Ubon bygger en farm....

Diskussion i 'Expat i Thailand' startad av Ubon, 26 augusti 2014.

 1. Matt82

  Matt82 Aktiv medlem

  Ja precis som när vi inte hade någon TV och radiotjänst dök upp stup i kvarten. Kontrollanten började prata med dottern på lekplatsen som en jävla idiot, han lämnade när jag hotade med att ringa polisen om en misstänkt pedofil som strök omkring på lekplatsen. Eller när radiotjänst skickade fakturor på två olika tvlicenser i ett hushåll när jag bodde hos farsan så Kronofogden fick hjälpa mig att strida mot asen. Vissa av oss hade ingen jävla TV men likförbannat skulle vi jagas, besök vid 22.30 på kvällen, kontrollant utanför fönstret på andra våningen som tittar in kvällstid, väntade utanför dörren när man gick ut ibland.

  Radiotjänst och deras kontrollanter är ju för fan otrevligare att få efter sig än torpeder. Att det nu hamnar på skatten gör ju ett flertal av deras gorillor arbetslösa så antar att de nu får gå vidare till benknäckarverksamhet för diverse kriminella organisationer då ett arbetsgivarintyg från Radiotjänst måste se bra ut om du söker som torped för t. ex. Bandidos.

  Och ja, jag betalar TV-licens idag när jag har TV... Jag har betalat ganska många tusenlappar även när jag inte haft tv tack vare deras jävla fasoner. Farsans fru råkade svara i telefon att "Ja vi har TV" när jag bodde där men att idioterna är helt inkompetenta gör ju att de inte ens kunde se i sitt system att en licens redan betalades i hushållet. Vi skickade in kopior på räkningarna han hade betalt med hans personnummer/kundnummer och Radiotjänst lovade att räkningarna skulle annuleras. Efter det samtalet skickade Radtiotjänst istället till Kronofogden som till slut fick rett ut det hela.

  Då har jag inte ens hunnit börja bli förbannad över vad pengarna används till...
   
  Samet och Berralund gillar detta.
 2. pitch

  pitch Medlem

  Nja, nu heter det visserligen radio- och TV-avgift, men man behöver faktiskt inte betala den för att bara lyssna på radio. (Att jag personligen tycker att radion är bättre än TVn har inget med lagen att göra...)
   
  Matt82 gillar detta.
 3. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Tror du missuppfattar, radio- och TV-avgift är inte avskiljt från varandra, i radio eller TV, utan allt inom SR.
  Sverige Radio och TV där ingår allt!
   
 4. Matt82

  Matt82 Aktiv medlem

  Men allt är inte belagt med tvavgiften. Radio är inte belagt med avgiften. Enbart tv-mottagare. Det står till och med på deras hemsida samt i Svensk författningssamling 1989:41
   
 5. Ubon

  Ubon Forumveteran

  Hör upp g(r)ott folk, Lyco tycker att Ni är jävla korkade och Ni står med skägget i brevlådan :) :)
   
  Lyco gillar detta.
 6. Ubon

  Ubon Forumveteran

  Lyco, visst finns det musik i affärer, restauranger, men inte är det kanal 1,2,3 som körs, musik som är förinspelad enbart för att stimulera hjärnan på folk/kunderna så att köplusten ökar, sen har vi något som kallas för stimpengar.
   
 7. Hej främling! Visste du att om du blir medlem/loggar in så kan du se inlägg från forum och du kan se bilderna som finns i inläggen i fullstorlek! Ett medlemskonto fixar du på ett litet ögonblick och du kan använda din Facebook, Google eller Twitterkonto för snabb inloggning.
  :wai: :wai:
 8. Ubon

  Ubon Forumveteran

  Ubon har ingen tv, har automatiskt naturprogram varje dag jag går ut...
   
  Berralund gillar detta.
 9. Ubon

  Ubon Forumveteran

  Och med detta så följer Ubon reglerna och betalar ingen avgift...
   
