Öl

 
Ingen av öl sorterna i Thailand är gjort på ris, Thailand är utöver riset en utav de största producenterna av korn, havre och vete.
Dock inte råg ännu, men det är bara en tids fråga.
 
Men för att ytterligare ge lite vatten på eran kvarn, så får inte en öl kallas "ÖL" om den inte följer den tyska renhetslagen.
Men som allt annat så kan man kringgå lagen genom att tillsätta div. andra produkter så som ris, majs el. andra socker starka grödor, men då måste tilläggen stå på flaskan. Vilket det inte gör på thai ölen...
 
Min fru gillar inte Mariestad ölen i Sverige den är for söt , säger hon
Och så säger hon : det skal bli gott å koma till Thailand å dricka Thai öl.
 
Men för att ytterligare ge lite vatten på eran kvarn, så får inte en öl kallas "ÖL" om den inte följer den tyska renhetslagen.
Men som allt annat så kan man kringgå lagen genom att tillsätta div. andra produkter så som ris, majs el. andra socker starka grödor, men då måste tilläggen stå på flaskan. Vilket det inte gör på thai ölen...

Fan vad man helt plötsligt lärde sig om öl, hade ingen aning och allt ni alla snackat om här, med ris och hittan och dittan, ser man, man lär sig hela tiden. Men mitt inlägg var ju, har jag fel när jag tycker att ölen har förändrats, jag ger mig sjutton på att man sänkt alkoholhalten i flaskölen, burkar okey som jag sa
 
Jag är en stor ölälskare, lite för stor beundrare för min magstorleks bästa, och när det kommer till öl är väl detta utbud i Thailand att jämföra med det av svenska uteserveringar i juletid.

Chang har relativt nyligen sänkt procenten pga nya skatteregler men att den skulle blivit särskilt mycket sämre känns orimligt, fanns liksom inte så många nivåer att förlora.

Singha sänkte alkoholhalten från 6 till 5% för ganska länge sedan, förmodligen närmare 10 år sedan. Att de skulle ha olika halter i burkar och flaskor känns orimligt men personligen köper jag aldrig öl på burk i Thailand. Det är alltid problem med långa lagringstider och mängder av mellanhänder där ölen lagras i 40 gradig värme. Lådorna med burkar kan dessutom hanteras mer ovarsamt och kastas fram och tillbaka vilket gör dem än mer avslagna när de till slut ska avnjutas. Jag tycker personligen att Singha kan vara en helt OK öl men det förutsätter nästan att man köper den på 7/11 (ett företag jag i övrigt försöker undvika) med deras direkta leveranser, konstanta svala förvaring och snabba omsättning, eller åtminstone att man hittar en flaska med ett tappdatum som bara ligger ett par veckor bort.

Leo hade en variant med grön etikett som hette Superleo tidigare, det tyckte jag var en riktigt bra öl i slutet på 90-talet. Antar att den kannibaliserade på Singhaförsäljningen så den försvann.

I Bangkok och turistorter finns numera mängder med importerat öl på de stora varuhusen. Dricker man inte några stora mängder så kan 150 Baht för en liten Punk IPA vara ett klart bra alternativ, dock inte alla som bor så till och givetvis kan det ta emot att betala dubbelt så mycket för en öl i Thailand mot vad den kostar i Sverige men så är det ju med all utländsk mat/dryck av lite kvalitet.
 
Jag är en stor ölälskare, lite för stor beundrare för min magstorleks bästa, och när det kommer till öl är väl detta utbud i Thailand att jämföra med det av svenska uteserveringar i juletid.

Chang har relativt nyligen sänkt procenten pga nya skatteregler men att den skulle blivit särskilt mycket sämre känns orimligt, fanns liksom inte så många nivåer att förlora.

Singha sänkte alkoholhalten från 6 till 5% för ganska länge sedan, förmodligen närmare 10 år sedan. Att de skulle ha olika halter i burkar och flaskor känns orimligt men personligen köper jag aldrig öl på burk i Thailand. Det är alltid problem med långa lagringstider och mängder av mellanhänder där ölen lagras i 40 gradig värme. Lådorna med burkar kan dessutom hanteras mer ovarsamt och kastas fram och tillbaka vilket gör dem än mer avslagna när de till slut ska avnjutas. Jag tycker personligen att Singha kan vara en helt OK öl men det förutsätter nästan att man köper den på 7/11 (ett företag jag i övrigt försöker undvika) med deras direkta leveranser, konstanta svala förvaring och snabba omsättning, eller åtminstone att man hittar en flaska med ett tappdatum som bara ligger ett par veckor bort.

