Idag verkar det som om det snurrat till riktigt rejält och jag har nog inget att lära mig av din kokkonst.
Här har du ingredienser till ansjovisspad, jag har gjort ansjovis många gånger.
Kryddblandning
2 tsk Ingefära, torkad
3,5 msk Kanel, malen
1 tsk Kardemumma
13 krm Kryddnejlikor, malen
2 tsk Muskotnöt, malen
1,5 msk Oregano
2 msk Sandelträ (köp här:
Sandelträ)
4 tsk Svartpeppar, nymald
3 tsk Vitpeppar, nymald
13,5 dl Vatten
1,5 tsk Ättika 24%
1,5 tsk Salpeter
20 st Lagerblad
2,3 dl Salt
7 dl socker
Och så här görs fisksås, kan du läsa skillnaden på ingredienser?
Fisksås är en smaksättare eller flytande krydda av fermenterad eller jäst fisk. Små krill och ansjovisfiskar packas tillsammans med salt på stora fat eller tunnor. De naturliga bakterierna börjar bryta ner fisken och producerar en salt, fiskig, välsmakande vätska. Processen tar upp till 2 år.