Anna Karin lever sin dröm i Thailand.

magunnar

Forumveteran
Jag med. De kunder som köpte dessa gillade dem också. Friska väl definierade smaker sade de. Man kan bara tacka och buga.
Frugan som normalt sett inte äter burgare, började äta mina, även pizzorna, men hon ville alltid kleta på med ketchup. Själv tycker jag det räckte bra med pizzasåsen på dem ..
Ja dina pizzor såg fina..
Ja pizzasås borde räcka tycker jag,
men frugan kladdar med chilisås på den.
Fn, vad hungrig jag blir ny.
Skulle vilja vara i BKK nu @PeterSfa
 

magunnar

Forumveteran
Även bröd fixar jag.
Vaniljdrömmar, Challa, Sirapslimpa, Hamantachen.... Jag har rostbröd också.
När jag har ugn får du komma hit för Pizzan. ;):)
Visa bilaga 78744Visa bilaga 78745Visa bilaga 78746Visa bilaga 78747
När jag tittar på dina flätade bröd.
Kom jag ihåg när jag fick lära mig fläta med 12 bita.
6 på varje sida och armar i kors och fläta
Farsan hade bageri och detta var varje fredag hur många som helst.
Tur att man valde ett annat yrke @PeterSfa .
 

PeterSfa

Aktiv medlem
Ja dina pizzor såg fina..
Ja pizzasås borde räcka tycker jag,
men frugan kladdar med chilisås på den.
Fn, vad hungrig jag blir ny.
Skulle vilja vara i BKK nu @PeterSfa
När jag skaffat ugn här, tänkte jag försöka sälja lite. Se om det finns intresse.
Jag använder lite olja i pizzadegen, därmed blir den inte riktig knaprigt bränd. Inte mjuk heller utan precis lagom så även kanterna blir ätbara.
Min pizzor är bättre än de typ amerikanska de säljer här på orten iaf. Svensk/Italiensk stil och smak.
 

PeterSfa

Aktiv medlem
När jag tittar på dina flätade bröd.
Kom jag ihåg när jag fick lära mig fläta med 12 bita.
6 på varje sida och armar i kors och fläta
Farsan hade bageri och detta var varje fredag hur många som helst.
Tur att man valde ett annat yrke @PeterSfa .
Haha, det här var vardagschalla, dessutom på gränsen för lätt gräddad. Till Sabbath hör den mer avancerat flätade (alltså fredag).
Att jobba som bagare skulle inte vara kul i längden. För mycket pill. Beundrar de som klarar detta som livsbröd.
Säger jag som programmerar. 30 000 till 40 000 rader med kod är bara starten i ett datorprogram.
Livet är inte lätt.

Hittade mina andra bröd också.
Vita rostbrödet till vänster och Sirapslimpan till höger (Sirapslimpan är alltså typ Skogaholmslimpa men jag gör den i form för jag gillar högre formen).
I Thailand är det svårt hitta bröd. Jag längtar efter min ugn.
12729307_732172310251917_8795274067796014357_n.jpg
 

PanPan

Forumveteran
Svensk pizza! Du har inte svensk pizza i Thailand! ;)

Fast det finns ett par som är rätt bra även i Thailand. Hells Kitchen i Patong om det finns kvar har "svenska" pizzor. En gammal norrlänning som drev det om jag inte minns fel.
Börjar bli sämre utbud på Svensk pizza sen two lion och Siambylla la ner.
Finns en nyöppnad dock men minns inte namnet, @Samet har tipsat om den innan i någon tråd.

Såhär såg two Lions pizza meny ut innan han la ner och det var Svensk pizza.

menu-eng-A3-2-1.png
 

Boa52

Nedtystad
När jag skaffat ugn här, tänkte jag försöka sälja lite. Se om det finns intresse.
Jag använder lite olja i pizzadegen, därmed blir den inte riktig knaprigt bränd. Inte mjuk heller utan precis lagom så även kanterna blir ätbara.
Min pizzor är bättre än de typ amerikanska de säljer här på orten iaf. Svensk/Italiensk stil och smak.
Blanda i lite öl i degen så ska du se vilken god smak det blir, Italienska gubbar gjorde det på pitezerierna i umeå. Nu är
det 10 år sen jag åt en pizza ute gör dom själv med lite öl i degen, skit goa
 

PanPan

Forumveteran
Känner en Svensk dam boende i Thailand i samma ålder, vet att hon inte är så lycklig igentligen och haft mycket personliga problem under sina 12 år här, mycket har handlat om alkohol, inte funnit ro och rota sig, hälsoproblem etc.
Dock inte samma tjej, så påstår inget.
 

