Ubon bygger en farm....

 
Tycker Thaisen inklusive min fru mest äter denna Panin grillad , blir alldeles förb torr . Dessutom ett nålbrev typ vår Svenska mört ,, iofs så föredrar jag riktigt stor ismört som levt i rena vatten framför dessa fiskar ,, Har en känsla av att de är fulla-sketna med gifter och fertilizer från risodlingarna som ligger i anslutning till dessa dammar , sen är jag skeptiskt till fiskpelletsen ,,, vet inte , kanske är jag felaktigt skeptisk till det mesta i Thailand vad gäller gifter och miljögifter i fisk ,grönsaker mm ..
Kyckling tillex ,full med antibiotica , hur bra är detta ..?

Är nu hemma i Sverige , igår åt vi kyckling , helt annan smak samt även fetare ,och då jämför jag med kyckling från tillex Big C ,, råvaror i Thailand är enligt vad jag känner inte alls i samma nivå som här ,, kanske fel ,, Men tar man tillex Svensk farmad kyckling så finns det inte att finna en med den kvaliten i Thailandet

Mört från en klarvattensjö är förbaske mig en läckerhet! I mitt förra liv fiskade vi småvuxen sik före isläggningen (dom lekte sent) och fick mängder med mört. ofta storvuxen. Jag rökte alltihop och mörten var bäst!
 
Lärde mig att uppskatta denna fisk i mitt förra äktenskap med Finskan som jag har en son med ..i Finska Karelen äter man gärna stor Ismört , inlagd i tomatpure med lök ,, en läckerhet kan jag säga ,, här därvi nu bor har vi både sik och stör mört i sjöarna , och vi har RENt vatten , mycket rent ,, Vårt kranvatten är oklorerat och kommer direkt från en av de större sjöarna närmast byn ... Fö så har vi Gös samt grov Aborre ,och naturligtvis Gädda som jag gärna filear och lägger ansjovis mellen fileerna ,sen in i ugnen liggande i folie med lite smör ,gärna lite dill .MUMS !!"

Och jo! Braxen samt stormört har jag rökt många grr , riktigt gott ...:thumbsup:
 
Tycker Thaisen inklusive min fru mest äter denna Panin grillad , blir alldeles förb torr . Dessutom ett nålbrev typ vår Svenska mört ,, iofs så föredrar jag riktigt stor ismört som levt i rena vatten framför dessa fiskar ,, Har en känsla av att de är fulla-sketna med gifter och fertilizer från risodlingarna som ligger i anslutning till dessa dammar , sen är jag skeptiskt till fiskpelletsen ,,, vet inte , kanske är jag felaktigt skeptisk till det mesta i Thailand vad gäller gifter och miljögifter i fisk ,grönsaker mm ..
Kyckling tillex ,full med antibiotica , hur bra är detta ..?

Är nu hemma i Sverige , igår åt vi kyckling , helt annan smak samt även fetare ,och då jämför jag med kyckling från tillex Big C ,, råvaror i Thailand är enligt vad jag känner inte alls i samma nivå som här ,, kanske fel ,, Men tar man tillex Svensk farmad kyckling så finns det inte att finna en med den kvaliten i Thailandet

Svensk fågel, svensk nöt, svensk gris, produkterna byter namn när dom kommit över landsgränsen, Phonta, den kyckling Du äter kanske kommer ifrån Thailand...

svensk fågel=Thailand
svensk nöt=Brasilien, vilken även kan vara mula/åsna
svensk gris=Danmark

I flygvapenaffären med Thailand som till slut togs hem av svenska Jas, så krävde Thailand bland annat att 80.000 ton kyckling skulle ses som en delbetalning. Det skriver nyhetsbyrån Reuters och citerar ett Wikileaksdokument som kommer från amerikanska ambassadrapporter
 
I min fiskdamm har jag en lång brygga och under den skall vi sätta upp en armatur med "svart ljus", som lockar insekter i kilovis. När dom är trötta ramlar dom ner i vattnet och fordrar fisken. Kan man tänka sig nåt sånt i groduppfödningen?

Drygt en vecka sen kopplade jag in vitt ljus till fiskarna och det Du kallar svart ljus till grodorna, en insekt är tydligen ett problem, ser ut som små skalbaggar, och enligt min fru så har dom gripklor på fötterna som kan skada skinnet på grodorna, detta kopplade jag bort och får tänka en annan väg, jag har sett på några ställen runtomkring mig att dessa fångas med ljus och dom har baljor med vatten under som dom samlas upp i,
bla. guidens bror kör detta system, säljer vidare till Thai i byn.

jag jfm. med min naturliga damm, jag fodrar inte dessa, utan dom lever helt på insekter, sålde innehållet detta år för 1,200 B, insats 0. ska sätta upp belysning till dessa förmodligen nästa år, 12 volt solcell, ambitionen är att hela farmen ska drivas med hjälp av solceller.
 