Leo hade en variant med grön etikett som hette Superleo tidigare, det tyckte jag var en riktigt bra öl i slutet på 90-talet. Antar att den kannibaliserade på Singhaförsäljningen så den försvann.

I Bangkok och turistorter finns numera mängder med importerat öl på de stora varuhusen. Dricker man inte några stora mängder så kan 150 Baht för en liten Punk IPA vara ett klart bra alternativ, dock inte alla som bor så till och givetvis kan det ta emot att betala dubbelt så mycket för en öl i Thailand mot vad den kostar i Sverige men så är det ju med all utländsk mat/dryck av lite kvalitet.

Se där ja, intressant Atom, jo det vet jag att de sänkt alkoholhalten i singh och chang för längesedan, men nu tror jag att som ett led i juntans spår att ta tag i rattfylleri mm har sänkt den utan att ange det på flaskan, förmodligen har jag fel eller hoppas jag har fel.

Lådorna med burkar kan dessutom hanteras mer ovarsamt och kastas fram och tillbaka vilket gör dem än mer avslagna när de till slut ska avnjutas, den köper jag nog inte eftersom burkarna är förseglade

Det är alltid problem med långa lagringstider och mängder av mellanhänder där ölen lagras i 40 gradig värme. Den ser jag som osannolik också, långa lagringstider och mellanhänder förstår jag inte, hur vet du det? Grejen är att öl mår inte bra av låga temperaturer som i kyl te x för lång tid, men varmt har jag aldrig hört talas om att de mår dåligt av och mellanhänder, när det gäller öl i Thailand är det väl få mellanhänder, staten kontrollerar väl det mesta...eller? har jag fel.

Tror Jo-Be vet besked om jag pratar goja!;)
 
Se där ja, intressant Atom, jo det vet jag att de sänkt alkoholhalten i singh och chang för längesedan, men nu tror jag att som ett led i juntans spår att ta tag i rattfylleri mm har sänkt den utan att ange det på flaskan, förmodligen har jag fel eller hoppas jag har fel.

Lådorna med burkar kan dessutom hanteras mer ovarsamt och kastas fram och tillbaka vilket gör dem än mer avslagna när de till slut ska avnjutas, den köper jag nog inte eftersom burkarna är förseglade

Det är alltid problem med långa lagringstider och mängder av mellanhänder där ölen lagras i 40 gradig värme. Den ser jag som osannolik också, långa lagringstider och mellanhänder förstår jag inte, hur vet du det? Grejen är att öl mår inte bra av låga temperaturer som i kyl te x för lång tid, men varmt har jag aldrig hört talas om att de mår dåligt av och mellanhänder, när det gäller öl i Thailand är det väl få mellanhänder, staten kontrollerar väl det mesta...eller? har jag fel.

Tror Jo-Be vet besked om jag pratar goja!;)
Chang sänktes inte för längesedan, som Atom säjer den sänktes nyligen antingen om det var i början av året eller slutet av 2014, så inom en 12 månadsperiod sen den sänktes.
 
Tjena Lyco,

Jag har druckit ett gäng Singha i stort sett varje helg i 17 år och visst märkte jag en skillnad någonstans runt 2007-2008 då de sänkte från 6 till 5%. Om militären nu skulle sänkt procenten så pass att det skulle ge ett märkbart avtryck i den absurda trafikstatistiken så borde de sänkt till 3% och då vore det märkligt om ingen annan än du märkt av det.

Tveklöst är burkarna förseglade och likaså lådorna som burkarna förvaras i men hur du ser att lådorna inte kastats runt förstår jag inte; menar du att burkarna då på något magiskt sätt skulle öppnas?

Öl är en färskvara och oavsett hur mycket konserveringsmedel som tillsätts, och i Thailand är det mycket, så mår de inte bra av att förvaras i närmare 40-gradig värme.

Staten kontrollerar ölhandeln? Inga mellanhänder? Om du köper en öl i en by på den thailändska landsbygden så har den i genomsnitt passerat 6 olika mellanhänder/lagringsställen och den är sällan mindre än 3 månader gammal när den når slutkonsumenten. Om du tror att skumpandet på lastbilsflack, kastandet från lager till lager och 40-gradig värme inte försämrat ölens smak så ser jag en enorm tillväxtpotential för misshandlat öl i Europa.

Jag är ny på Thaisnack så jag kanske missat att du en rolig gubbe som bara driver med mig, isåfall mer jag om ursäkt.
 