PeterSfa

Aktiv medlem
Blanda i lite öl i degen så ska du se vilken god smak det blir, Italienska gubbar gjorde det på pitezerierna i umeå. Nu är
det 10 år sen jag åt en pizza ute gör dom själv med lite öl i degen, skit goa
Öl fungerar också bra som marinad eller del av marinad för olika grillrätter.
När jag bodde i Sverige hade jag en restaurangugn hemma. Inga problem hålla bra temperatur oavsett rätt. Hade tur en gång i livet och fick den gratis vid avhämtning när en restaurang i stockholm utrustade nytt.
Här är jag fundersam på om jag skall köpa en gasugn eller bygga mig en redig stenugn.
Jag skall testa ölen nästa gång jag gör.
 

magunnar

Forumveteran
Öl fungerar också bra som marinad eller del av marinad för olika grillrätter.
När jag bodde i Sverige hade jag en restaurangugn hemma. Inga problem hålla bra temperatur oavsett rätt. Hade tur en gång i livet och fick den gratis vid avhämtning när en restaurang i stockholm utrustade nytt.
Här är jag fundersam på om jag skall köpa en gasugn eller bygga mig en redig stenugn.
Jag skall testa ölen nästa gång jag gör.
Gas hade jag tänkt engång här i spenaten. Har sett några fina både enplan och två.
Men är nu så ofta på farten pga jobb, men frugan har frågat efter en vi får se, kanske slutar jag någon dag att jobba.:eek::eek:
@PeterSfa
 

Bchrisny

Nykomling
Haha, det här var vardagschalla, dessutom på gränsen för lätt gräddad. Till Sabbath hör den mer avancerat flätade (alltså fredag).
Att jobba som bagare skulle inte vara kul i längden. För mycket pill. Beundrar de som klarar detta som livsbröd.
Säger jag som programmerar. 30 000 till 40 000 rader med kod är bara starten i ett datorprogram.
Livet är inte lätt.

Hittade mina andra bröd också.
Vita rostbrödet till vänster och Sirapslimpan till höger (Sirapslimpan är alltså typ Skogaholmslimpa men jag gör den i form för jag gillar högre formen).
I Thailand är det svårt hitta bröd. Jag längtar efter min ugn.
Visa bilaga 78753
Sirapslimpa -- ser fint ut // frun vill baka/// hur gör du. Är det två olika typer av mjöl man anvander .. Mörk sirap_ Finns varorna i Thailand //Svenska recept talar om filmjolk //
 

PeterSfa

Aktiv medlem
Sirapslimpa -- ser fint ut // frun vill baka/// hur gör du. Är det två olika typer av mjöl man anvander .. Mörk sirap_ Finns varorna i Thailand //Svenska recept talar om filmjolk //
Skogaholms eget recept.
I Sverige använde jag Brödsirap.
Efter gräddningen penslade jag också med denna sirap.
Angående vetemjöl skall du inte använda Kärnvetemjöl (Alltså inte vetemjöl special) eftersom det mjölet har låg proteinhalt och är avsett att baka kakor o annat som är platt. Blir alltså svårt få den att resa sig.
Jag har inte ugn här i thailand så jag har inte provat. Allt finns iaf på Macro som är där jag handlar. Jäst får kanske ta torrjästen istället, för jag har inte sett den färska jästen ännu.
Blanda jäst med jummet vatten
Blanda i övriga ingredienser, men ta gärna saltet sist eftersom det lätt förstör mjölets gluten. Du behöver gluten för att skapa hinna utanpå som håller kvar luften så brödet kan resa sig.
Knåda tills degen håller ihop och kan dras isär utan att den delar på sig. Skall bli långa trådar och ev en hinna mellan delarna du försöker separera.
Jäs till dubbla storleken, i bunken. Brukar ta 30 minuter i Sverige men antagligen kortare i Thailand eftersom det är varmare.
Enligt detta recept, dela degen i två delar, forma till två limpor och låt jäsa ordentligt Typ 40-45 minuter.
Börja gräddningen med 250 grader i ca 5 minuter, och fortsätt med lägre temp 200 grader i typ 25-30 minuter.
Låt det svalna på galler så det inte fastnar i bordet och blir kladdigt.
Jag hade en restaurangungn så jag kunde ställa in att tillföra vatten i duschar under gräddningen. Brödet blir saftigare och skorpan blir inte bränd så fort i värmen. Du kan försöka efterlikan det med att spray in lite vatten i ugnen under starten av gräddningen.
En del ställer en liten kopp med vatten i ugnen på golvet i ugnen.