Svensk fågel, svensk nöt, svensk gris, produkterna byter namn när dom kommit över landsgränsen, Phonta, den kyckling Du äter kanske kommer ifrån Thailand...

svensk fågel=Thailand
svensk nöt=Brasilien, vilken även kan vara mula/åsna
svensk gris=Danmark

I flygvapenaffären med Thailand som till slut togs hem av svenska Jas, så krävde Thailand bland annat att 80.000 ton kyckling skulle ses som en delbetalning. Det skriver nyhetsbyrån Reuters och citerar ett Wikileaksdokument som kommer från amerikanska ambassadrapporter
Haha Du kan väl inte tro att en Kyckling märkt med "Svensk Kyckling " samt namnet på gården den är farmad är från Thailand , fö ...helv...så ...kan ingen vara bara , visst ,köper du billig kyckling i Sverige så kommer den säkerligen från thailand , inget nytt förmig , men Svensk Kyckling från tillex "Svensk företaget Kronfågel" kommer definitivt EJ från Thailand , och smakar heller inte som Thaikyckling :)

Du skriver
svensk fågel=Thailand
svensk nöt=Brasilien, vilken även kan vara mula/åsna
svensk gris=Danmark

Vågar mig faktisktpåstå att du har riktigt dålig kunskap om Sveriges livsmedelslagar , samt de kontroller som görs i de större butikerna ,,
Svenk gris är Svensk gris , Svenskt nötkött är Svensk Nöt osv ,, visst du kan ju handla i ba...affären i Rinkeby , då får du vad som helst i tron att det är Svensk ,,
Att Ica eller Domus någon gång har sålt Dansk Fläskfile som varit märkt Svensk har hänt, men det har kostar så in i helv massa böter så det görs bara en ggr ....

 
Senast redigerad av en moderator:
Jag har aldrig sett någonstans i sve, någon butik som annonserat om Thailändsk kyckling, kontrakten på kycklingarna kan byta ägare flera gånger innan dom når konsumenten, vilken kan vara i vilket land som helst, och att det fuskas är väl känt.

Kronfågel vad jag vet har inga egna gårdar för uppfödning.
 
Haha Du kan väl inte tro att en Kyckling märkt med "Svensk Kyckling " samt namnet på gården den är farmad är från Thailand , fö ...helv...så ...kan ingen vara bara , visst ,köper du billig kyckling i Sverige så kommer den säkerligen från thailand , inget nytt förmig , men Svensk Kyckling från tillex "Svensk företaget Kronfågel" kommer definitivt EJ från Thailand , och smakar heller inte som Thaikyckling :)

Du skriver
svensk fågel=Thailand
svensk nöt=Brasilien, vilken även kan vara mula/åsna
svensk gris=Danmark

Vågar mig faktisktpåstå att du har riktigt dålig kunskap om Sveriges livsmedelslagar , samt de kontroller som görs i de större butikerna ,,
Svenk gris är Svensk gris , Svenskt nötkött är Svensk Nöt osv ,, visst du kan ju handla i ba...affären i Rinkeby , då får du vad som helst i tron att det är Svensk ,,
Att Ica eller Domus någon gång har sålt Dansk Fläskfile som varit märkt Svensk har hänt, men det har kostar så in i helv massa böter så det görs bara en ggr ....


Jag har inte nämnt ett ord om livsmedelslagarna i sve. jag skrev att det fuskas.
 
Jo,det förekommer fusk, men det du verkar vilja göra gällande är att i stort sett allt är fusk , så är inte fallet , att en fullstor SVENSK kyckling skulle vara från Thailand tror jag i alla fall inte ett smack på, Thaikyckling (även de bästa ) är generellt bra mycket mindre än de som säljs här samt inte alls lika feta , detta beroende på foderkvaliteten , Thai matar ju knappt sina fjäderfän , därför den enligt mitt tycke taskiga kvaliten , detta på både gris ,fågel samt oftast nöt , köper jag Nötkött på Big C så kan jag köpa helt ok biff från tillex Australien eller Nya zeland , en. helv skillnad må jag säga och inte att förväxla med Thailänsk kött eller fågel .....som jag tycker är ganska :thumbsdown::)
 