Tjena Lyco,

Jag har druckit ett gäng Singha i stort sett varje helg i 17 år och visst märkte jag en skillnad någonstans runt 2007-2008 då de sänkte från 6 till 5%. Om militären nu skulle sänkt procenten så pass att det skulle ge ett märkbart avtryck i den absurda trafikstatistiken så borde de sänkt till 3% och då vore det märkligt om ingen annan än du märkt av det.

Tveklöst är burkarna förseglade och likaså lådorna som burkarna förvaras i men hur du ser att lådorna inte kastats runt förstår jag inte; menar du att burkarna då på något magiskt sätt skulle öppnas?

Öl är en färskvara och oavsett hur mycket konserveringsmedel som tillsätts, och i Thailand är det mycket, så mår de inte bra av att förvaras i närmare 40-gradig värme.

Staten kontrollerar ölhandeln? Inga mellanhänder? Om du köper en öl i en by på den thailändska landsbygden så har den i genomsnitt passerat 6 olika mellanhänder/lagringsställen och den är sällan mindre än 3 månader gammal när den når slutkonsumenten. Om du tror att skumpandet på lastbilsflack, kastandet från lager till lager och 40-gradig värme inte försämrat ölens smak så ser jag en enorm tillväxtpotential för misshandlat öl i Europa.

Jag är ny på Thaisnack så jag kanske missat att du en rolig gubbe som bara driver med mig, isåfall mer jag om ursäkt.

hahaha...Atom nä någon rolig gubbe kan du nog inte anklaga mig för, det kan andra intyga, har varit med här länge sen 2009 hahaha.

Denna förstår inte jag, det var ju du som sa att de blir avslagna för att de kastas runt, jag menar ju att de är ju förseglade så hur än de kastas runt kan ju ingen kolsyra komma ur burkarna och inte bli avslagna, jag har väl inte påstått att burkarna öppnas, jag säger ju tvärtom vad du påstår att det finns ingen chans agtt burkarna kan bli avslagna de är ju förseglade!

Tveklöst är burkarna förseglade och likaså lådorna som burkarna förvaras i men hur du ser att lådorna inte kastats runt förstår jag inte; menar du att burkarna då på något magiskt sätt skulle öppnas?

Sen tror jag återigen, 90% av medlemmarna här är uppe i Isaan, jag befinner mig i Ban Phe, lite olika förutsättningar, visst uppe i i Isaan kanske längre leveranser tar längre tid än här, men jag tror ändå inte att ölen skadas. Så jävla långa transporter finns inte i Thailand och att det skulle finnas mellanhänder finner jag väldigt osannolikt, vet här i Rayong, Ban Phe har själv haft Cafe, leverans direkt från bryggeriet eller deras terminal i Rayong, kanske annorlunda i Isaan eller ute på landsbyggd!
 
Men för att ytterligare ge lite vatten på eran kvarn, så får inte en öl kallas "ÖL" om den inte följer den tyska renhetslagen.
Men som allt annat så kan man kringgå lagen genom att tillsätta div. andra produkter så som ris, majs el. andra socker starka grödor, men då måste tilläggen stå på flaskan. Vilket det inte gör på thai ölen...

Får inte kallas för öl! För vem då?
Öl bryggdes innan den tyska renhetslagen skrevs. För länge sedan bryggdes öl utan humle.

Rätt borde var. För att få kallas för öl enligt den tyska renhetslagen så måste följande krav uppfyllas.

Finns ett kvalitets öl från Japan som jag inte kommer ihåg namnet på just nu men det innehåller ris. Vad jag vill komna till är att låta smaken avgöra.
 
Får inte kallas för öl! För vem då?
Öl bryggdes innan den tyska renhetslagen skrevs. För länge sedan bryggdes öl utan humle.

Rätt borde var. För att få kallas för öl enligt den tyska renhetslagen så måste följande krav uppfyllas.

Finns ett kvalitets öl från Japan som jag inte kommer ihåg namnet på just nu men det innehåller ris. Vad jag vill komna till är att låta smaken avgöra.

ja KingFisher fån Indien vann ju pris för bästa öl 1990, dricker alltid KingFisher i Indien, jättegod, ris eller inte vet jag inte, men öl var det!
 
hahaha...Atom nä någon rolig gubbe kan du nog inte anklaga mig för, det kan andra intyga, har varit med här länge sen 2009 hahaha.

