Ubon bygger en farm....

Ubon

Forumveteran
Fick några bilder ifrån farmen efter att frugan tänkt till och byggt om/till lite...jag har tidigare och även nu varit/är sur på vissa i släkten som tycker att det är bara att plocka vad man vill, utan att bjuda till ett enda handtag.


Från skype:

[15:14:45] chana: Not worry about frog jump over
[15:15:57] CD: mm. can do litle higher. people can not take
[15:16:18] chana: This she can,t take
[15:16:25] chana: :D
[15:16:41] chana: I know you mean my sister
[15:17:00] CD: i not say...
[15:17:10] chana: I know
[15:17:39] CD: not say...
[15:17:52] chana: But you think
[15:18:10] CD: pffft

grodtank 1.jpg


grodtank 2.jpg
 

Ubon

Forumveteran
Tack för tips, hubmotor, 48 volt, ekrar får man montera själv, vad dom inte skriver är , hur många watt är den på, min gissning från 1000 watt +, men ändock så låter priset ok. Har skickat mail till säljaren, så får vi se.
 

Ubon

Forumveteran
Ställde samma fråga igen på mina 2 frågor, får svar, men inte på mina frågor, det som framkommit är att enligt säljaren så ska motorn vara på 3000w? detta ställer jag mig tveksam till om det stämmer, kollade runt lite på samma sajt och hittade goldenmotorer på 500w, avmonterade ifrån golvboningsmaskiner, 48 volt, en av dessa köpte jag, kanske jag kan använda denna till frugans projekt att finfördela "mud" som hon använder till att förodla risplantor, bara en ide...
får se om 3000-wattsmannen skriver tillbaka, 3000 watt behöver jag inte, men går att skruva ner ifrån 48 volt till 24 volt så kanske man kan få ut 800 watt...
 

Ubon

Forumveteran
Idag på eftermiddagen så var jag ute och hittade några smultron, kallas väl också för småsyskon till jordgubbar, varför kallas jordgubbar för jordgubbar? dom smakar inte alls jord, och nu så kommer någon att kommentera, jasså Ubon brukar äta jord, nä, Ubon äter inte jord, detta var nu ett reflektion, solen strilar sig igenom trädens grenverk, en underbar dag, jag fortsätter på skogsvägen som leder fram till mitt sommartorp, nu viker jag av ett antal meter in i skogen och tänkte mig hitta några blåbär, och jag hittade blåbär, och när jag står där och tittar på blåbären så får jag upp en bild framför mina ögon hur jag ska kunna lösa problemet med drivning på 2 hjul på triken med en motor, utan diffirentialspärr och differential, nu ser jag att detta kan vara en möjlighet, wow, absolut värt att prova.
 

Ubon

Forumveteran
Hade just ett litet snack med frugan, och nu kom det upp igen, köpa traktor, Kubota, hon är snäll som skickade med en lista på olika maskiner, vem betalar? detta har varit uppe tidigare och jag har gjort en avskrivningsplan efter areal som hennes släktingar har, men betala vill dom inte kännas vid, dom tycker att men vadå, det räcker väl att vi betalar diesel till maskinen, detta med övriga kostnader runt maskinen vill dom inte heller kännas vid, frugan nämnde något om ett banklån, detta lån kan hon inte ta utan att jag skriver på och godkänner, får se om jag ritar ner en ny plan, och i och för sig så finns det ett värde kvar i maskinen som begagnad, så hela summan lär jag inte förlora om något oförutsett inträffar, och samtidigt när detta tidigare kommit på tal om köp, så har jag haft en känsla av att hon vill ha denna maskin så att "systersonen" skulle hantera maskinen, själv är jag synnerligen tveksam till att "sponsra" en latmask.

1531405044033.jpeg
 

Ubon

Forumveteran
I tystnaden vid sommartorpet, fick ett besök av en TS-medlem, kom och hälsade på med sin välutrustade långfärdsbuss, där fanns både ismaskin och kylskåp, (snigelbuss med bostaden på taket), kvällsmålet fick bli pizza i närliggande mindre stad, sen blev Ubon nyfiken på ismaskinen, och det kan jag lova att den fungerade bra, i alla fall till några GT, man får offra sig när man testar grejorna.

Ett trevligt besök, och då brukar man säga, tack för besöket och välkommen åter...:)

Bessök 004.JPG
 

Ubon

Forumveteran
Hubmotor 3000 watt, den första fick jag svar av, jag har en köpare som ska hämta motorn, om han inte hämtar så hör jag av mig, detta när jag bad om om fraktpriset och kontonummer till hans bank, och detta fick jag till svar, konstig inställning. Den andra med 500 watt skrev, jag kollar fraktpriset, så hör jag av mig, än har han inte hört av sig.

