Corona viruset sprider sig

ulflan

Forumräv
Är inte så säker på att omsättningen ändras. Det beror nog mest på om det har blivit total dödlighet. Skall bli intressant att se när det blir officiella siffror vilket är mörkat nu. Tror inte att när man tittar på årsbasis att det blir märkbar skillnad. Däremot kan det bli ökad utflyttning från Stockholm. i så fall kan det bli lättare att hitta bostad.
Du har rätt. Eftersom de flesta vill bo kvar hemma så länge det går blir den avslutande tiden på äldreboenden relativt kort. Undantaget är om det finns många klinikfärdiga på ett ställe. Då kan den genomsnittliga återstående livslängden bli längre.

Allt är dock osäkert och variationer kommer alltid att finnas.
 

TS73

Forumräv
Anders Tegnell lät för första gången försiktigt optimistisk rörande fallen och kurvan i Stockholm idag. Kurvan verkar ha planat ut där och ökningen är inte brant i övriga landet. Men det är naturligtvis alldeles för tidigt att blåsa faran över än, långt därifrån. Men vi är ju inte vana vid positiva signaler nuförtiden, man får vara tillfälligt glad över detta.
Tittar man på kurvorna på denna länk tycker jag inte det stämmer, även om jag vill tro på det han säger. Titta på kurvorna på antal och andel döda en bit ner där man jämför länder. Vi ligger på samma branthet som Italien, Spanien, USA, UK etc
 

ulflan

Forumräv
Anders Tegnell lät för första gången försiktigt optimistisk rörande fallen och kurvan i Stockholm idag. Kurvan verkar ha planat ut där och ökningen är inte brant i övriga landet. Men det är naturligtvis alldeles för tidigt att blåsa faran över än, långt därifrån. Men vi är ju inte vana vid positiva signaler nuförtiden, man får vara tillfälligt glad över detta.
Håller med. Det positiva består också i att företag börjar att tillverka olika saker som efterfrågas av sjukvården. Det droppar in saker från Kina. Personal anmäler sig för tjänstgöring. Sjukvårdsministern börjar förstå vad det handlar om och gör numera förståndiga uttalanden i TV.

Det långsiktiga problemet består i uthålligheten. En människa orkar inte jobba 15-timmarspass hur länge som helst. När coronan försvinner måste man ta hand om alla som har drabbats av vanliga sjukdomar. Det finns ett uppdämt behov av vård.

Nu gäller det att vanligt folk börjar bli försiktiga. När frugan blivit av med sina stygn i dag efter operationen firade vi detta genom att handla på ÖoB och Citygrossisten. Vi var de enda som hade munskydd men man höll åtminstone avstånden.

Stockholmare har blivit uppmanade att åka bil till jobbet. Trots detta tar staten ut biltullar och mest av alla som har "vanliga" arbetstider.
 

soysanwan

Forumräv
Vi har diskuterat skyddsstopp. IL var ju skeptisk till att detta var möjligt. Här är ett debattinlägg från verkligheten:

Och de har mage att överklaga. Tala om tondövhet.
 

soysanwan

Forumräv
Det varböld pga att Arbetsmiljöverket hade andra riktlinjer och masker inte finns att tillgå, men jag kanske missförstod. Lyssnade med ena örat bara.
Om jag inte minns fel så var det mest för att det var ett vite på 100000. Det är ändå dåligt att protestera. Det ger ett intryck av att de mer bryr sig om pengarna än att lösa problemet.
 

anderlind

Aktiv medlem
Verkar vara väldigt liten skillnad på totalen. Lite färre trafikolyckor och mord kanske kan vara en delförklaring. Var hittade du det här? Tror att det är på felräkningsmarginalen som skiljer.
Finns hos SCB.
 

Isan Lover

Forumveteran
Och hur hade Du tänkt dig en värdering av ett företag som idag? och när Du pratar om att alla ska vara med och betala, jaha, då ska vi nog stoppa företag som har aktieutdelningar, att vända sig till företagsakuten, där har dörren gått i baklås, företaget bör i första hand använda sig av dom pengar som finns i företaget, och i detta ingår aktieutdelningar, egna fonder, osv osv…ett företag idag med 0 i omsättning kan bara värderas till goodwill och inkråmet, vi får nog ställa in oss på att skatter kommer att höjas, avgifter ökar, kommunal fastighetsavgift dubbleras igenom att det införs en fastighetsskatt, förmögenhetsskatt och arvskatt införs, man får nog anta att detta kommer att bli en betydligt högre kostnad på sikt än vad bankkrisen kostade.
Hej

Om några våra största Svenska börsnoterade företag begär att staten (vi skattebetalare) ska gå in med miljardstöd till företagen under denna kris så ser jag inget direkt fel i attdom betalar tillbaka en del av detta när pengarna rullar in i företagen igen, varför ska inte det Svenska folket få utdelning på satsade pengar precis som chefer, ägare och aktiespekulanter?

Mvh isan lover
 

Isan Lover

Forumveteran
Har de inte aktieutdelningar vill ju ingen gå in som ägare, har de inga bonusar får de inte bästa arbetskraften och utan fallskärmar får de inga duktiga i ledningen. Det har vi ju förstått är a och o.