Det är därför jag kallar den skogaholmslimpa för jag använde deras recept.

Det finns variationer när du söker på nätet. Filmjölk gillar en del som använder det till nästan allt. Större andel rågsikt gillar en del.
Rågsikt är inte ett rent rågmjöl utan en mycket finare mald rågmjöl uppblandat med vetemjöl, så den totala halten vetemjöl blir större än vad man ser i receptet.
skarmavbild-2016-02-17-kl-10-26-20.png
 

Bchrisny

Nykomling
Skogaholms eget recept.
I Sverige använde jag Brödsirap.
Efter gräddningen penslade jag också med denna sirap.
Angående vetemjöl skall du inte använda Kärnvetemjöl (Alltså inte vetemjöl special) eftersom det mjölet har låg proteinhalt och är avsett att baka kakor o annat som är platt. Blir alltså svårt få den att resa sig.
Jag har inte ugn här i thailand så jag har inte provat. Allt finns iaf på Macro som är där jag handlar. Jäst får kanske ta torrjästen istället, för jag har inte sett den färska jästen ännu.
Blanda jäst med jummet vatten
Blanda i övriga ingredienser, men ta gärna saltet sist eftersom det lätt förstör mjölets gluten. Du behöver gluten för att skapa hinna utanpå som håller kvar luften så brödet kan resa sig.
Knåda tills degen håller ihop och kan dras isär utan att den delar på sig. Skall bli långa trådar och ev en hinna mellan delarna du försöker separera.
Jäs till dubbla storleken, i bunken. Brukar ta 30 minuter i Sverige men antagligen kortare i Thailand eftersom det är varmare.
Enligt detta recept, dela degen i två delar, forma till två limpor och låt jäsa ordentligt Typ 40-45 minuter.
Börja gräddningen med 250 grader i ca 5 minuter, och fortsätt med lägre temp 200 grader i typ 25-30 minuter.
Låt det svalna på galler så det inte fastnar i bordet och blir kladdigt.
Jag hade en restaurangungn så jag kunde ställa in att tillföra vatten i duschar under gräddningen. Brödet blir saftigare och skorpan blir inte bränd så fort i värmen. Du kan försöka efterlikan det med att spray in lite vatten i ugnen under starten av gräddningen.
En del ställer en liten kopp med vatten i ugnen på golvet i ugnen.

Det är därför jag kallar den skogaholmslimpa för jag använde deras recept.

Det finns variationer när du söker på nätet. Filmjölk gillar en del som använder det till nästan allt. Större andel rågsikt gillar en del.
Rågsikt är inte ett rent rågmjöl utan en mycket finare mald rågmjöl uppblandat med vetemjöl, så den totala halten vetemjöl blir större än vad man ser i receptet.
Visa bilaga 78828
Tack !! --- Jag Är dålig på vad som står på paketen -- Jag har köpt tre st olika mjöl -- "Hard Wheat flour" --"Soft Wheat Flour" -- och "Dark Rye Flour"
Troligen australien import --och köpt på Villa Market Udon thani --- Vad skulle i så fall rågsikt rågmjöl heta? --
Och vad passar de 2 olika vetemjölen till som jag har --
 

PeterSfa

Aktiv medlem
Tack !! --- Jag Är dålig på vad som står på paketen -- Jag har köpt tre st olika mjöl -- "Hard Wheat flour" --"Soft Wheat Flour" -- och "Dark Rye Flour"
Troligen australien import --och köpt på Villa Market Udon thani --- Vad skulle i så fall rågsikt rågmjöl heta? --
Och vad passar de 2 olika vetemjölen till som jag har --
Dark Rye Flour är rågmjöl. Dock gissar jag på grovt, typ för danskt rågbröd. Jag vet inte vad Villa Market kallar rågsikten om de har den. Långt till en sådan för mig. Troligen något med "Rye Flour"
Rågsikt är en blandning av vetemjöl och finmalt rågmjöl. 60/40 kanske, om jag inte tappar huvet helt. Mindre mängden är rågmjölet.
Hårt vetemjöl är finmalt, medan mjukt är grövre.
Vad gäller bakbarheten handlar det om protein. Läs innehållsförteckningen, bra jäsning på bröd innebär protein mer än 11%. Är det mindre reser det sig inte lika bra utan blir plattare. Passar bättre för kakor och pannkakor typ.
Visst kan man baka jäsbröd även med den, men tror många som tycker de misslyckats med bröd har valt fel mjöl med lägre proteinhalt, typ vetemjöl special som inte alls är för jästa bröd, egentligen.
I Sverige brukade jag köpa "Bageri Extra" från Axfood Snabbgross. ca 130:- för en säck a 20kg. Eller direkt hos kvarnen.
 

