Ubon
Forumveteran
I denna village, så finns det fem familjer som föder upp julskinka (halal) 
ingen av dessa bor i byn, straxt utanför, vilket år det blev förbjudet att ha gris i byn vet jag inte, men förbud blev det, ungefär som i Sverige, efter 1964 blev det förbud mot att ha kor gå fritt i skogen, minns jag rätt? 64?
Dessa uppfödare har från en till ett tjugotal, själv blir jag bara mer och mer konfundersam hur Thaistyle sköter om dessa, som ett exempel, grisboa ligger i anslutning till vattendammen dit man skyfflar dyngan, ifrån dammen pumpar man vatten till djuren och ger som dricksvatten
Nu har vi varit runt till samtliga, dom som vi känner till.
Bilden tidigare på soa, hon ska till och grisa runt nyår, det lär bli ett besök till.
Ingen av dessa djurhållare tar eget foder, allt köps över disk ???
Ekonomisk beräkning? enligt Thai style så finns den inte, dessa bruna, vilka vissa ligger på dryga hundra kilo, jag frågade varför dessa inte gått till slakt, Thai think, priset har gått ner från åttio till 60Bath per kilo, vi väntar till priset går upp, åhh min Bhudda, dom bruna är åtta månader, skulle gått iväg vid högst sex månader, under tiden äter dessa, min beräkning är att om ytterligare två månader så blir det +- noll, då har dom jobbat gratis fyra månader.
Vinnarna i detta är dom som säljer kött över disk, där har inte priset gått ner,
nej tack, min ambition är inte att lära ut ekonomi, detta klarar Thai själva

ingen av dessa bor i byn, straxt utanför, vilket år det blev förbjudet att ha gris i byn vet jag inte, men förbud blev det, ungefär som i Sverige, efter 1964 blev det förbud mot att ha kor gå fritt i skogen, minns jag rätt? 64?
Dessa uppfödare har från en till ett tjugotal, själv blir jag bara mer och mer konfundersam hur Thaistyle sköter om dessa, som ett exempel, grisboa ligger i anslutning till vattendammen dit man skyfflar dyngan, ifrån dammen pumpar man vatten till djuren och ger som dricksvatten

Nu har vi varit runt till samtliga, dom som vi känner till.
Bilden tidigare på soa, hon ska till och grisa runt nyår, det lär bli ett besök till.
Ingen av dessa djurhållare tar eget foder, allt köps över disk ???
Ekonomisk beräkning? enligt Thai style så finns den inte, dessa bruna, vilka vissa ligger på dryga hundra kilo, jag frågade varför dessa inte gått till slakt, Thai think, priset har gått ner från åttio till 60Bath per kilo, vi väntar till priset går upp, åhh min Bhudda, dom bruna är åtta månader, skulle gått iväg vid högst sex månader, under tiden äter dessa, min beräkning är att om ytterligare två månader så blir det +- noll, då har dom jobbat gratis fyra månader.
Vinnarna i detta är dom som säljer kött över disk, där har inte priset gått ner,
nej tack, min ambition är inte att lära ut ekonomi, detta klarar Thai själva
