Corona viruset sprider sig

 
I Agenda i går sa man att vaccin tar år att utveckla. Kanske 2-5 år.

Hej

Australienska forskare hoppas dock kunna ha ett vaccin färdigt om 6 månader, hur det blir med det får vi vänta och se.


Mvh isan lover
 
Detta är något som vi kommer att få leva med frågan är om det är bättre att bli sjuk nu i början innan den muterar. Om man ser till spanskan spreds den redan för hundra år sen snabbt. Att därför tro att man genom isolering skall klara detta är kanske helt fel kanske bättre att redan nu skaffa sig lite imunitett. Dessutom att behöva leva i isolering så länge kan inte heller var bra måste vara ett helvete. Kan det vara så att har man en gång häft viruset så blir det inte lika jävligt som om man får den som siste man man kanske blir imun . Hade varit bra om det funnits några rätt snören att följa typ förslag. Men troligen satsar man allt hop på ett vaccin. Kommer hur som helst bli intressant att se hur vår civilisation kommer klara något som detta. Onekligen känns det som våra stora ledare är maktlösa inte hört dem och inte hjälper några atombomber. Ivanliga fall är de stora lederna snabba med kommentarer och lösningar nu gömmer de sig känns det som. Jag har sagt det tidigare det är nog bäst att se om sitt eget då de kan inget göra.
När sådant här händer är det enligt historia de gånger som förmögenheter bytterägare så kommer bli intressant på många vis. Personligen gillar jag högt spel och ser framemot lite ändring på spelplanen. Vem är först att köpa en resa till Kina för att vinna eller förlora att var förberedd på vad som kom skall och möta framtiden utan rädsla. Man måste chansa och ta möjligheten när man ges. Tänl dig framtid där du är en av de få som näst in till är odödlig i andras skrämda ögon.
Som jag tidigare sagt var och en gör vad som är bäst för sig och de sina.
Självklart uttalar sig inte världens ledare, skulle dom göra det och säga att läget är under kontroll så hade ju sådana som du fått råpanik och börjat spekulera i att nu är det verkligen allvar när världens ledare uttalar sig.
Det är inte deras sak att uttala sig i dom vet vilken panik det skulle skapa ;)
 
Självklart uttalar sig inte världens ledare, skulle dom göra det och säga att läget är under kontroll så hade ju sådana som du fått råpanik och börjat spekulera i att nu är det verkligen allvar när världens ledare uttalar sig.
Det är inte deras sak att uttala sig i dom vet vilken panik det skulle skapa ;)
Men annars så sa någon Svensk expertläkare på virus att efter man haft det så blir man troligtvis immun.
Så känner du dig stark och frisk i lungorna så är det väl bara att åka.
555555 kom sen på, du känna dig frisk 5555, du tror säkert redan du har lite corona i högerfoten ;)
 
Självklart uttalar sig inte världens ledare, skulle dom göra det och säga att läget är under kontroll så hade ju sådana som du fått råpanik och börjat spekulera i att nu är det verkligen allvar när världens ledare uttalar sig.
Det är inte deras sak att uttala sig i dom vet vilken panik det skulle skapa ;)

Panik hahaha. Jag tycker du är både rolig och naiv och jag gillar dig.
 
Men annars så sa någon Svensk expertläkare på virus att efter man haft det så blir man troligtvis immun.
Så känner du dig stark och frisk i lungorna så är det väl bara att åka.
555555 kom sen på, du känna dig frisk 5555, du tror säkert redan du har lite corona i högerfoten ;)

Om det ändå hade varit Corona viruset jag hade i stor tån då hade jag kunnat ta mig ett glas vin.
 
Year of the metal rat verkar inte bli Kinas år, börserna var nere på -10% idag corona virus.

Fast för Thailand ser det väl ännu sämre ut.
Från 2018 som skulle bli Thailands år (innan handelskriget) alla stora finansmedia och tv etc förutspådde att dem skulle bli dom stora vinnarna, börsen över 1800.
Idag 2020, 1500, ras i export, för stark baht, torka och på det här Corona och totalkrash i turistindustrin, enda som går starkt är guldet 23200 för 1 baht nu.
2020 blir inte Thailands år ser det ut som.
 
Om jag få
Ligger säkert några 100.000 tals sjuka, dom ökar ju med samma siffra nästan varje dag, dom försöker väl komma ikapp för att slippa få skit att dom inte sa till i tid.
Är ju kommunister vi har att göra med, förvänta dig aldrig få reda på sanningen ;)

Vad fan menar du med detta.
 
