Tar du med gamle svenske posketraditioner til Thailand

 
Idag verkar det som om det snurrat till riktigt rejält och jag har nog inget att lära mig av din kokkonst.

Här har du ingredienser till ansjovisspad, jag har gjort ansjovis många gånger.

Kryddblandning
2 tsk Ingefära, torkad
3,5 msk Kanel, malen
1 tsk Kardemumma
13 krm Kryddnejlikor, malen
2 tsk Muskotnöt, malen
1,5 msk Oregano
2 msk Sandelträ (köp här: Sandelträ)
4 tsk Svartpeppar, nymald
3 tsk Vitpeppar, nymald
13,5 dl Vatten
1,5 tsk Ättika 24%
1,5 tsk Salpeter
20 st Lagerblad
2,3 dl Salt
7 dl socker

Och så här görs fisksås, kan du läsa skillnaden på ingredienser?

Fisksås är en smaksättare eller flytande krydda av fermenterad eller jäst fisk. Små krill och ansjovisfiskar packas tillsammans med salt på stora fat eller tunnor. De naturliga bakterierna börjar bryta ner fisken och producerar en salt, fiskig, välsmakande vätska. Processen tar upp till 2 år.
Jag gjorde en sats ansjovis på hel orensade fisk som är lik skarpsill enligt ett recept från nätet.
Det var i början av november och vi tag fram den till nyår.
Den var inte klar och mogen men vi använde den ändå.
Smaken var ok men fiskköttet hårt.

Ska prova igen när vi är tillbaka från Sverige i augusti och ge den fem månader.
Men det åker nog ner några burkar i resväskan som reserv.
 
Varfor eter svenskane samme sak hver hoytid ???? . Laks - sild - egghalva , og mye annet . Poske - mittsommer og jul , eter svenskene samme sak når det er storhelg . Har ikke svenskene resept på noe annen mat ???
 
Varfor eter svenskane samme sak hver hoytid ???? . Laks - sild - egghalva , og mye annet . Poske - mittsommer og jul , eter svenskene samme sak når det er storhelg . Har ikke svenskene resept på noe annen mat ???
själv då ?? vad äter du under högtiderna?? varför så besatt av vad som äts i sverige?? vad äter ni i norge under högtiderna?
Varför äter norrbaggarna pizza på julen?
Kommentarer överflödiga.

 
Varfor eter svenskane samme sak hver hoytid ???? . Laks - sild - egghalva , og mye annet . Poske - mittsommer og jul , eter svenskene samme sak når det er storhelg . Har ikke svenskene resept på noe annen mat ???
Det stämmer inte alls, i många hem varierar maten mellan olika högtider.

Stor skillnad i mina trakter på julmat, påskmat och till midsommar.

Vi äter inte revbensspjäll, lutfisk, risgrynsgröt,dopp i gryta, sylta, Janssons frestelse, julkorv, vörtbröd, julost, grisfötter, pepparkakor, julglögg, knäck, dadlar, nötter till varken påsk eller midsommar.



Påsk är inte bara ägg. Hare, lammstek och olika pajer skiljer mot jul och midsommar.

Midsommar är det stekt inlagd strömming i olika former, tunnbröd och färsk potatis, grillat kött, jordgubbar och tårta men inte skinka.

Lax, sill, ägg och köttbullar äts till alla högtider.
 
Fisksås har ingenting att göra med västerländsk kokkonst. Jag undrar om Einar har den minsta aning om vad hans kärring blandar i hans föda
Fisk sås har vesterlandske kokker brukt fra gammelt av .Den er over 1000 år gammel , Romerne brukte fisksås som krydder i ,maten . Går du på ICA eller en annen butikk i Sverige ,så finn du fisksås i hyllene . Navnet på den mest kjente fisksåsen er Worcestershire , den har Europeiske kokker brukt i over 70 år i Norge . En video av fremstilling ev fisksåsen Worcestwrshire , Jeg har merka att svensker og mat , så har dere mye å läre av oss nordmenn .