Denna förstår inte jag, det var ju du som sa att de blir avslagna för att de kastas runt, jag menar ju att de är ju förseglade så hur än de kastas runt kan ju ingen kolsyra komma ur burkarna och inte bli avslagna, jag har väl inte påstått att burkarna öppnas, jag säger ju tvärtom vad du påstår att det finns ingen chans agtt burkarna kan bli avslagna de är ju förseglade!

Tveklöst är burkarna förseglade och likaså lådorna som burkarna förvaras i men hur du ser att lådorna inte kastats runt förstår jag inte; menar du att burkarna då på något magiskt sätt skulle öppnas?

Sen tror jag återigen, 90% av medlemmarna här är uppe i Isaan, jag befinner mig i Ban Phe, lite olika förutsättningar, visst uppe i i Isaan kanske längre leveranser tar längre tid än här, men jag tror ändå inte att ölen skadas. Så jävla långa transporter finns inte i Thailand och att det skulle finnas mellanhänder finner jag väldigt osannolikt, vet här i Rayong, Ban Phe har själv haft Cafe, leverans direkt från bryggeriet eller deras terminal i Rayong, kanske annorlunda i Isaan eller ute på landsbyggd!

Självklart blir en öl avslagen om den kastas runt, precis som en Cola blir, även om den är förseglad. Jag känner ingen Thai eller långtidsboende utlänning som dricker öl från burkar i Thailand, förutom möjligtvis de som endast dricker för yrselns skull, då spelar det liksom ingen större roll att det inte smakar något men då kommer givetvis problemet med militärens sänkta alkoholhalt i spel :0

Jag bor dels i Bangkok och dels i Chachoengsao, en dryg timme från Bangkok, så jag pratar inte om något Isaanproblem. Självklart finns det de som bor nära en större kund och kan få öl närmast direkt från bryggeriet men genomsnittet ute i byarna är 6 stopp innan slutkund. Till och med på Tesco Lotus i Chachoengsao har jag aldrig lyckats hitta öl som är mindre än 1.5 månad från tappningsdatum och då de inte har A/C på under natten är det redan ett problem.

Är man säker på att ett öl har fått kraftigt sänkt alkoholhalt, utan att den fått det, så spelar det dock förmodligen ingen roll om ölburken använts som substitut för en basketboll en månad i Sumatras djungler innan den inmundigas, risken att den förlusten i smak ska märkas är nog försumbar :)
 
Självklart blir en öl avslagen om den kastas runt, precis som en Cola blir, även om den är förseglad. Jag känner ingen Thai eller långtidsboende utlänning som dricker öl från burkar i Thailand, förutom möjligtvis de som endast dricker för yrselns skull, då spelar det liksom ingen större roll att det inte smakar något men då kommer givetvis problemet med militärens sänkta alkoholhalt i spel :0

Jag bor dels i Bangkok och dels i Chachoengsao, en dryg timme från Bangkok, så jag pratar inte om något Isaanproblem. Självklart finns det de som bor nära en större kund och kan få öl närmast direkt från bryggeriet men genomsnittet ute i byarna är 6 stopp innan slutkund. Till och med på Tesco Lotus i Chachoengsao har jag aldrig lyckats hitta öl som är mindre än 1.5 månad från tappningsdatum och då de inte har A/C på under natten är det redan ett problem.

Är man säker på att ett öl har fått kraftigt sänkt alkoholhalt, utan att den fått det, så spelar det dock förmodligen ingen roll om ölburken använts som substitut för en basketboll en månad i Sumatras djungler innan den inmundigas, risken att den förlusten i smak ska märkas är nog försumbar :)

Jag känner ingen Thai eller långtidsboende utlänning som dricker öl från burkar i Thailand, förutom möjligtvis de som endast dricker för yrselns skull,

hehe, ja det är tydligt, här har jag fått min överman, jag får ge mig!

Mvh Lyco
 
Jag känner ingen Thai eller långtidsboende utlänning som dricker öl från burkar i Thailand, förutom möjligtvis de som endast dricker för yrselns skull,

hehe, ja det är tydligt, här har jag fått min överman, jag får ge mig!

Mvh Lyco
Det är väl så att öl lämnar bryggeri och transporteras åker runt, välter, kastas i kartong mm.
Men man inhandlar och låter vila i packning en tid. Man sätter på kylning när man önskar dricka. Då växer ölen till sin fullo.
 
I Sverige har dom ett öl med namnet Blå Gul som min fru gillar , det smakar som Thai öl , säger mon .
Det var billig och god smak .

P1120527.JPG
 
 

Liknande trådar

A
Svar
0
Visningar
881
A
A
Svar
47
Visningar
3 K
Anonym
A
 
Tillbaka
Topp