Hej

Bangkok och Hong Kong löper störst risk att drabbas av spridning av coronaviruset enligt beräkningar gjorda på ”University of Southampton”, detta tack vare att just dessa städer har ett stort antal resenärer som anländer ifrån städer i Kina, detta låter ju ganska logiskt


Mvh isan lover
 
Hej

I Hong Kong strejkar 2 400 sjukvårdsanställda med krav på att gränsen mot Kina ska stängas för att begränsa smittspridningen.

1580719684374.jpeg

Medical workers hold a strike near Queen Elizabeth Hospital as they demand Hong Kong close its border with China to reduce the coronavirus spreading, in Hong Kong, China Feb 3, 2020. (Photo: REUTERS/Tyrone Siu)


Mvh isan lover
 
Jag gjorde en Google Translate översättning och den blev inte till perfekt svenska men tyckte denna var intressant så...

Kan även ha gjort missar då jag samtidigt fick ta itu med diverse saker på jobbet...
-------------------------------------------------------------------
När New Coronavirus sprids, är Kinas Old Habits Delayed Fight
Vid kritiska vändpunkter lägger kinesiska myndigheter hemlighet och ordning inför att öppet konfrontera den växande krisen och riskera allmänhetens larm eller politiska förlägenhet.

WUHAN, Kina - En mystisk sjukdom hade drabbat sju patienter på ett sjukhus, och en läkare försökte varna sina klasskamrater i medicinska skolor. "Karantän på akutavdelningen", skrev läkaren Li Wenliang i en onlinechattgrupp den 30 december, med hänvisning till patienter.

"Så skrämmande", svarade en mottagare innan han frågade om epidemin som började i Kina 2002 och slutligen dödade nästan 800 människor. "Kommer SARS igen?"

Mitt på natten kallade tjänstemän från hälsomyndigheten i centrala Wuhan Dr Li och krävde veta varför han hade delat informationen. Tre dagar senare tvingade polisen honom att underteckna ett uttalande om att hans varning utgjorde "olagligt beteende."

Sjukdomen var inte SARS, men något liknande: ett coronavirus som nu är på en obeveklig marsch utåt från Wuhan, över hela landet och över hela världen, dödar minst 304 människor i Kina och smittar mer än 14 380 över hela världen.


Regeringens initiala hantering av epidemin gjorde det möjligt för viruset att få ett ihärdigt grepp. Vid kritiska ögonblick valde tjänstemän att sätta hemlighet och ordning före att öppet konfrontera den växande krisen för att undvika allmänhetens larm och politiska förlägenhet. En rekonstruktion av de avgörande sju veckorna mellan uppkomsten av de första symtomen i början av december och regeringens beslut att låsa ner staden, baserat på två dussin intervjuer med Wuhan-invånare, läkare och tjänstemän, på regeringens uttalanden och på kinesiska medierapporter, poäng till beslut som försenade en samordnad folkhälsooffensiv. Under dessa veckor tystade myndigheterna läkare och andra för att lyfta röda flaggor. De spelade ner farorna för allmänheten och lämnade stadens 11 miljoner invånare omedvetna om att de borde skydda sig. De stängde en livsmedelsmarknad där viruset tros ha börjat, men bromsade inte i stort djurhandeln.

Deras motvilja mot att offentliggöra, delvis, spelade politiska motiv när lokala tjänstemän förberedde sig för sina årliga kongresser i januari. Även när fallen klättrade förklarade tjänstemän upprepade gånger att det troligen inte hade förekommit fler infektioner. Genom att inte röra sig aggressivt för att varna allmänheten och läkare, säger experter på folkhälsa, förlorade den kinesiska regeringen en av sina bästa chanser att hålla sjukdomen från att bli en epidemi. "Det här var frågan om passivitet," sade Yanzhong Huang, en seniorkamrat för global hälsa vid rådet för utrikesrelationer som studerar Kina. "Det fanns ingen åtgärd i Wuhan från den lokala hälsoavdelningen för att varna folk om hotet." Det första fallet, vars detaljer är begränsade och det specifika datumet okänt, var i början av december. När myndigheterna galvaniserades till handling 20 januari hade sjukdomen vuxit till ett formidabelt hot.

Det är nu en global nödsituation. Det har utlöst resebegränsningar runt om i världen, skakat finansmarknader och skapat kanske den största utmaningen ännu för Kinas ledare, Xi Jinping. Krisen kan förbättra Xi: s agenda i flera månader eller längre, till och med undergräva hans vision om ett politiskt system som erbjuder säkerhet och tillväxt i gengäld för att underkasta sig järnknutna autoritärism.