 
Fisk sås har vesterlandske kokker brukt fra gammelt av .Den er over 1000 år gammel , Romerne brukte fisksås som krydder i ,maten . Går du på ICA eller en annen butikk i Sverige ,så finn du fisksås i hyllene . Navnet på den mest kjente fisksåsen er Worcestershire , den har Europeiske kokker brukt i over 70 år i Norge . En video av fremstilling ev fisksåsen Worcestwrshire , Jeg har merka att svensker og mat , så har dere mye å läre av oss nordmenn .



Ansjovisen lagras tydligen i tre år! Men enligt ovan så har fisksåsen Worcestwrshire ingenting att göra med västerländsk kokkonst.
 
Fisk sås har vesterlandske kokker brukt fra gammelt av .Den er over 1000 år gammel , Romerne brukte fisksås som krydder i ,maten . Går du på ICA eller en annen butikk i Sverige ,så finn du fisksås i hyllene . Navnet på den mest kjente fisksåsen er Worcestershire , den har Europeiske kokker brukt i over 70 år i Norge . En video av fremstilling ev fisksåsen Worcestwrshire , Jeg har merka att svensker og mat , så har dere mye å läre av oss nordmenn .



Är det därför Norge har världens sämsta mat :laugh2:

Nu ska du inte blanda ihop thailändsk fisksås som du började skriva om med Worcestershiresås för de innehåller helt olika ingredienser.

Om vi svenskar har så mycket att lära oss av er norrmän så visa ett recept där fisksås ingår i Janssons Frestelse.
 
Jeg ser att dere svensker er heilt gronn når det gjelder mat i Sverige . Fiske-sås har dei brukt i lange tider i Sverige . Her er den mest anvende i Sverige Worcestershire sås , hovedingriiensene i såsen er ansjovis og derfor er det fisksås . Her kan dere lese hva svenske kokker tykker om såsen .


 
Jeg ser att dere svensker er heilt gronn når det gjelder mat i Sverige . Fiske-sås har dei brukt i lange tider i Sverige . Her er den mest anvende i Sverige Worcestershire sås , hovedingriiensene i såsen er ansjovis og derfor er det fisksås . Her kan dere lese hva svenske kokker tykker om såsen .


Fattiga nordmenn har ikke råd med sådan fin sås.
 
Fish sause in Thailand , Den storste og elste fabrikken som produkserer fish sause i Thailand ligger i Bangsaen , og er ca 70 år gammel . Den exportera til nesten heile verden , Og har mange guldmedaljer for den beste fiskeoljen i Asia . Navnet på fabrikken er PICHAI Fish Sause Bangsaen .

oyster-gold-700ml.jpg


p700ml.jpg


700ml.jpg
 
Jeg ser att dere svensker er heilt gronn når det gjelder mat i Sverige . Fiske-sås har dei brukt i lange tider i Sverige . Her er den mest anvende i Sverige Worcestershire sås , hovedingriiensene i såsen er ansjovis og derfor er det fisksås . Her kan dere lese hva svenske kokker tykker om såsen .


Ja men ingen djävla thailändsk fisksås.
 
Och dessutom är jag övertygad om att den såsen inte finns i ens 10% av dom svenska hemmen. Den gode Einar är så full av avundsjuka att han är helt förblindad och greppar i desperation efter varje halmstrå. Synd bara att han tappar greppet hela tiden.

Om någon, någonsin, skulle klara av att förfula hela internet med några textrader så är det Einar.
 
Och dessutom är jag övertygad om att den såsen inte finns i ens 10% av dom svenska hemmen. Den gode Einar är så full av avundsjuka att han är helt förblindad och greppar i desperation efter varje halmstrå. Synd bara att han tappar greppet hela tiden.
Fast Worcester sås, som han pratar om är rätt vanlig, den har nog du hemma jag har den.

Men jag hade faktiskt ingen aning om att det var en fisksås. Klippet ovan är rätt intressant.
 
Fast Worcester sås, som han pratar om är rätt vanlig, den har nog du hemma jag har den.

Men jag hade faktiskt ingen aning om att det var en fisksås. Klippet ovan är rätt intressant.
Nä vi har den inte och har aldrig haft heller. Men thailändsk fisksås har frugan gott om.
 
 

Liknande trådar

T
Svar
51
Visningar
4 K
L
 
Tillbaka
Topp