Thaikyckling ingår väl i färdigmat, storkök etc ...
Japp, mycket vanligt att bla. kommuner köper in kyckling billigt från just Thailand , har varit skriverier om detta för inte så länge sedan ,, just av den anledningen att dessa inehåller alltför höga halter av antibiotika mm .. Ofta får man Kängurukött i skolkök , serveras ibland som nöt , inget fel med det köttet ,men även detta har uppmärksammats av livsmedelsverket , som idag är benhårda på märkning av Kyckling , kött samt tillex Jordgubbar , är ju ett helv, liv om detta varje jordgubbssäsong
 
Senast redigerad av en moderator:
Japp, mycket vanligt att bla. kommuner köper in kyckling billigt från just Thailand , har varit skriverier om detta för inte så länge sedan ,, just av den anledningen att dessa inehåller alltför höga halter av antibiotika mm .. Ofta får man Kängurukött i skolkök , serveras ibland som nöt , inget fel med det köttet ,men även detta har uppmärksammats av livsmedelsverket , som idag är benhårda på märkning av Kyckling , kött samt tillex Jordgubbar , är ju ett helv, liv om detta varje jordgubbssäsong
Nu har man pratat om fusk med lammkött att det är fårkött istället. Livsmedelsverket ska undersöka detta läste jag!
 
Jo, iofs samma djur ,men rätt skall vara rätt, med alltmer tänjbarare moral i vårt samhälle så blir detta alltmer vanligt , tur att vi har en kontrollerande myndighet som verkligen fungerar ,, :)
 
Drygt en vecka sen kopplade jag in vitt ljus till fiskarna och det Du kallar svart ljus till grodorna, en insekt är tydligen ett problem, ser ut som små skalbaggar, och enligt min fru så har dom gripklor på fötterna som kan skada skinnet på grodorna, detta kopplade jag bort och får tänka en annan väg, jag har sett på några ställen runtomkring mig att dessa fångas med ljus och dom har baljor med vatten under som dom samlas upp i,
bla. guidens bror kör detta system, säljer vidare till Thai i byn.

jag jfm. med min naturliga damm, jag fodrar inte dessa, utan dom lever helt på insekter, sålde innehållet detta år för 1,200 B, insats 0. ska sätta upp belysning till dessa förmodligen nästa år, 12 volt solcell, ambitionen är att hela farmen ska drivas med hjälp av solceller.

Bra att jag fick höra om skalbaggarna, det var nytt för mig men något att tänka på. Vi har en sån insektsfälla som Du beskriver och tar massvis med syrsor. Och varenda morgon får jag vackra insekter till min blivande samling. Det där med solceller låter intressant, vi har för höga elräkningar!
 
Det säljs thaikyckling på t ex Snabbgross (som säljer till bl a restauranger). Tror den är av märket CP ? och smakar alldeles utmärkt. Frugans bästa kompis har en Thai Take Away och dom handlar där. Kycklingen är billig och inget vatten går bort. Dock har jag ingen aning om antibiotikainnehållet så äter inte den särskilt ofta.
 
Det säljs thaikyckling på t ex Snabbgross (som säljer till bl a restauranger). Tror den är av märket CP ? och smakar alldeles utmärkt. Frugans bästa kompis har en Thai Take Away och dom handlar där. Kycklingen är billig och inget vatten går bort. Dock har jag ingen aning om antibiotikainnehållet så äter inte den särskilt ofta.
Hmmm upp till var och en om man tycker den smakar ok , men nog märker jag en riktigt stor skillnad på riktig Svensk kyckling ,,, men alla är vi olika ...:)
 
Hmmm upp till var och en om man tycker den smakar ok , men nog märker jag en riktigt stor skillnad på riktig Svensk kyckling ,,, men alla är vi olika ...:)
Färsk svensk kyckling är absolut det bästa man kan äta. Dyrare men värt det ibland. Vi köper aldrig annat än svenskt bortsett från thai ibland.

Nöt och fläsk köps alltid svenskt, oftast på Citygross.
 
Om du menar skogsfågel i Thailand ,jag skjuter mycket Svart fågel i Thailand , gott ?Jo helt ok om frugan kokar till det ..:)
 
Om du menar skogsfågel i Thailand ,jag skjuter mycket Svart fågel i Thailand , gott ?Jo helt ok om frugan kokar till det ..:)

Nää, jag pratar om en kyckling som har helt svart kött, såg senast på Macro att det fanns i frysen, glömde kolla kilopriset.

Frugan kom hem med några stycken, är väl nu kanske 2 veckor, förstår inte riktigt vad hon menar med denna sort, som ska vara så speciellt.
 
 

Liknande trådar

M
Svar
0
Visningar
1 K
mikeus
M
 
Tillbaka
Topp