Stefan´s mat, recept och tips

stef@n

Forumräv
Tranbär (Cranberry)

Tranbär som substitut till lingonsylt.

Innan koket så låter jag bären tina och rinna av i en skål, jag pressar även ur lite vätska när den tinat annars tycker jag sylten blir för blaskig, med den avrunna tranbärsvätskan och lite socker så blir det cirka en 1/2 flaska saft.

Tillsätter ett 1/2 kilo socker till 1 kilo tranbär och låter det sjuda i 20-25 minuter under omröring, efter att det svalnat så blandar jag i ett 1/2 kryddmått natriumbensoat (för längre hållbarhet) som jag löst upp i 1 tesked hett vatten men det är frivilligt.

post-3132-0-65743800-1426563264.jpg
 

stef@n

Forumräv
Lagt in gurka men det finns mängder med recept men så här gör jag.
Lag, koka upp 5 dl 6 %-ig thailändsk vinäger, 1 dl socker, 2 tsk salt, 4 tsk senapskorn, 10 vit och 10 svartpepparkorn. 3 medelstora gurkor, varva de skivade gurkorna med dill och häll i lagen när den svalnat så att de täcker gurkorna. Låt stå och dra till sig några dagar.
20200903_114547.jpg
 

sss

Aktiv medlem
Lagt in gurka men det finns mängder med recept men så här gör jag.
Lag, koka upp 5 dl 6 %-ig thailändsk vinäger, 1 dl socker, 2 tsk salt, 4 tsk senapskorn, 10 vit och 10 svartpepparkorn. 3 medelstora gurkor, varva de skivade gurkorna med dill och häll i lagen när den svalnat så att de täcker gurkorna. Låt stå och dra till sig några dagar.
20200903_114547.jpg
Ingen pepparrot i ditt recept ser jag.
 

stef@n

Forumräv
Kålpudding idag, mums mums.

4 kg vitkål, 1 kg färs, 5 stora lökar, 3-4 paprikor, 10-12 tomater, 1/2 liter kokt ris, 5-6 ägg, 2 dl grädde, 2 dl mjölk, 1/2 dl sirap 2-3 msk soya. Vilka kryddor och mängd får ni kolla i något recept, jag använder salt, svartpeppar, timjan och oregan.

20200911_073359.jpg
20200911_093218.jpg
20200911_093551.jpg
20200911_121531.jpg
 

Audirs2

Forumveteran
Kålpudding idag, mums mums.

4 kg vitkål, 1 kg färs, 5 stora lökar, 3-4 paprikor, 10-12 tomater, 1/2 liter kokt ris, 5-6 ägg, 2 dl grädde, 2 dl mjölk, 1/2 dl sirap 2-3 msk soya. Vilka kryddor och mängd får ni kolla i något recept, jag använder salt, svartpeppar, timjan och oregan.

20200911_073359.jpg
20200911_093218.jpg
20200911_093551.jpg
20200911_121531.jpg
Mums mums! :beer:
 
Kålpudding idag, mums mums.

4 kg vitkål, 1 kg färs, 5 stora lökar, 3-4 paprikor, 10-12 tomater, 1/2 liter kokt ris, 5-6 ägg, 2 dl grädde, 2 dl mjölk, 1/2 dl sirap 2-3 msk soya. Vilka kryddor och mängd får ni kolla i något recept, jag använder salt, svartpeppar, timjan och oregan.

20200911_073359.jpg
20200911_093218.jpg
20200911_093551.jpg
20200911_121531.jpg
Det har jag inte ätit sen skolan och då älskade jag det.
 
Ganska intressant med en så pass matintresserad farang.

Troligen inte alla thaifrugor som skulle uppskatta detta Eller en farang som är överintresserad av städning och att tvätta.

Man ska inte inkräkta på revir.

STT
 

stef@n

Forumräv
Ganska intressant med en så pass matintresserad farang.

Troligen inte alla thaifrugor som skulle uppskatta detta Eller en farang som är överintresserad av städning och att tvätta.

Man ska inte inkräkta på revir.

STT

Tycker det är kul med matlagning och finns inte det jag vill äta att köpa så måste jag göra den själv, tycker thaimat är rätt så överskatad så det äter jag några gånger i månaden.

Städar, diskar och tvättar också, gjorde ju det när jag bodde själv i 19 år så det går även bra nu och jag har tid. Många vill ju ja en piga men det är inget för mig.
 

Arnold Layne

Aktiv medlem
Kålpudding idag, mums mums.

4 kg vitkål, 1 kg färs, 5 stora lökar, 3-4 paprikor, 10-12 tomater, 1/2 liter kokt ris, 5-6 ägg, 2 dl grädde, 2 dl mjölk, 1/2 dl sirap 2-3 msk soya. Vilka kryddor och mängd får ni kolla i något recept, jag använder salt, svartpeppar, timjan och oregan.

20200911_073359.jpg
20200911_093218.jpg
20200911_093551.jpg
20200911_121531.jpg

Gillar normalt inte kålpudding men den där skulle jag gärna vilja prova ... vet ju mycket väl vilken enastående kock du är.
Gillar inte blodpudding heller ... men den du gör sväljer man ju med god aptit :nod:
 
Tranbär (Cranberry)

Tranbär som substitut till lingonsylt.

Innan koket så låter jag bären tina och rinna av i en skål, jag pressar även ur lite vätska när den tinat annars tycker jag sylten blir för blaskig, med den avrunna tranbärsvätskan och lite socker så blir det cirka en 1/2 flaska saft.

Tillsätter ett 1/2 kilo socker till 1 kilo tranbär och låter det sjuda i 20-25 minuter under omröring, efter att det svalnat så blandar jag i ett 1/2 kryddmått natriumbensoat (för längre hållbarhet) som jag löst upp i 1 tesked hett vatten men det är frivilligt.

post-3132-0-65743800-1426563264.jpg
De cranberry du köper på ex macro är lingon trots den felaktiga benämningen cranberry, tranbär är dubbelt så stora som lingon och äggformade
 

Liknande trådar

S
Svar
74
Visningar
5 K
Anonymius
A
S
Svar
5
Visningar
3 K
S
A
Svar
64
Visningar
13 K
Anonym
A
S
Svar
23
Visningar
8 K
glimten66
G
W
Svar
1
Visningar
5 K
Anonym
A
A
Svar
12
Visningar
5 K
Anonymius
A
 
Topp