Hålla andan?

 
En undran bara Varför sätta en rubrik på alla trådar när dom ändå eftet en sida handlar om något helt annat ???
 
En undran bara Varför sätta en rubrik på alla trådar när dom ändå eftet en sida handlar om något helt annat ???
Hade vart rätt dött på forumet om alla höll sig till trådämnet.
Rubrikinfon brukar du få i första inläggen, OT snacket är ju bra för tråden så den inte dör ;)
 
Tråden har väl dött då den inte längre handlar om vad den är till för
 
Tråden har väl dött då den inte längre handlar om vad den är till för
Nä tycker jag inte, när nåt sker i ämnet så drar den nog igång igen.
Men låter man den dö ut kommer en ny tråd istället nästa gång.
Hade den inte hållts aktiv hade ju du inte hittat den så du kunde komma in och gnälla, för tror knappast att du sökte i ämnet.
Mer troligt att du ramla in för den låg i toppen på olästa ;)
 
Vad blir det för kurs?
Skall själv på kurs i Manila men blir i Maj, gasmätning, refresh.
Ligger detta mall of asia nära affärskvarteren?
Har ju bara vart där 2 korta turer så känner inte till stan.

Kem refresh.
Den brukar va 3 dagar i Sverige, varken Chalmers eller Kalmar kör den över sommaren så får ta den någon annanstans.
5:e kursen i Manila, gillar att vara där för det är softa kurser. De har inte refresher i Manila så det blir att köra om hela kursen från scratch.
Får man betalt så kan jag sitta där o sova i några veckor.
Visa till Brasilien vill de också att jag ska ta så jag kan jobba där, det vill inte jag. Får se hur utvecklingen blir, man är ju gammal o trött numera :-)

/ SatanG
 
Kem refresh.
Den brukar va 3 dagar i Sverige, varken Chalmers eller Kalmar kör den över sommaren så får ta den någon annanstans.
5:e kursen i Manila, gillar att vara där för det är softa kurser. De har inte refresher i Manila så det blir att köra om hela kursen från scratch.
Får man betalt så kan jag sitta där o sova i några veckor.
Visa till Brasilien vill de också att jag ska ta så jag kan jobba där, det vill inte jag. Får se hur utvecklingen blir, man är ju gammal o trött numera :-)

/ SatanG
Hur är det med visa till Brasilien, måste du åka till Sverige då och få utdrag ur polisregistret?
Mins det var krav för 10 år sen, eller går det fixa via Svenska ambassaden här, eller är kravet borta?
Får också kolla med skatt, hade 1 chief ombord nu som bor i Brasilien, han åkte på att skatta där när han var på Bahamasregistrerad, annställd i Norge segla i Brasilien, åkte på skatt där nere med.
Han sa att dom hade väldigt strikta skatteregler?
 
Nä tycker jag inte, när nåt sker i ämnet så drar den nog igång igen.
Men låter man den dö ut kommer en ny tråd istället nästa gång.
Hade den inte hållts aktiv hade ju du inte hittat den så du kunde komma in och gnälla, för tror knappast att du sökte i ämnet.
Mer troligt att du ramla in för den låg i toppen på olästa ;)
Ramlar inte in utan följer olika trådar hela tiden men inte inloggad Så där har du helt fel
 
Härlig tråd om den dåliga maten i Filippinerna.
En expert har aldrig varit utanför Thailands gränser och den andra har ätit på rederiets bekostnad i några få dagar.
Forum när det är som bäst.

Nu ska jag avstå rekommendationer om bra restauranger i Manila som novis.
Mall of Asia är ett budgetval men är en upplevelse i sig.
 
Luftrenaren stod på 017 när vi kom hem, nu 009.

20190405_193249.jpg
 
Anställ en kvinnlig filipino kock.
Tvivlar thaikäk går hem i västerländsk sjöfart.

Långt ifrån hälften av farangerna som äter thaimat regelbundet.
Sämst är tyskar, amerikaner och engelsmän.

Måste vara ett systemfel när bemanningsföretag levererar kockar till lägsta möjliga pris.
Ni får börja laga er egen mat.
Du vet inte mycket om livet och villkoren till sjöss märker jag men jag råkar göra det efter 44 år som ombordanställd. Som sagt, vi anställer inte ombord men vi bedömer folk om dom är välkomna tillbaka. Kockarna bedömer jag, oftast i samråd med övriga ombord.
 
Härlig tråd om den dåliga maten i Filippinerna.
En expert har aldrig varit utanför Thailands gränser och den andra har ätit på rederiets bekostnad i några få dagar.
Forum när det är som bäst.

Nu ska jag avstå rekommendationer om bra restauranger i Manila som novis.
Mall of Asia är ett budgetval men är en upplevelse i sig.
5555, jag äter mat lagad av Filippinare varje dag ombord.
I Filippinerna gick jag och köpte mat själv.
Eftersom 85% av dom ombord är Filippinare så lagas det Filippinska rätter dagligen vid varje måltid, då vi har buffe upplägg.
 