Den sista dagen av 2019, efter att Dr Li's meddelande delades utanför gruppen, fokuserade myndigheterna på att kontrollera berättelsen. Polisen meddelade att de undersökte åtta personer för att sprida rykten om utbrottet.

Samma dag tillkännagav Wuhans hälsokommission, dess hand tvingad av dessa ”rykten” att 27 personer lider av lunginflammation av en okänd orsak. Dess uttalande sade att det inte behövdes larm.

"Sjukdomen är förebyggande och kontrollerbar", säger uttalandet.

Dr. Li, en ögonläkare, återvände till jobbet efter att ha blivit berörd. Den 10 januari behandlade han en kvinna för glaukom. Han visste inte att hon redan hade smittats av koronaviruset, antagligen av hennes dotter. De blev båda sjuka. Så skulle han.

Hazmat kostymer och desinfektionsmedel
Hu Xiaohu, som sålde bearbetat fläsk på Huanan Seafood Wholesale Market, kände i slutet av december att något var fel. Arbetarna kom ner med nagande feber. Ingen visste varför, men Hu sa, flera låg på karantän på sjukhus.

Marknaden upptar mycket av ett kvarter i en nyare del av staden och sitter ojämnt nära hyreshus och butiker som serverar den växande medelklassen. Det är en varning av bås som säljer kött, fjäderfä och fisk, samt mer exotiska rätter, inklusive levande reptiler och vilt som vissa i Kina prisar som delikatesser. Enligt en rapport från stadens centrum för sjukdomsbekämpning var saniteten dyster, med dålig ventilation och skräp staplade på våta golv.

På sjukhus förbrysta läkare och sjuksköterskor att se ett kluster av patienter med symptom på en viral lunginflammation som inte svarade på de vanliga behandlingarna. De märkte snart att många patienter hade en sak gemensamt: De arbetade på Huanan-marknaden.

Den 1 januari dök poliser upp på marknaden tillsammans med folkhälso-tjänstemän och stängde av den. Lokala tjänstemän gav ut ett meddelande om att marknaden genomgick en miljö- och hygienisk sanering relaterad till lunginflödets utbrott. Den morgonen flyttade arbetare i hazmatdräkter in, tvättade ut bås och sprutade desinfektionsmedel. Det var för allmänheten det första synliga regeringssvaret som innehöll sjukdomen. Dagen innan, den 31 december, hade de nationella myndigheterna varnat Världshälsoorganisationens kontor i Peking om ett utbrott.

Stadens tjänstemän slog optimistiska anteckningar i sina tillkännagivanden. De föreslog att de hade stoppat viruset vid dess källa. Klustret av sjukdomar var begränsat. Det fanns inga bevis för att viruset spridit sig mellan människor.


"Att projicera optimism och självförtroende, om du inte har informationen, är en mycket farlig strategi," sade Alexandra Phelan, en forskarinstruktör vid fakulteten vid institutionen för mikrobiologi och immunologi vid Georgetown University. "Det undergräver regeringens legitimitet när det gäller meddelanden," tillade hon. "Och folkhälsan är beroende av allmänhetens förtroende." Nio dagar efter att marknaden stängde blev en man som handlade där regelbundet den första dödsfallen av sjukdomen, enligt en rapport från Wuhan Health Commission, byrån som övervakar folkhälsa och sanitet. 61-åringen, identifierad med sitt efternamn, Zeng, hade redan kronisk leversjukdom och en tumör i buken och hade checkat in på Wuhan Puren Hospital med en rasande feber och andningssvårigheter. Myndigheterna avslöjade människans död två dagar efter att det hände. De nämnde inte en avgörande detalj för att förstå epidemins gång. Herr Zengs fru hade utvecklat symtom fem dagar efter det. Hon hade aldrig besökt marknaden.

Loppet att identifiera en mördare
Cirka 20 mil från marknaden studerade forskare vid Wuhan Institute of Virology prover från patienterna som kollade in i stadens sjukhus. En av forskarna, Zheng-Li Shi, var en del av teamet som spårade ursprunget till SARS-viruset, som uppstod i den södra provinsen Guangdong 2002.

