kurant
Forumveteran
Jorden går alltid att förbättra, särskilt till mindre odlingar som dill.Jag ska prova med den svenska som jag tycker är bättre till räkor.
Potatis har vi gett upp med här, men vi skyller det på lerjorden vi har. Även sötpotatis har vi problem med. Frugans äldre bror har provat med både svensk och thailändsk potatis, och sötpotatis.
Jag köpte två typer av sötpotatis uppifrån bergen. Den ena blev bara pytesmå sötpotatisar av (mindre och sämre än de vi satte). Den andra typen (violett hemsk färg) gick i varje fall halvbra. Den fick vi hyfsad mängd av, fast de blev inte så stora. Ätbara i varje fall. Tänker inte prova med potatis något mera. Det fungerar så bra med de som finns att köpa. Palt får vi äta i Sverige, bra paltpären får vi nog inte tag på i Thailand.
Blanda upp med sand och växtdelar samt risskal.
Jag gör min egen jord numera och det är skillnad.
I Chaiyaphum sådde man frön direkt på sandjord och täckte med en dm halm som man höll fuktig.
Främst olika typer av sallad, koriander mm.
Det växte upp genom halmen och blev inte smutsig.