt skinn.
Det finns ju riktigt bra korv också men då kostar den mer och smakar gott, det finns ju mågot som heter German Sausage och CP-Food har ju Bratwurst och andra goda korvar.

Mvh isan lover
 
Du får väl kolla på förpackningen som det står i artikeln att dom har FDA godkänning stämpel...
Står inte vilken korv det gäller om det är korv i butik eller den som säljs på marknader och på stånd längs vägar.
Hej

Jag tror att man bara har kontrollerat s.k ”godkänd” korv i undersökningen, hoppas det kommer en lista motsvarande den FDA gjorde när dom testade frukt och juicer.

Mvh isan lover
 
Kollar efter FDA stämpel på korv, hittar ingen med det.

20220316_090608.jpg
Hej

Lite överraskande, men det kanske är så enkelt att FDA inte har kontrollerat hur företagen har levt upp till ställda krav tidigare, men nu lär det ju åtminstone bli ett antal företag som får sina korvar godkända av FDA och lika många som blir utan stämpel.

Mvh isan lover
 
 

Liknande trådar

A
Svar
0
Visningar
1 K
Anonymius
A
W
Svar
0
Visningar
1 K
W
 
Tillbaka
Topp