Eftersom allmänheten i stor utsträckning förblev i mörker om viruset, sammankopplade hon och hennes kollegor snabbt att det nya utbrottet var relaterat till SARS. Den genetiska sammansättningen föreslog en gemensam initial värd: fladdermöss. SARS-epidemin började när ett koronavirus hoppade från fladdermöss till asiatiska palmcivets, en kattliknande varelse som är lagligt uppvuxen och konsumerad. Det var troligt att detta nya coronavirus hade följt en liknande väg - kanske någonstans på eller på väg till Huanan-marknaden eller en annan marknad som den.


Ungefär samma tid började Dr. Li och andra läkare i Wuhan försöka ge varningar till kollegor och andra när regeringen inte gjorde det. Lu Xiaohong, chef för gastroenterologi vid stadssjukhuset nr 5, berättade för China Youth Daily att hon hade hört den 25 december att sjukdomen sprider sig bland medicinska arbetare - tre veckor innan myndigheterna skulle erkänna faktumet. Hon blev inte offentlig med sina bekymmer, men varnade privat en skola nära en annan marknad. Vid den första veckan i januari fylldes akutavdelningen på sjukhus nr 5; fallen inkluderade medlemmar av samma familj, vilket gjorde det klart att sjukdomen sprider sig genom mänsklig kontakt, vilket regeringen hade sagt att det inte var troligt. Ingen insåg, sa läkaren, att det var lika allvarligt som det skulle bli tills det var för sent att stoppa det. ”Jag insåg att vi hade underskattat fienden,” sa hon. Vid Institute of Virology isolerade Dr. Shi och hennes kollegor den genetiska sekvensen och den virala stammen under den första veckan i januari. De använde prover från sju av de första patienterna, varav sex leverantörer på marknaden.

Den 7 januari gav institutets forskare det nya koronaviruset sin identitet och började hänvisa till det av den tekniska korthuset 2019-nCoV. Fyra dagar senare delade teamet virusets genetiska smink i en offentlig databas för forskare överallt att använda.

Det gjorde det möjligt för forskare runt om i världen att studera viruset och snabbt dela sina resultat. När det vetenskapliga samfundet snabbt rörde sig för att utforma ett test för exponering förblev politiska ledare ovilliga att agera.


Strax efter gick Wuhan vidare med en massiv årlig potluckbankett för 40 000 familjer från en stadsdel, som kritikerna senare citerade som bevis för att lokala ledare tog viruset alltför lätt. När kongressen ägde rum sade hälsokommissionens dagliga uppdateringar om utbrottet om och om igen att det inte fanns några nya fall av infektion, inga fasta bevis på mänsklig överföring och ingen infektion av medicinska arbetare. ”Vi visste att detta inte var fallet!” Sade ett klagomål som senare lämnades in till National Health Commission på en regeringswebbplats. Den anonyma författaren sa att han var läkare i Wuhan och beskrev en kraftig ökning i ovanliga bröstsjukdomar från 12 januari. Tjänstemän sa till läkare vid ett högsta sjukhus i ”staden” använder inte orden viral lunginflammation i bildrapporterna ”enligt klagomålet, som sedan har tagits bort. Människor var självhälsande, "tänkte att om de officiella rapporterna inte hade något, så skulle vi överdriva," förklarade läkaren. Även de drabbade kände sig försummade till självbelåtenhet. När Dong Guanghe utvecklade en feber 8 januari i Wuhan, var hans familj inte oroad, sa hans dotter. Han behandlades på sjukhuset och skickades hem. Sedan, tio dagar senare, blev Dons hustru sjuk av liknande symptom. "Nyheterna sa ingenting om allvarlighetsgraden av epidemin," sade dottern, Dong Mingjing. "Jag trodde att min pappa hade en förkylning." Regeringens ansträngningar för att minimera offentliggörande övertalade mer än bara outbildade medborgare. "Om det inte finns några nya fall de närmaste dagarna är utbrottet över," sa Guan Yi, en respekterad professor i infektionssjukdomar vid University of Hong Kong, den 15 januari. Världshälsoorganisationens uttalanden under denna period ekade de lugnande orden från kinesiska tjänstemän. Det hade spridit sig. Thailand rapporterade det första bekräftade fallet utanför Kina den 13 januari.


