MrHotsia (en jäkligt cool thaikille som testar och lagar mat i sydostasien)

 
hehe..., MrHotsia är ju just nu på en resa i Indien och jag följer ju han på FaceBook bland annat. Har ju varit i Sikkim och här är han i Kolkata (Calcutta).

Ja man ser ju att äta med fingrarna behärskar han inte hälften tappar han ju ner på marken....hahah. Men det är svårare än man tror, en indier skulle ju inte tappa ett riskorn, man måste knåda ihop det i handen och sen in i munnen, ja jag har svårt för det också.

Men minnena från de resor jag själv gjort till Indien kommer tillbaka och just oväsendet, hör på allt tutande, ljudnivån i Indien är otrolig.

 
Mysig video med ชาวมูเซอดำ chao muu söö dam eller ชนเผ่าลาหู่ chon phao[ton]L[/ton] laa huu[ton]L[/ton] som de också kallas. Härlig örtagård precis i början av videon!

Blir mer och mer intresserad av att själv företa mig resor till, där man känner historiens vingslag, när man tittar på de här videorna av Mr Hotsia!

 
Den var fin. :) Fick mig att tänka på mina utflykter under senaste resan. Vi var i gränsområdena i provinsen Mae Hong Son. Vi besökte faktiskt precis det folket i en by. :)
 
hehe..., MrHotsia är ju just nu på en resa i Indien och jag följer ju han på FaceBook bland annat. Har ju varit i Sikkim och här är han i Kolkata (Calcutta).

Ja man ser ju att äta med fingrarna behärskar han inte hälften tappar han ju ner på marken....hahah. Men det är svårare än man tror, en indier skulle ju inte tappa ett riskorn, man måste knåda ihop det i handen och sen in i munnen, ja jag har svårt för det också.

Men minnena från de resor jag själv gjort till Indien kommer tillbaka och just oväsendet, hör på allt tutande, ljudnivån i Indien är otrolig.


Klibbris kanske vore enklare att äta med fingrarna....
 
Klibbris kanske vore enklare att äta med fingrarna....

Jo, men indierna har en teknik som går ut på att trycka ihop maten med fingrarna och snabbt in i handen där det formar den som en liten boll och sen in i munnen eller använder chapatibrödet som bestick.

Sås eller annan vätska i form av alla dessa grönsaksröror eller currysås gör att de kan limma ihop riset, ja jag själv har svårt att äta med fingrarna och viktigt här, bara högerhanden, vänster används för andra öppningar.:D
 
Jo, men indierna har en teknik som går ut på att trycka ihop maten med fingrarna och snabbt in i handen där det formar den som en liten boll och sen in i munnen eller använder chapatibrödet som bestick.

Sås eller annan vätska i form av alla dessa grönsaksröror eller currysås gör att de kan limma ihop riset, ja jag själv har svårt att äta med fingrarna och viktigt här, bara högerhanden, vänster används för andra öppningar.:D

:upanddown:
 
Ingen fan av kalvfärs eller smörgåstårta.
Äter du nån form av svensk husmanskost?
Eller letar du efter insekter i södra sverige också helst?
 
Ingen fan av kalvfärs eller smörgåstårta.
Äter du nån form av svensk husmanskost?
Eller letar du efter insekter i södra sverige också helst?

hahaha..., ja jag förstår att du börjar undra. Jo jag är allätare och visst kan jag äta smörgåstårta också om den är gjord på riktiga grejer alltså äkta majonnäs, färska räkor osv, du förstår nog.

Men jag är ju sådan att finns bättre grejer tar jag hellre det. Gillar att testa all mat från hela världen och äter allt. Kanske du inte känner till det men jag är kock i botten har arbetat 30 år i kök och har ju under alla de åren gjort mina utvärderingar om mat och vet vad jag vill ha samt föredrar mest.

Mina favoritkök är Italien, Turkiet och sen kan jag inte bara ta Thailand utan där får hela Asien en plats men Thai, indiska, kinesiska, japanska, koreanska och vietnamesiska köken ligger bra till.:)
 
hahaha..., ja jag förstår att du börjar undra. Jo jag är allätare och visst kan jag äta smörgåstårta också om den är gjord på riktiga grejer alltså äkta majonnäs, färska räkor osv, du förstår nog.

Men jag är ju sådan att finns bättre grejer tar jag hellre det. Gillar att testa all mat från hela världen och äter allt. Kanske du inte känner till det men jag är kock i botten har arbetat 30 år i kök och har ju under alla de åren gjort mina utvärderingar om mat och vet vad jag vill ha samt föredrar mest.

Mina favoritkök är Italien, Turkiet och sen kan jag inte bara ta Thailand utan där får hela Asien en plats men Thai, indiska, kinesiska, japanska, koreanska och vietnamesiska köken ligger bra till.:)

Okej du gör egen majonäs också då antar jag och köper endast färska nyfångade räkor.
 
Okej du gör egen majonäs också då antar jag och köper endast färska nyfångade räkor.

Ja jag gör egen majonnäs, ja jag köper så mycket färskt jag kan, men även frysta med skal kan funka det också om det kniper, jag är inte omöjlig;)
 
Jo när det gäller kalvfärs är du rätt omöjlig.
:D

heee..., nä jag har inte sagt att jag inte äter kalv eller färs av kalv, det finns bättre saker har jag sagt. Sen Wallenbergare håller jag fast vid fruktansvärt överreklamerad och dyr barnmat:D
 
heee..., nä jag har inte sagt att jag inte äter kalv eller färs av kalv, det finns bättre saker har jag sagt. Sen Wallenbergare håller jag fast vid fruktansvärt överreklamerad och dyr barnmat:D

Lite mer påståenden än det hade du om kalvfärs.
Sverige blev plötsligt endast ett landskap / län enligt dig, när det gällde tillgången till det.
;)
 
Lite mer påståenden än det hade du om kalvfärs.
Sverige blev plötsligt endast ett landskap / län enligt dig, när det gällde tillgången till det.
;)

Om jag går till bättre köttaffärer finns det, jag pratade om butiker som Coop, Ica osv, tycker inte jag ser speciellt mycket av kalv där.

Jag vet inte egentligen om skåningars förhållande till kalv, men här nere är ju gris och vildsvin, hjort, rådjur, gås stora saker mer än kalv så känns det i alla fall, Berra kan kanske verifiera om det är så.

Skåningar känner jag gillar mer kraftigt kött, kalv är ju inte så smakrikt. Kanske uppåt landet kalv är mer populärt, bara en gissning.
 
Om du nu är kock i botten och jobbat inom kök i 30 år bör du veta det själv.

Att du gissat har jag redan förstått.

Hur gammal är du då egentligen?
 
 
 
Tillbaka
Topp