Har vi något att lära av thailändska kockar ??

 
Men her i denne tråden . er det nesten ingen svenske som viste hva en slow coker var for noe . Som du skriv : Slow Coker har man använt sedan hedenhos tid , men hvor du får kottet mort var det ingen på forumet som viste . Og hvor mange svenske kjerringer som kan lage en middag , toppen 20 % , nesten alle svensker kjopte dagens middag , og barna spiste på skolen . Så i dei svenske hjem var det nesten ingen som laga eller spiste middag .
Fattiga nordmenn har inte råd med slow cooker.
 
Vi har hatt slow cooker i nesten 12 år , Jeg skal ta ett foto av den , så kan du og dei andte her i den tråden vise bilde av sin slow cooker , og jeg garanterer att du og dei andre har ingen slow cooker -
Her er våres Slow Cooker , kom med deres , og vis att dere ikke bare lyg heile tiden

P1140995.JPG
 
Vi har hatt slow cooker i nesten 12 år , Jeg skal ta ett foto av den , så kan du og dei andte her i den tråden vise bilde av sin slow cooker , og jeg garanterer att du og dei andre har ingen slow cooker -
Jag köper bara mört kött, lite dyrare men jag sparar in på att inte behöva köpa en Slow cooker och även elkostnader.

Här är allt vad vi använder för matlagning.

Air fryern är väldigt bra.

IMG_20240326_135706.jpg
 
Vi har hatt slow cooker i nesten 12 år , Jeg skal ta ett foto av den , så kan du og dei andte her i den tråden vise bilde av sin slow cooker , og jeg garanterer att du og dei andre har ingen slow cooker -

Vi använder inte slow cooker och ser inget behov av det.
Det är sällan vi äter någon form av gryträtter.
Skulle vi få för oss att köpa en slow coocker så hade vi nog köpt en crock-pot eftersom den kan fungera som riskokare beroende på vilken modell man köper.

Skulle vi behöva möta kött utan kemikalier så använder vi sous vide. Det är riktigt bekvämt om man vet vilken tillagningsgrad man önskar på köttet. Ner i vattenbadet och sedan kör man ytan i stekpannan eller på grillen när det är dags att äta.
 
Jag köper bara mört kött, lite dyrare men jag sparar in på att inte behöva köpa en Slow cooker och även elkostnader.

Här är allt vad vi använder för matlagning.

Air fryern är väldigt bra.

IMG_20240326_135706.jpg

Airfryer är riktigt bekvämt och är även riktigt bra till en hel del saker.
Jag brukar ”koka” ägg i den, då man bara ställer in temperaturen och tiden och behöver inte bekymra sig om att vakta den då den slår av automatiskt.
 
Jag köper bara mört kött, lite dyrare men jag sparar in på att inte behöva köpa en Slow cooker och även elkostnader.

Här är allt vad vi använder för matlagning.

Air fryern är väldigt bra.

IMG_20240326_135706.jpg
Nu ska ingen påstå att en köttgryta bli bättre med dyrt kött som file jämfört med bitar av motståndskraftigt och bindvävsrikt nötkött, det är tvärtom.

Grytan blir också bättre ju längre man kokar den.

Men inte behövs nån slow cocker för det, det räcker en gjutjärnsgrytan och en natt på spisen på tvåan.
 
Senast ändrad:
Nu ska ingen påstå att en köttgryta bli bättre med dyrt kött som file jämfört med bitar av motståndskraftigt och bindvävsrikt nötkött, det är tvärtom.

Grytan blir också bättre ju längre man kokar den.

Men inte behövs nån slow cocker för det, det räcker en gjutjärnsgrytan och en natt på spisen på tvåan.

Där har du en poäng.
Ju ”sämre” kött, desto bättre till gryta…nej, mörningsmaskin heter det tydligen.

Rent generellt så tycker jag att ”dåligt” kött är att föredra till thaimat. Men det finns en hel del rätter som är sjukt bra med oxfilé, entrecôte och andra finare bitar.
 
Koke og steike kjott over lav tempratur i lang tid gir mort kjott , det har kokker vist om i mange hundra år . Men her er det svärt viktig att tempraturen ikke blir lavere en 67 grader . for da rottner kjotte og blir fult av basiller , og du som spiser det får rennerev diare .
Hej

Det finns ju faktiskt välhängt nötkött, älgkött, hjortkött o.s.v som man bara kan steka eller grilla på hög värme i några minuter på varje sida och ändå är det mört, det beror ju på vilken del av djuret man väljer hur länge det behöver tillagas och vad det passar till. Högrev passar ju ex.vis bra till långkok som kalpos, dillkött m.m.

Mvh isan lover
 
Hej

Det finns ju faktiskt välhängt nötkött, älgkött, hjortkött o.s.v som man bara kan steka eller grilla på hög värme i några minuter på varje sida och ändå är det mört, det beror ju på vilken del av djuret man väljer hur länge det behöver tillagas och vad det passar till. Högrev passar ju ex.vis bra till långkok som kalpos, dillkött m.m.

Mvh isan lover

Nu verkar det som att allt kött ska bli minimum 67 grader innan man vågar äta.
Matoraklet Einar har kommit med nya rön.
 
Det finns nedskrivet på lertavlor och barnen får tidigt lära sig att ta hand om seafood på bästa sätt.
Kunskap som gått vidare i många generationer.
För 30 000 år sen ? Var hittar man dom lertavlorna ? Äldsta språket, kilskrift, som var en slags bildskrift utvecklades i Mesopotamien för ca: 5000 år sen !! 555
 
Men her i denne tråden . er det nesten ingen svenske som viste hva en slow coker var for noe . Som du skriv : Slow Coker har man använt sedan hedenhos tid , men hvor du får kottet mort var det ingen på forumet som viste . Og hvor mange svenske kjerringer som kan lage en middag , toppen 20 % , nesten alle svensker kjopte dagens middag , og barna spiste på skolen . Så i dei svenske hjem var det nesten ingen som laga eller spiste middag .
Säkert inte i Norge heller för där finns ingen ätbar mat.
 
För 30 000 år sen ? Var hittar man dom lertavlorna ? Äldsta språket, kilskrift, som var en slags bildskrift utvecklades i Mesopotamien för ca: 5000 år sen !! 555
Han kommer intte svara, jag har redan stlt frågan ovan. Det blir som frågan om kollektivavtal, och då fanns det ändå fyra svarsalternativ.,......
 
Men her i denne tråden . er det nesten ingen svenske som viste hva en slow coker var for noe . Som du skriv : Slow Coker har man använt sedan hedenhos tid , men hvor du får kottet mort var det ingen på forumet som viste . Og hvor mange svenske kjerringer som kan lage en middag , toppen 20 % , nesten alle svensker kjopte dagens middag , og barna spiste på skolen . Så i dei svenske hjem var det nesten ingen som laga eller spiste middag .

Hur man får mört kött var det många som visste. Vi hade mörsalt, mango, ananas, sous vide och en massa andra saker.
Om du vill steka eller grilla en köttbit och vill ha den mör, kokar du först köttbiten i en slow cooker?

Du är så korkad och trög så åkomman borde uppkallas efter dig
 
 

Liknande trådar

D
Svar
2
Visningar
3 K
A
A
Svar
7
Visningar
2 K
A
A
Svar
6
Visningar
2 K
Anonym
A
P
Svar
12
Visningar
4 K
A
A
Svar
435
Visningar
92 K
 
Tillbaka
Topp