magunnar

Forumveteran
Tack !! --- Jag Är dålig på vad som står på paketen -- Jag har köpt tre st olika mjöl -- "Hard Wheat flour" --"Soft Wheat Flour" -- och "Dark Rye Flour"
Troligen australien import --och köpt på Villa Market Udon thani --- Vad skulle i så fall rågsikt rågmjöl heta? --
Och vad passar de 2 olika vetemjölen till som jag har --
Rågsikt är "Sifted Rye Flour" 60/40
Har köpt en gång i en Tops butik i BKK.
Har inte kollat i Udon Thani
@Bchrisny
 

magunnar

Forumveteran
Skogaholms eget recept.
I Sverige använde jag Brödsirap.
Efter gräddningen penslade jag också med denna sirap.
Angående vetemjöl skall du inte använda Kärnvetemjöl (Alltså inte vetemjöl special) eftersom det mjölet har låg proteinhalt och är avsett att baka kakor o annat som är platt. Blir alltså svårt få den att resa sig.
Jag har inte ugn här i thailand så jag har inte provat. Allt finns iaf på Macro som är där jag handlar. Jäst får kanske ta torrjästen istället, för jag har inte sett den färska jästen ännu.
Blanda jäst med jummet vatten
Blanda i övriga ingredienser, men ta gärna saltet sist eftersom det lätt förstör mjölets gluten. Du behöver gluten för att skapa hinna utanpå som håller kvar luften så brödet kan resa sig.
Knåda tills degen håller ihop och kan dras isär utan att den delar på sig. Skall bli långa trådar och ev en hinna mellan delarna du försöker separera.
Jäs till dubbla storleken, i bunken. Brukar ta 30 minuter i Sverige men antagligen kortare i Thailand eftersom det är varmare.
Enligt detta recept, dela degen i två delar, forma till två limpor och låt jäsa ordentligt Typ 40-45 minuter.
Börja gräddningen med 250 grader i ca 5 minuter, och fortsätt med lägre temp 200 grader i typ 25-30 minuter.
Låt det svalna på galler så det inte fastnar i bordet och blir kladdigt.
Jag hade en restaurangungn så jag kunde ställa in att tillföra vatten i duschar under gräddningen. Brödet blir saftigare och skorpan blir inte bränd så fort i värmen. Du kan försöka efterlikan det med att spray in lite vatten i ugnen under starten av gräddningen.
En del ställer en liten kopp med vatten i ugnen på golvet i ugnen.

Det är därför jag kallar den skogaholmslimpa för jag använde deras recept.

Det finns variationer när du söker på nätet. Filmjölk gillar en del som använder det till nästan allt. Större andel rågsikt gillar en del.
Rågsikt är inte ett rent rågmjöl utan en mycket finare mald rågmjöl uppblandat med vetemjöl, så den totala halten vetemjöl blir större än vad man ser i receptet.
Visa bilaga 78828
Detta med saltet är nu delade meningar om det ska först eller sist.
Farsan hade ett bageri och ville att saltet skulle i degen och knodas sista två minuterna.
Men det blev många gånger att bagarna glömde saltet.:p:eek:
@PeterSfa
 

