Recept på fläsk

 

Kycklingen

Administratör
Forumpersonal
Som en del av er redan vet så brukar jag köpa en halv gris på våren/vintern. Grisen brukar ligga på ca 50 kg.
Då blir det ju en hel del fläsk. (Sidfläsk)
Normalt brukar jag steka stekt fläsk med löksås och kokt potatis utav det, men finns här någon som kan ge tips på vad man laga för något annan utav det?
 
Här gör dom en rulle av sidfläsk med örter och kryddor som är väldigt, väldigt gott.
Kan inte ge något recept, men vitlök, gullök, citrongräs, koriander och chili vet jag ingår.
Grilla med roterade spett i flera timmar eller förkoka och griljera i ugnen hemma bör fungera.
Finns väl färdiga nät man kan använda istället för att binda med snören.
 
Det ska smälta i munnen så det krävs extra tid.

20190512_223443.jpg


20190512_223510.jpg


20190512_223406.jpg


20190512_223426.jpg
 
Det kallas Boneless Lecheon om du vill fördjupa dig.

Annars skulle jag vilja prova själv med de kryddor man använder till får.
Salvia, rosmarin, mynta, vitlök, peppar bör väl bli gott.
 
 
 
Tillbaka
Topp