stef@n
Forumveteran
Tranbär (Cranberry)
Tranbär som substitut till lingonsylt.
Innan koket så låter jag bären tina och rinna av i en skål, jag pressar även ur lite vätska när den tinat annars tycker jag sylten blir för blaskig, med den avrunna tranbärsvätskan och lite socker så blir det cirka en 1/2 flaska saft.
Tillsätter ett 1/2 kilo socker till 1 kilo tranbär och låter det sjuda i 20-25 minuter under omröring, efter att det svalnat så blandar jag i ett 1/2 kryddmått natriumbensoat (för längre hållbarhet) som jag löst upp i 1 tesked hett vatten men det är frivilligt.
Tranbär som substitut till lingonsylt.
Innan koket så låter jag bären tina och rinna av i en skål, jag pressar även ur lite vätska när den tinat annars tycker jag sylten blir för blaskig, med den avrunna tranbärsvätskan och lite socker så blir det cirka en 1/2 flaska saft.
Tillsätter ett 1/2 kilo socker till 1 kilo tranbär och låter det sjuda i 20-25 minuter under omröring, efter att det svalnat så blandar jag i ett 1/2 kryddmått natriumbensoat (för längre hållbarhet) som jag löst upp i 1 tesked hett vatten men det är frivilligt.