Audirs2

Aktiv medlem
Bara tanken, om man efter det här skulle vart tvungen hamna i Sverige igen. Sitta där utan möjligheter och med ingen framtid, vår investering här i Thailand förstörd. Bara invänta pension och äldreboende i den mån det ev. finns.
En något rå jämförelse av möjligheter.
Sverige.
Boendekostnad, 6000:- plus elräkning närmare 1000 varje månad. Uppehälle 3000-5000. Bilkostnad med bränsle då Sverige inte har allmänna kommunikationsmedel i tillräcklig utsträckning för att kunna erbjuda alternativ. 1000:- per månad?
Arbete, nja inte utan att flytta in i storstaden och där finns inte bostäder. I Sverige saknas det företag i rätt kunskapsnivå för att jag med lätthet skall få jobb. Alternativ är andra länder som Tyskland, Belgien och USA. Ni anar inte hur svårt det är få ett vanligt jobb med min bakgrund.
Utanför, de man kan få är rena gettona med dagligt våld och beskjutningar. Ja, jag har bott i Spånga, Jakobsberg och Alby i nutid. Jag går inte på lögnerna från media och politiker, jag vet hur det är där, jag har bott där och vet.
Även de bostäderna är svåra att få, sist var jag tvungen skriva ett program som placerad mig först i bostadsförslagen som annonserades ut av bolagen. Svårt upprepa då det är nytt system nu.
Starta företag? mer eller mindre ett rakt nej då socialisterna har för hårt skattetryck. Det går bara om man får snurr redan på första kronan i så hög grad att det räcker för både skatte och avgiftsavdragen med boendekostnader. Som att spela på lotto med dagens system.
Gå på socialen och invänta pension? Ha, socialen tillåter idag folk bli bostadslösa och vägrar ersättning/hjälp. De har helt enkelt inte råd och har stramat åt sin verksamhet. Det är mest invandrare som har statligt stöd som får adekvat hjälp.
Pensionen när det blir dags. Regeringen valde att haverera pensionssystemet då det kostade för mycket. Man valde lägga ut en del pensionsansvar på företagen, frivilligt för företagen. Så kraftigt sänkt pension och aldrig i livet jobbat på ett företag som betalar in denna frivilliga tjänstepension. När pensionen väl anländer, finns alltså inte pengar för att betala både uppehälle och bostad. Tvingad till socialen som numera inte hjälper som förr.

Thailand.
Boendekostnad 0, Elräkning som mest 1000 bath om man slösar el riktigt. Uppehälle 3000-5000 bath månaden. Resekostnader extremt låga. Tåg 7 bath upp till kanske 100 bath långresor. Minibussar, TukTuk taxin, en billig MC där bensin kostar hälften mot Sverige.
Anställning, nja som Farang är det svårare men det finns företag som prioriterar faranger på vissa positioner. Arbetstillstånd är busenkelt eftersom jag är gift med Thai och bor här på det Visum och förlängning uppehåll. Bara en formalitet.
Starta företag. Ja, det är lätt här. Visst, formaliteter precis som i Sverige, men skatter och avgifter utgår inte från första kronan, så man kan starta på ett sätt som börjar med att garantera inkomst för egen försörjning före skatter inträder. Ja Thailand har ingen industri inom mitt område, enbart distributörer för sådana företag jag jobbade på förut. Med höga importskatter. Hmm, här finns möjligheter.
Pension, som Thai får, nej. Om jag får pensionen från Sverige, vilket det kanske inte blir, då räcker den att leva på här. Men den räcker inte för att leva på i Sverige.
Skulle pensionen utebli. Ja jag kan göra som alla andra här. Ställa mig vid vägen och sälja pannkakor, våfflor... Med tanke på hur lite pengar man behöver för att få livet gå runt, är det möjligt. Om jag inte redan startat företag här, vilket är så fruktansvärt svårt göra i Sverige. Då behöver jag inte oroa mig pension.

Lägg till de ökande problemen i Sverige med en okontrollerad invandring. De påverkar en redan ansträngd ekonomi. Förstörelsen ökar och någon måste betala för reparationer och förebyggande åtgärder.
Lägg till socialismen förändringar i syfte att behålla en socialistisk makt, där landet steg för steg liknar George Orwells värld. Stegen mot en mindre och mindre demokratisk värdegrund socialismen tar.
Varför skulle man betala en flygbiljett till ett sådant land? För den svenska sommaren? Där man oftast fryser skiten ur sig året runt? Allt boende blir svindyrt eftersom husen måste termoisoleras så de boende inte dör och tillföras mängder energi för uppvärmning till en ökande kostnad för varje KW. Förmånen att ha en socialistisk regering som försöker stjäla dina pengar med ett högre och högre skattetryck utan att du får något tillbaka?
Bra skrivet Peter! Och snart lägger väl kungadömmet Sverige ut pensionen på entreprenad åxå!
 

PeterSfa

Aktiv medlem
Hade passat mig utmärkt! Då kanske man faktiskt kan få den tjänst man betalt för. Nu går ju mest mina inbetalningar till någon helt annan än mig...
Det pågår ett arbete för att flytta beslut om pensionsfonderna närmare regeringen. D.v.s. verkar det finnas planer på att kunna länsa fonden igen på liknande sätt som skedde förra gången.
Den bara minskar och minskar.
 
 
Topp