Ubon bygger en farm....

Ubon

Forumveteran
Det tog ett för frugan att fundera, men nu är vi nog på rätt riktning när det gäller strukturen på farmen, bestämma antal mamma pappa kalkon,
kläckaren fungerar som den ska , ett antal kycklingar kläckta, kanske min fru lyssnar lite mer nu, kläcka är ett minimum av arbete och sälj nykläckta kycklingar, förvisso inte samma förtjänst, så nu blir det att sätta ihop ett par kläckare till, får bli till hösten, väntar in material som är beställt.

temperaturcontroll.jpg
 
02.30 Och Tono har kommit hem, så skönt...:)
Hej

Misstänkte att det skulle sluta så, hundar kommer ju nästan aldrig bort, dom är otroliga på att hitta vägen.

Det som dock hade kunnat hindra honom ifrån att återvända hade väl varit en olycka, att han hade blivit kvarhållen någonstans mot sin vilja eller att han hade blivit uppäten, sånt inträffar ju tyvärr.

Mvh isan lover
 

Ubon

Forumveteran
När man köper is, så får man detta i en plastpåse, man tar hem isen som börjat smälta, ibland lägger jag detta i frysfacket, och dom fryser ihop i en klump, numera tar jag med mig kylburken och tar isen i, brukar hålla sig till morgonen efter, och lämnar efter sig vatten.

Men nu har Ubon funderat lite, för c:a 2 år sedan så köpte jag en kylväska i sve, drivs på 12 volt, kylelementet är peltier, temperaturskillnaden ska vara 20 grader mot omgivande temp, i thai, 40+ grader ute, så håller väskan 20+ vad är det för kyla? kom och tänka på att jag har några peltier som ligger i sve, sedan tidigare experiment, kanske kan såga upp och montera några av dessa? evakueringen av värmen sköts av en liten cpu-fläkt, kanske kan byta till en större, och då borde/kanske kan fungera...
 

Ubon

Forumveteran
Jag har inget namn på denna frukt, frugan säger att den heter manburry, smaken? kanske någonstans mellan hallon och björnbär, ok för att lägga i flingor och mjölk, plantad och växer på farmen, 2-3 meter hög buske, ger rikligt med frukt...:) frugans syster bara älskar att plocka denna frukt, den är ju gratis.

hallon-björnbär.jpg
 

Ubon

Forumveteran
Jag skrev tidigare om en go-pro kamera att sätta på hjälmen, tyckte att man kunde använda sig av silikon, detta föll inte i god jord, mitt tyckande hamnade på flathällen, rätt ner i stenkrossen, fast ändock så menar jag på att det finns olika sorters silikon, om det nu var så illa tänkt av Ubon, så har jag lite andra funderingar om detta med att fästa kameran, kanske man kan använda sig av en limpistol? vilken tur, frugan råkade äga en liten limpistol 10w...;) vilket skämt, borde vara förbjudet att sälja, beställde en själv på nätet, 120w, om man säger, lite skillnad.
Kanske det finns andra möjligheter? absolut att det finns säger Ubon...:)

Hjälmkamera.jpg


limpistol.jpg
 
U

UbonBorge

Gäst
Jag hade en hjälm på svalbard med gopro på.
Jag funderade inte så mycket, jag tog skruvdragaren och drog i en skruv, sen satt den :D
 

Ubon

Forumveteran
Jag har en annan variant jag funderat på, fräsa bort delar av fästet, limma fast en neomagnet på hjälmen, (superlim) en på kamerafästet, nu får vi tänka på en sak till, magnetism, hur trivs simkortet med magnetism? avstånd? själv tror jag inte att det ska vara några problem, dessa magneter finns i alla dess utförande, långa, tjocka, breda osv. fast magneterna på bilden är till ett annat projekt som jag håller på att prova ut, fast man kan väl alltid "låna" ett par magneter...:)

neodymmagnet.jpg
 

Phonta

Forumveteran
Finns ju små starka magneter , menn jag hade nog satsat på smältlim som lätt tas bort , eller riktigt bra mattejp , dubbelhäftande , finn s bra som vi använder inom RC flyget ,, men det finns massor av olika idéer att fästa dessa med :)
 

suriya

Forumvärd
Forumpersonal
Jag har inget namn på denna frukt, frugan säger att den heter manburry, smaken? kanske någonstans mellan hallon och björnbär, ok för att lägga i flingor och mjölk, plantad och växer på farmen, 2-3 meter hög buske, ger rikligt med frukt...:) frugans syster bara älskar att plocka denna frukt, den är ju gratis.

Visa bilaga 67138
På thailändska heter det [thai]หม่อน[/thai] [trans]man[ton]L[/ton][/trans], men de säger oftast en variant av det engelska namnet Mulberry ([thai]มัลเบอร์รี่[/thai] [trans]mann[ton]M[/ton] böö[ton]M[/ton] rii[ton]F[/ton][/trans]). :) På svenska heter det Svart mullbär.
 
Senast ändrad:

Liknande trådar

 
Topp