@nmax vad kan man göra med appen för luftrenaren?
Har inte orkat installera den, kom ju nyss hem igen.
Är det några inställningar eller bara onödig info som man ser ändå på själva luftrenaren?
 
5555, jag äter mat lagad av Filippinare varje dag ombord.
I Filippinerna gick jag och köpte mat själv.
Eftersom 85% av dom ombord är Filippinare så lagas det Filippinska rätter dagligen vid varje måltid, då vi har buffe upplägg.
Testa GPoint när du kommer till Manila.
Svensk buffé är inte fel.
Bara 300 THB.
Ett stamställe för västerlänningar och ölen finns i en massa sorter på fat.
Även svensk must.
 
Testa GPoint när du kommer till Manila.
Svensk buffé är inte fel.
Bara 300 THB.
Ett stamställe för västerlänningar och ölen finns i en massa sorter på fat.
Även svensk must.
Jag behöver väl inte gå och äta Svenskt, jag bor ju nära Pattaya och har allt.
Tänkte mer testa nåt klassiskt Filipinskt.
Har du nåt tips?
 
Jag behöver väl inte gå och äta Svenskt, jag bor ju nära Pattaya och har allt.
Tänkte mer testa nåt klassiskt Filipinskt.
Har du nåt tips?
Nej....
Inte i Manila.
Kolla om kedjan Lantaw finns där.
Dom leverar bra lokal mat.
I brist på annat gå på en lokal "holk" och beställ Bicol Express ełler Chicken Curry.
Kinalaw om du gillar inlagd sill.
Grytor liknande i Sverige finns överallt.
Även köttsoppa med mycket grönsaker och potatis är vanligt.
 
Hur är det med visa till Brasilien, måste du åka till Sverige då och få utdrag ur polisregistret?
Mins det var krav för 10 år sen, eller går det fixa via Svenska ambassaden här, eller är kravet borta?
Får också kolla med skatt, hade 1 chief ombord nu som bor i Brasilien, han åkte på att skatta där när han var på Bahamasregistrerad, annställd i Norge segla i Brasilien, åkte på skatt där nere med.
Han sa att dom hade väldigt strikta skatteregler?

Vad jag förstår gäller fortfarande registerutdrag men det kan man få hemskickat till Thailand.
Passet får jag skicka via kurir till visaagenten i Danmark, ambassaden håller passet minst en månad.
Mycket krångel. Har hört en del om mutskandaler i Petrobras och att de flesta utlänningar har lämnat Brasselandet och det numera har gått på dekis ordentligt. Jag ser inte, just nu iaf, att jag ens kommer börja med någon ansökning.

/ SatanG
 
Nej....
Inte i Manila.
Kolla om kedjan Lantaw finns där.
Dom leverar bra lokal mat.
I brist på annat gå på en lokal "holk" och beställ Bicol Express ełler Chicken Curry.
Kinalaw om du gillar inlagd sill.
Grytor liknande i Sverige finns överallt.
Även köttsoppa med mycket grönsaker och potatis är vanligt.
Jo sopporna känner jag till, är poppulärt ombord serveras dagligen.
Ser ut som våra grönsaks och köttsoppor.
Men en sak får jag säga och det är min åsikt efter min gom, att Norska, Engelska och Filippinska köket är inte imponerande.
Någon skrev testa servera Svensk husmanskost, har jag gjort många gånger och förbannad ibland för dom slevar i sig allt och det jag tänkt ha par dagar tar slut direkt.
Kommer ihåg i byn, ex-svärfar var förtjust i min matlagning, tog alltid påbackning, jag lika sur varje gång, det hade ju jag tänkt ha i par dagar ;)
 
Vad jag förstår gäller fortfarande registerutdrag men det kan man få hemskickat till Thailand.
Passet får jag skicka via kurir till visaagenten i Danmark, ambassaden håller passet minst en månad.
Mycket krångel. Har hört en del om mutskandaler i Petrobras och att de flesta utlänningar har lämnat Brasselandet och det numera har gått på dekis ordentligt. Jag ser inte, just nu iaf, att jag ens kommer börja med någon ansökning.

/ SatanG
Vi körde allt med petrobrass innan, men det sammarbetet är vad jag förstått helt avslutat.
Hade en polare som var ÖS på ankarhanterare där nere.
Han sa det var som att ha ett gäng apor på däck.
Dom var tvungna att ha 2 skandinaviska bosun som gick skift för att ha kontroll på brassefolket.
 
Senast ändrad:
Det spanska och mexikanska arvet finns kvar i matlagningen.
Testa deras Hungarian korvar och Shoritzo.
Ibland faller gommen av. Andra gånger är det dom en falukorv.
 
 
 
Tillbaka
Topp