Till slut är det ju vi arbetare som får betala. De rika blir kanske lite mindre rika men det är vi som får betala.
Hej

Ja har man den inställningen och lägger sig platt så lär det knappast bli några pengar tillbaka till Svenska folket utan bara bonusar, aktieutdelningar och inkomster på aktieuppgångar till dom som spekulerar, själv har jag inget emot att köpa aktier till reapriser och tjäna en hacka på det, men jag skulle gärna se att Svenska folket fick vara med på den kommande uppgången och fick lite pengar tillbaka också, men vill inte folk ha pengarna tillbaka så att dom kan användas inom vård, skola och omsorg så är ju idén dödfödd.

Mvh isan lover
 

Isan Lover

Forumveteran
IL påståenden bevisar ännu en gång det vi länge känt till. Det sprids bara propaganda utan att ha koll.

Företag som gör vinster och utdelning är inte berättigade till permitteringsstöd. Men det var för jobbigt att läsa. Därtill tar stödet för lång tid att få, talats om 8-12veckor.

Stödet med sociala avgifter är bara ett piss i havet och mycket trubbigt.

Att få ett stöd med 20% rabatt är inget när man fortfarande skall betala 110%. Urholkar väldigt snabbt kapitalet i ett bolag.

Därtill har detta stöd inga begränsningar, utan även bolag som i dessa tider går väldig bra, t.ex. matbutiker, får även de detta stödet.

Nu inser även jag att det är svårt för en regering att snabbt få fram bra stöd och paket. Men vad som gjorts är mer propaganda än verkligt stöd. Många kommer hinna duka under innan de får permitteringsstödet och sociala avgifterna var bara ett piss i havet.

Så du har helt rätt. De "rika" som inte behöver stöd kommer nyttja det och bli rikare. De små som kämpar kommer duka under för stödet är för litet och kommer för sent.
Hej

Att det inte kommer att handla om struntsummor för staten och skattebetalarna är jag själv helt övertygad om, det vi har sett hittills är bara början på alla miljarder som kommer att behöva pumpas in det närmaste året och kanske längre än så.

Jag konstaterar än en gång att folk verkar ha svårt för att ta till sig och förstå hur hårt många företag drabbas just nu och hur Sveriges ekonomi kommer att påverkas, staten kommer att behöva pumpa in det ena stödpaketet efter det andra, vi är väl redan uppe i rekordnivåer med dom 3-4 paket som redan har beslutats, men det kommer att behövas mycket mer under en relativt lång tid om inte gränser, handel och företag öppnas igen i omvärlden.

Mvh isan lover
 

Isan Lover

Forumveteran
Hej

Vi har fått våra första coronafall i vårt närområde nu och dom första dödsfallen p.g.a coronaviruset rapporterades ifrån
NU-sjukvården som står för Norra Älvsborgs Sjukhus och Uddevalla Sjukhus.

Mvh isan lover
 

Isan Lover

Forumveteran
Verkar gå bra för Sverige ändå, hälften av platserna på IVA är lediga.
Ingen fördubbling av döda vart tredje dygn som andra länder än.

Gött att ha lite beredskap över.

Visa bilaga 90168
Hej

Ja hittills verkar planen att inte stänga ned och inte köra med förbud som andra länder utan satsa på information och vädjan om frivilligt ansvarstagande fungera ungefär lika bra, tror att dom anställda på Folkhälsomyndigheten känner sig hyfsat nöjda i nuläget, men det gäller att folk fortsätter att följa dom direktiv som ges och håller ut ett bra tag till.

Mvh isan lover
 

Isan Lover

Forumveteran
Vi har diskuterat skyddsstopp. IL var ju skeptisk till att detta var möjligt. Här är ett debattinlägg från verkligheten:

Hej

Det blir säkert upphävt precis som förra gången, det går inte att stänga ned sjukhus och inrättningar som äldreboenden med patienter och vårdtagare, det handlar ju om människors, hälsa och liv, ett stopp på någon timma eller mer ja, men knappast så mycket längre, man löser inte problemen inom vård och omsorg med att stoppa vården, det tror jag även att dom som ligger bakom skyddsstoppet inser, man ska nog se det här stoppet mer som ett rop på hjälp.

Mvh isan lover
 

Isan Lover

Forumveteran
Idag sade Tegnell rakt ut att "i mitten på maj tror jag att vi kommer att se flockimmunitet" Varför förnekas deras taktik med detta? Tror han försade sig
Hej

Hörde själv Tegnell idag i en intervju och enligt honom har i princip alla länder drabbade av coronaviruset i stort sett samma mål och det är att hålla smittsspridningen på en sån nivå att vården hinner med att ta hand om dom som smittas, inget land tror väl på allvar att nedstängningarna kommer att utrota eller stoppa viruset, alla länders taktik är att hålla ned kurvan men man har valt att göra det på samma sätt.

Det är fortfarande en öppen fråga om det blir flockimmunitet eller vaccin som kommer först.

Mvh isan lover
 
 
Topp