En stad belägen De första dödsfallen och spridningen av sjukdomen utomlands tycktes fånga upp de bästa myndigheterna i Peking. Den nationella regeringen skickade Zhong Nanshan, en känd och nu semiretrerad epidemiolog, som var med i kampen mot SARS, till Wuhan för att bedöma situationen. Han anlände den 18 januari, precis som tonen för de lokala tjänstemännen förändrades markant. En hälsokonferens i Hubei-provinsen den dagen uppmanade medicinska arbetare att göra sjukdomen till en prioritet. Ett internt dokument från Wuhan Union Hospital varnade sina anställda att koronaviruset kunde spridas genom saliv. Den 20 januari, mer än en månad efter att de första symtomen spridit sig, exploderade den ångestström som stadigt hade fått styrka till allmänheten. Dr. Zhong meddelade i en intervju på statlig tv att det inte råder tvivel om att koronaviruset sprider sig med mänsklig kontakt. Värre är att en patient hade smittat minst 14 medicinsk personal. Herr Xi, ny från ett statsbesök i Myanmar, gjorde sitt första offentliga uttalande om utbrottet och gav en kort uppsättning instruktioner.

Herr Xi, ny från ett statsbesök i Myanmar, gjorde sitt första offentliga uttalande om utbrottet och gav en kort uppsättning instruktioner.

Det var bara med order från Xi som byråkratin hoppade till handling. Då var dödstalet tre; under de kommande 11 dagarna skulle det stiga över 200.

I Wuhan förbjöd staden turnégrupper från att besöka. Invånarna började dra på masker.

Guan Yi, Hongkongsexperten som tidigare hade uttryckt optimism för att utbrottet kunde jämnas ut, var nu oroad. Han tappade av en av stadens andra livsmedelsmarknader och blev chockad av självmedvetenheten, sade han. Han berättade för stadens tjänstemän att epidemin ”redan var utan kontroll” och skulle lämna. "Jag bokade snabbt en avgång," sa Dr. Guan till Caixin, en kinesisk nyhetsorganisation.

Två dagar senare tillkännagav staden att den stängde av sig, ett drag som bara kunde ha godkänts av Peking.

I Wuhan sade många invånare att de inte fattade allvarligheten i epidemin förrän nedstängningen. Massalarmet som tjänstemän fruktade i början blev en verklighet, ökad av den tidigare informationsbristen.

Folkmassorna krossade flygplatsen och tågstationerna för att komma ut innan tidsfristen gick på morgonen den 23 januari. Sjukhus var fyllda av människor som var desperata efter att veta om de också var smittade.

”Vi hade inte masker på jobbet. Det skulle ha skrämt kunderna, sa Yu Haiyan, en servitris från landsbygden i Hubei, om dagarna före avstängningen. "När de stängde Wuhan, först då tänkte jag," Åh, det här är verkligen allvarligt, det här är inte något genomsnittligt virus. "

Wuhans borgmästare, Zhou Xianwang, tog senare ansvaret för förseningarna i rapporteringen av epidemins omfattning, men sade att han hämmas av den nationella lagen om infektionssjukdomar. Denna lag tillåter provinsregeringar att deklarera en epidemi först efter att de fått regeringens godkännande. "När jag har fått information kan jag bara släppa den när jag är behörig", sa han.

Den officiella reflexen för att undertrycka obehaglig information verkar nu spricka, eftersom tjänstemän på olika nivåer försöker skifta skylden för regeringens svar.

När krisen försämrats betraktas Dr. Li: s ansträngningar inte längre som vårdslös. I en kommentar till sociala mediekontot från Supreme People's Court kritiserades polisen för att ha undersökt människor för att ha sänt rykten.

"Det kan ha varit ett bättre sätt att förhindra och kontrollera det nya koronaviruset idag om allmänheten hade trott på" ryktet "då och börjat bära masker och genomföra sanitära åtgärder och undvika marknaden för vilda djur," sade kommentaren.

Dr. Li är 34 och har ett barn. Han och hans fru väntar en sekund på sommaren. Han återhämtar sig nu från viruset på sjukhuset där han arbetade. I en intervju via textmeddelanden sa han att han kände sig upprörd av polisens åtgärder.

”Om tjänstemännen hade avslöjat information om epidemin tidigare,” sade han, ”jag tror att det hade varit mycket bättre. Det borde finnas mer öppenhet och öppenhet. ”
Berättelsen visar att kinesiska läkare tidigt såg vad som höll på att hända men de motarbetades av politikerna. Något liknande kan nog hända i fler länder. Nu kommer straffet - åtminstone kortsiktigt - när börsen rasar med 9%. De långsiktiga politiska effekterna blir intressanta!?
 