 10. Ubon

  Ubon Forumveteran

  Lyco, Ubon passar på och skriver några rader emedan Du sussar på kudden :) sen lär det väl komma svar på tal :) :)
   
 11. Ubon

  Ubon Forumveteran

  Om vi nu ska tala om orättvisor så tar vi detta med elöverföringsavgiften igen, Ubon nyttjar inte el under halva året, men jag får betala för överföring av el hela året, en grundavgift ok, sedan ska överföringen baseras på förbrukning. Det första Ubon ska göra när jag är tillbaka i Sverige är att köpa och koppla in solceller. Ambitionen är att ha en förbrukning över nätet som är noll krona, okey för att detta inte är gratis med solceller, men detta får man räkna av över tid.
   
 12. Ubon

  Ubon Forumveteran

  Var iväg och skulle handla en 10 pu-nyckel i järnaffären , en 9 nyckel funkar inte på en 10 skalle kunde flickan konstatera,, misstänker att det är ett familjeföretag och flickan som jobbar där är dottern, hon testade en 11 nyckel på en 10 skalle och tyckte att den kunde fungera, javisst, om man vill ha en rundragen skalle så funkar det, jag sa ingenting, tänkte fråga, om någon kommer hit och vill köpa en hammare för att slå i några spik, dom är tillfälligt slut, försöker Du då sälja en sko för att slå i spiken med?

  PU-nyckel.jpg
   
  NilsG, Berralund, eirkar och 1 annan gillar detta.
 13. Ubon

  Ubon Forumveteran

  Ett nyår med kontraster, ytterligare en äldre dam runt 90 år (enligt min fru) har avlidit på samma gata, här är det munkar och sorg, i husen runtomkring så är det musik och glada tillrop.
   
  eirkar gillar detta.
 14. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet


  Men nyckeln är i alla fall väldigt välformad och näst intill sensuell. ;) :D
   
 15. Ubon

  Ubon Forumveteran

  Allt i betraktarens öga :)
   
 16. pontiac-51

  pontiac-51 Aktiv medlem

   
 17. pontiac-51

  pontiac-51 Aktiv medlem

  Det är para att spotta på den sen doppa den i sanden ok 1 milli mindre ha haa:):(???
   
  Ubon gillar detta.
 18. Ubon

  Ubon Forumveteran

  Allt fungerar, ta en 14 öppen till en 12m/m bult, lägg in en metallbit emellan glappet, så visst fungerar det, men jag vill ha en 10:a blir enklare att skruva.
   
  pontiac-51 och Matt82 gillar detta.
 19. Ubon

  Ubon Forumveteran

  Det finns olika lösningar till allt, bra och mindre bra, eller helt bedrövliga.

  Jag har köpt en hel del verktyg här i Th-land, även annat, det har varit en hel del problem med att förklara vad jag söker, jag tar ett exempel, jag är in på en större firma som säljer verktyg, jag söker en körnare, ett verktyg, C:a 12 centimeter lång, ser ut som en kort penna, i hårdmetall, denna används för att med en hammare slå/ markera ett märke i metall, där man vill borra, detta lilla märke hjälper till att hålla borren där jag vill ha mitt borrhål, det blev ingen körnare, jag gav upp när dom visade mig ett 40 centimeter bilningsspett, att ta med mig laptopen och googla, har hänt att jag gjort, ingen bra lösning för mig, ett lexikon, visst om man har tur att expediten är läskunnig, förstår sig på verktyg, men nu har Ubon för sin egen del funnit ut den optimala lösningen, Ubon den lilla fulingen, han beställde en katalog ifrån ett större företag i Sverige, i den finns det bilder, Ubon ska handla, sitter hemma och letar i katalogen, låt säga att Ubon vill handla en tång, kommer till butiken och visar en bild på en tång jag söker, funkar kanon, en bild säger mer än 1000 ord, Ubon:s egen lösning, Ubon, inte bara snygg även smart :)

  Katalog.jpg
   
  brt666, Isan Lover, Sakhon och 2 andra gillar detta.
 20. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Visst har du rätt där, det handlar om att musiken skall få människor att handla tomater:)
   
  Berralund gillar detta.
 21. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Nästa gång herr Ubon vill handla en skiftnyckel kan Ubon säga ประแจ bpra djää;):)
   
  Ubon och suriya gillar detta.
Laddar...

Dela sidan

Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Några frågor på det?