Meningen är att dessa ska ner till Th, något irriterad är Ubon, men inget jag går runt och retar upp mig på, men lilla Ubbe har en plan B, när jag var på firman i Th, där jag köpte solcell, i deras butik/lager när jag gick runt och botaniserade så såg jag motorer, både hub och andra 12-48 volt, så det löser sig nog ändock, 8 mil enkel resa, jag tar detta som en utflykt, ska ändock tillbaka för att köpa solcell, postorder vet dom inte vad det är...:)
 
Senast ändrad:

Ubon

Forumveteran
Snart dags för frugan att göra sista arbetspasset på sin nuvarande arbetsplats (vårdcentral), om en vecka så börjar nya jobbet på sjukhuset, detta har jag föreslagit under en längre tid, hon slipper kvälls och helgjobb, sparar 6 km enkel väg varje arbetsdag, och mister en del inkomst, vilket jag menar på ändock äts upp av dom ersättningar hon betalar till folk som ska hjälpa henne vid olika tillfällen på farmen, nu har hon bättre tid att sköta farmen på egen hand, men innan nya jobbet så ska hon tydligen göra sällskap med systerdottern som ska söka jobb i Phuket på något hotell, nu går det tydligen väldigt bra att besöka Phuket för hennes del, men när jag vid tillfällen tidigare år sagt att jag tänkt att besöka Phuket och turista runt lite så har det vart tvärstopp ifrån frugan, med alla möjliga argument varför jag inte kan besöka Phuket...eller Pattaya eller Hua Hin eller vilket ställe som helst.

Vi får väl se om systerdottern får jobbet.....byta risfarming mot hotelljobb.

^6FE2359073F668228E3C894629A3000DC16E29D6B6D60B187C^pimgpsh_fullsize_distr.jpg
 

Ubon

Forumveteran
Kyl och fryslåda

Jag blev lite konfundersam när det gäller infon. om strömförbrukningen, fast nu har jag fått ,lite mer siffror jag kan spela ut mot varandra.

Kylbox 60l kompressorkylbox till camping, husvagn, stuga m.m – ca 6 gånger högre prestanda än termoelektriska kylboxar med 2 gånger lägre ljudnivå och strömförbrukning
– inbyggd rejäl märkeskompressor med gradvis start – högkvalitativ kylbox tillverkat på märkeskomponenter
– modernt och mest effektivt kylsystem –
kista liknande konstruktion
– kylning eller djupfrysning upp till -18°C ( kompressor ) oavsett omgivande temperatur
– elektroniskt justerbar temperatur ( termostat )
– high / low speed / turbo funktion
– volym 60 liter
– praktiskt avtagbara bärhandtag
– når 0 °C efter ca 25min
– drivs med: 12V 24V 230V

– garanti 24 månader

strömsnål och mest effektivt DC COMPRESSOR kylsystem med mjukstart
• passar såväl i husvagnen som i stugan

• temperaturområde: +10 °C till -18 °C
• inretemperatur på digital dispaly
• high / low / turbo funktion – snabb eller ekonomisk kylning
• kylsystem: R134a ( CFC fri )
• tyst och kompakt kompressorn fri från vibrationer
• enkel att använda
• strömförbrukning upp till (Watt ca): 45W DC 12V, 55W AC 230V
• strömförsörjning : cigguttag DC 12V/ 24V eller nätdrift AC 230V
• vikt: 24kg
• mått : bredd 802mm x längd 485mm x höjd 470mm

Denna skulle man kunna använda som aircond, fast jag vill nog ha min egen låda till detta, jag fortsätter att räkna lite och väntar på svar ifrån säljaren, dit jag ställde några små frågor.
 

Ubon

Forumveteran
Maxi 77

Ritad av Pelle Petterson

Jag hittar inte på tråden där någon ville köpa och frakta ner en båt från swe till Th.

Kan detta vara ett alternativ? auktion, priset just nu tycker jag låter ok.

  • Ledande bud 5 433 kr
Beskrivning

Årsmodell 1977. Typgodkänd av sjöfartsverket. 4 kojplatser. Tillhörande segel: Storsegel, Genua 2 och 3 dessa är gamla men fungerar, Spinnaker med bom. Motor Volvo Penta MD5A med S110 drev, som fungerar fint. 2 Marin batterier. Värmeväxlare som gör motorn sötvattenkyld. ny dieseltank på 20 liter (2015), ny bränslepump (2015). Finns sjösatt i Södertälje. EJ mastad men kan göras på plats, jag hjälper till med mastningen om så önskas. Masten ligger i mastskjul (Under tak). Alla dynor inne i båten är i fint skick. Det finns dynor för sittbrunnen som har sett sina bästa dagar, men kan kläs om för den händige. Wallas värmare i ruffen. 2 lågigt spritkök i pentry, ny porta-potti (2017). Färskvattentank på 40 liter. Ekolod. Sprayhhood behöver lagas då sömmar gått sönder. Båten har inte använts på några år, men har alltid sjösatts och rustats varje år. Ointresse gör att vi nu säljer den till lågt pris. Detta år har vi valt att inte städa ur och rusta henne. Alla segel, dynor förvaras i källarförrådet hemma.
Vagga medföljer, vaggan kan plockas ner i delar för enklare transport. Det finns naturligtvis skavanker på båten, men hon är helt sjöduglig. Notera att bilderna togs för 4 år sedan.

Säljes i befintligt skick och köparen hämtar båten på plats. Köparen står för eventuella transportkostnader.
 

Ubon

Forumveteran
Nu ska lilla Ubon be att få ställa en fråga till MC-experterna på forumet, en Honda Shadow 400 cc, går denna att sänka, och i så fall, hur många mm....?
 

Liknande trådar

 
Topp