Faranger borde veta detta

Diskussion i 'Allmänt thailandforum' startad av thaiii, 12 mars 2017.

 1. Mickey666

  Mickey666 Medlem

  Ska hälsa från er
   
  Krille gillar detta.
 2. Matts1965

  Matts1965 Medlem

  Efter att bara ha haft att göra med Thailand och dess invånare i endast i 10,5 år, kommer jag inte att destovidare deltaga i denna tråd. Men en sak har jag alltid förundrat mig på: Just detta med att köpa/bygga åt sig för framtiden....

  Förövrigt har jag nog den uppfattningen att thailändaren vill göra allt för sin familj, oftast lite väl mycket ifall det är möjligt....
   
  Last edited: 28 mars 2017 kl 21:18
  Kycklingen, Berralund, gunnarg och 1 annan gillar detta.
 3. sss

  sss Medlem

  Vad kostar det att hyra en fortuner en månad om året kontra värdeminskning på bilen du har köpt. Vad kostar ett hotellboende en månad om boendet ska vara likvärdigt huset du har byggt. livskvalitet är aldrig en fel investering och varför ska släkten bo i huset och använda bilen när de har egna hus och bilar. Underhåll av bil och hus kostar nära nog inget så varför denna avundsjuka på oss som har möjligheten att inte gå ner i standard på semestern.
   
 4. Janne

  Janne Forumveteran

  Tur att vi alla är olika. För mig känns det bara som bortkastade pengar och en bundenhet.
   
 5. Jonas

  Jonas Forumveteran

  Är man här 1 gång i månaden och skall bo uppe i tassemarkerna bland släkt så får man nog tag på ett bra hus för 10.000 baht i en månad.

  Är man en normalstor familj så kanske det räcker med en Sedan, då ca. 20.000 i månaden.
  1 bil som står still 11 månader om året, ja jag vet inte om det är så bra, får nog göra en service iallafall vid varje återbesök.
  Ett hus som inte används 11 månader om året, ja se till att inte ha något trä i huset för det första.

  Saker har en tendens att förfalla snabbare om det inte används.

  Ingen avundsjuka, jag förstår bara inte vad man skall köpa något man inte använder så ofta, hade jag bott i Sverige och skulle flytta till Thailand om 20 år så hade jag ju inte byggt huset nu och flyttat in i ett gammalt ruckel om 20 år..

  på 10 år 1 månad om året uppe bland släkt i Isaan skulle det då kosta 100.000 bath för huset och 200.000 baht för bilen.
   
  Acke, magunnar och Janne gillar detta.

Dela sidan

Laddar...
Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Några frågor på det?