Corona viruset sprider sig

soysanwan

Forumveteran
När möjligheten att vaccinera sig blir spridd borde antalet falska pass minska. Om ett halvår har nog alla svenskar som velat vaccinera sig blivit vaccinerade. När det krävs visum kan konsulatet ange i visumet att vaccination skett.

Ett nytt digitalt system för alla vacciner är väl något för internationella myndigheter att kämpa för. Kanske kan man hitta en lösning så att det anges i passet.
Fortfarande finns möjligen de som lider av vaccinskräck att vilja skaffa fejkade intyg. Det finns ju handel med såna intyg för negativa test. så varför inte.
 

soysanwan

Forumveteran
Hej

Är det organisationer som ligger bakom mordhot och som verkligen utför våldsdåd kan kanske terrorlagar användas, men i dom flesta fallär det förmodligen enskilda individer som sporras till detta genom att dom hetsas av det som andra skriver.
I första hand gör man nog rätt som vill skärpa straffen för dom som ligger bakom hoten, men jag tycke egentligen inte att dom som hetsar andra och bygger upp hatet borde gå helt fria heller.

Mvh isan lover
Det här fenomenet finns idag redan i straffskalan. Problemet är att det händer mindre än vid ett inbrott. Alltså avskrivs direkt vid anmälan, för att för jobbigt att kräva in avsändarens identitet.
 

soysanwan

Forumveteran
Tyvärr är det inget nytt att beslutsfattare hotas. Detta kan förklara en del märkliga bygglov och godkännanden av förslag. När jag jobbade på en myndighet för 35 år sedan fick jag höra talas om de första fallen. Det vanligaste verkade vara att man hotade familjen genom att berätta vilka skolor och dagis barnen var på. Tror att flera försöker först med pengar och sedan med hot för att få vad man ha.

Näten har blivit megafoner för div konstigheter. En annan skillnad är att förr fanns stora mentalsjukhus. Håller med IL om att utvecklingen går åt fel håll. En intressant fråga i sammanhanget tycker jag är hur många som är beredda att gå från tomt prat till handling.
Det räcker med en procent för att det skall bli allvarligt.
 

soysanwan

Forumveteran
Hej

Det är helt riktigt ingen ny företeelse men det alla inblandade verkar vara överens om är att situationen har förvärrats betydligt och att det är sociala medier, konspirationsteorier och framförda lögner som tas för sanningar som ligger bakom det här.

Att avskaffandet av mentalsjukhusen medförde att en del av dom som nu sitter anonymt framför en dator och hotar folk är ju fullt möjligt, men ska man tro på det som kommer fram så verkar det ju mer vara folk med låg utbildning och låginkomsttagare som attraheras av dom budskap extrema grupper framför, så verkar det ju vara både i Sverige och omvärlden.

Mvh isan lover
De är inte så anonyma som de tror. Som du tidigare påpekade så behövs det lagstöd för myndigheterna att kräva in avsändarens adress och identitet.
Hur var det med datalagringskraven? Var liv om det för några år sedan, men har missat hur det slutade.
 

ulflan

Forumveteran
Fortfarande finns möjligen de som lider av vaccinskräck att vilja skaffa fejkade intyg. Det finns ju handel med såna intyg för negativa test. så varför inte.
Den stora massan kommer nog att vilja vaccinera sig. Givetvis kommer det att finnas avvikare. De kan naturligtvis fixa fejkade intyg. Det finns de som skaffar falska pass också men det kostar nog.
 

Kentha

Aktiv medlem
Hej

Håller med helt, det är en skrämmande utveckling att sociala medier sprider näthat, konspirationsteorier, lögner och erbjuder folk alternativa verkligheter, detta får ju till följd att dom som följer detta påverkas och radikaliseras, det leder i sin tur till att dom blir hatiska, mordhotar och i värsta fall slutar det med att dom tar till våld.

En skrämmande utveckling som man måste försöka få stopp på, man talade igår om skärpta straff för dom som ägnar sig åt hot och det låter ju vettigt, men jag är tveksam till om det räcker, man blr nog tvungen stt försöka komma åt dom som sprider hatet och tillhandahåller lögnerna också.

Men det är nog svårt med nuvarande lagstiftning.

Mvh isan lover
I första stycket lät det som en beskrivning av Afa enligt mig!

Sen kan man undra vem som ska bedöma vad som är fake eller inte.

När det gäller hot är det alltid fel, oberoende vem som står bakom hotet.
 

Isan Lover

Forumveteran
I första stycket lät det som en beskrivning av Afa enligt mig!

Sen kan man undra vem som ska bedöma vad som är fake eller inte.

När det gäller hot är det alltid fel, oberoende vem som står bakom hotet.

Hej

Det är säkert svåra gränsdragningar och en del grupperingar vänder sig ju till utlandet när det dom vill sprida ut inte går att publicera i Sverige eftersom det strider mot våra lagar och för att undvika ansvarig utgivare, hur ska man komma åt detta?

Vad som är fake news är nog inte så svårt att avgöra egentligen, det är ju ganska uppenbart i många fall och oftast är det väl bara redan troende som går på det som skrivs, men det är ju illa nog och risken finns ju alltid att någon ny ansluter sig till deras parallella och konspiratoriska verklighet.

Mvh isan lover
 

Isan Lover

Forumveteran
Hej

Thailand rapporterade under lördagen 82 nya coronafall, det verkar glädjande nog som om smittspridningen har avtagit ordentligt och fortsätter minska.


Mvh isan lover
 

kurant

Forumveteran
Hej

Det kan man ju undra, men det känns som om vi kommer allt närmare att Thailand tvingas öppna upp på något vis, man klarar nog inte att hålla stängt mycket längre.

Mvh isan lover
Thailand klarar sig nog mycket länge, landet har väl en av världens största valutareserv.
Öppna upp när övriga världen slår rekord i smittade varje månad.

Att släppa in turister och viruset vore en stor prestigeförlust för regimen som tydligt markerat vad faranger står i kurs.

Blir det lättnader så är nog asiater målgruppen
 

PanPan

Forumveteran
Hej

Förhoppningar om att kravet på 14 dagars karantän slopas redan den 1 april.


Mvh isan lover
Det är ju bara ett förslag som dom skall presentera för regeringen.
Behind the scenes the Tourism Authority of Thailand, the Tourism Ministry, the Tourism Council, ATTA (the Association of Thai Travel Agents and the THA (Thai hoteliers' Association) have been pressing for an end to the two week quarantine that many see as a huge hurdle to the reintroduction of foreign tourism.

Regeringen har inte brytt sig om dom innan, deras 10 dagars karantänsförslag blev det inget av.
Regeringen har sagt att karantän kommer inte slopas föränn en större del av den inhemska befolkningen är vaccinerad.
Tror inte dom kommer släppa in potentiella smittbärare utan karantän när dom har hållit landet så slutet i ett år för att undgå mass-smittspridning.
 

PanPan

Forumveteran
Sverige är lite raka motsatsen till Thailand, här nere är det bara utlänningar som smittar, i Sverige verkar det som de bara är Svenskar som är smittbärare och måste testas ?

1613913116979.png
 
 
Topp