Viruset sprids ju med ca 1000% per vecka. Från 100 till veckan efter 1000 sen en vecka senare 10 000. Dödligheten har ju en eftersläpning då man dör efter en dryg vecka i genomsnitt, så dödligheten kan ju vara mycket högre. Kan också vara lägre då alla sjukdomsfall kanske inte har rapporterats. Om det nu dött ca 350 och för en vecka sen var de kanske 2000 kända fall, är ju dödligheten nästan 20%. Därav tror jag att man agerar med beslutsamhet. Dock inte alla länder som har många kineser som Hong Kong och Thailand.
 
Viruset sprids ju med ca 1000% per vecka. Från 100 till veckan efter 1000 sen en vecka senare 10 000. Dödligheten har ju en eftersläpning då man dör efter en dryg vecka i genomsnitt, så dödligheten kan ju vara mycket högre. Kan också vara lägre då alla sjukdomsfall kanske inte har rapporterats. Om det nu dött ca 350 och för en vecka sen var de kanske 2000 kända fall, är ju dödligheten nästan 20%. Därav tror jag att man agerar med beslutsamhet. Dock inte alla länder som har många kineser som Hong Kong och Thailand.
Kan vara ett fel i statistiken beroende på hur dödsfallet klassificeras coronavirus eller någon lungsjukdom?
 
Hej

Ryssland kommer att utvisa utlänningar som bär på Coronavirus.

Russia orders expulsion of foreigners with coronavirus
Prime Minister Mikhail Mishustin orders to put coronavirus on list of highly infectious diseases
Elena Teslova |03.02.2020

Russia orders expulsion of foreigners with coronavirus

Russian Prime Minister Mikhail Mishustin


MOSCOW
Russian Prime Minister Mikhail Mishustin admitted on Monday that the country ordered expulsion of foreigners who were infected with the coronavirus.
The premier ordered to put the coronavirus on the list of highly infectious diseases, allowing for stricter measures against foreign citizens with signs of illness, including quarantine and expulsion.
"Now it [new type of coronavirus] is added to the list of highly infectious diseases. This will allow to deport foreign citizens, if they are found to have such disease, and to announce special restrictive measures, including isolation and quarantine," Mishustin said at a daily briefing with vice premiers in Moscow.

He also reminded that Russia closed the border with China, suspended the traffic on the Russian-Mongolian border, and temporarily prohibited delivery of group, tourist and work visas to the Chinese citizens.


Mvh isan lover
 
Hej

I Kina går man nu ut med instruktioner om hur dom döda ska tas omhand till dom familjer som har avlidna drabbade av coronaviruset, myndigheterna vill att mindre begravningar hålls utan stora folksamlingar, dom döda ska kremeras skyndsamt o.s.v.

China orders families of coronavirus victims to cremate them and keep funerals low-key to stop the virus spreading
  • Chinese ministry said funerals should be held in 'simple and expeditious manner'
  • Officials told families to 'avoid gatherings of people' to contain the deadly virus
  • More than 360 people have already died, all but one of them in mainland China By TIM STICKINGS FOR MAILONLINEPUBLISHED: 10:22 GMT, 3 February 2020 | UPDATED: 10:22 GMT, 3 February 2020
China has ordered families of coronavirus victims to cremate their relatives at low-key funerals to stop the further spread of the virus.

Beijing's civil affairs ministry sats funerals should be held in a 'simple and expeditious manner to avoid gatherings of people'.

The country's National Health Commission said bodies should be 'cremated close by and immediately', state-run media said.

The bodies must not be buried or moved away from the area where the person died, authorities say.

Funeral workers in protective suits take the body of a suspected coronavirus victim out of a building in the quarantined city of Wuhan on Saturday

Funeral workers in protective suits take the body of a suspected coronavirus victim out of a building in the quarantined city of Wuhan on Saturday

More than 360 people have already died in the coronavirus outbreak, all but one of them in mainland China.
The figure is now higher than the number who died in mainland China during the 2002-03 SARS crisis.

However, there have also been claims that hasty cremations are minimising the death toll - meaning the true scale of the outbreak could be worse.

The civil affairs ministry said that staff handling funerals should wear protective gear and carry out temperature checks to avoid risking infection.

The ministry has also urged couples to delay their weddings in order to prevent large gatherings.


Mvh isan lover
 
Hur är det i norden, tar man mer maniana maniana på det bland vanligt folk?
Våran påmönstring flyttades till Lördag, trots att vi sagt till om att jag sätts på ett flyg som har origin in hongkong och stopp i Bangkok inte är en bra ide.
Så skicka bokningsbolaget förslag på den resan igen på nya resebokningen.
Det är Svenskar och Norrmänn som sitter och bokar.
 
 
 
Tillbaka
Topp