Bo och jobba deltid i Thailand?

Diskussion i 'Allmänt thailandforum' startad av brt666, 28 augusti 2017.

  1. Långeman

    Långeman Forumveteran

    TS du skall ju skatta i Swe så du behöver ingen firma, din arbetsgivare betalar din lön som vanligt. Skaffa bara ett O visa i Swe sedan kan du stanna i 3 mån, sedan måste du ut igen, men kan åka tillbaka samma dag. Men detta ger sig självt för dig som skall pendla.
     
  2. anonymous

    anonymous Gäst

    Vilket O visa skall han fixa då?
    Han har väl inte åldern inne för retirement och han är inte gift i Thailand.
    Han har väl inget Visa O alternativ?
     
    Redigerades senast av en forumvärd: 29 augusti 2017
    SatanG gillar detta.
  3. Långeman

    Långeman Forumveteran

    O visa är vad jag vet inte specificerat till din ålder, eller är det så ???
    Man får kolla vilka krav som ställs, i så fall.
    Han som jag beskrev innan han var 35 år och ogift då han hade detta, var bara tvungen att söka från hemlandet.
     
  4. anonymous

    anonymous Gäst

    Du har Visa O med familjeanknytning och Visa O retirement för +50.
    Det är här det blir problem för oss yngre om vi vill stanna i landet ogifta.

    http://www.thaiconsulate.se/Non-immigrant-visa.htm

    Jag har Visa O med familjeanknytning 1 årigt.
     
    Långeman gillar detta.
  5. Anonym

    Anonym Gäst

    Om TS är 35 år och ingen familj i Thailand eller jobb i Thailand är det endast Elite visum som gäller (förutom korta visum som TR).

    För att jobba i Thailand krävs Work Permit vilket kräver anställning i Thailandsregistrerat bolag (i vissa fall kan man ansöka om WP på sitt Non-o Spouse men immigration kommer med all sannolikhet att kräva B visum vid nästa extension). Arbeta utan WP är olagligt, maxstraff är 20000B i böter samt upp till 5 års fängelse.

    En option är att starta ett eget bolag och konsulta men det var inte intressant (fast det är inte bara att öppna, finns inget "enmansföretag" i Thailand så det måste myglas ändå, så de är blir inte 100% ok ändå)

    Jag tror det blir mycket svårt att få en svensk myndighet att gå med på ovanstående.

    Lycka till men jag säger, fundera på Kambodja, Vietnam eller Filippinerna istället, det ska vara enklare än i T)
     
  6. Långeman

    Långeman Forumveteran

    Stämmer.
    Frågade honom i dag, han körde med studentvisa innan han gifte sig.
     
  7. Hej främling! Visste du att om du blir medlem/loggar in så kan du se inlägg från forum och du kan se bilderna som finns i inläggen i fullstorlek! Ett medlemskonto fixar du på ett litet ögonblick och du kan använda din Facebook, Google eller Twitterkonto för snabb inloggning.
    :wai: :wai:
  8. Shovel78

    Shovel78 Medlem

    Jag jobbade dom senaste 3 åren med att bo 7 mån i Tailand (höst/vinter) och 5 mån i Sverige (vår/sommar). Jobbade hemmifrån, anställd på ett stort svenskt företag, skattade i Sverige. Har OA long stay. Inga problem.
     
    Långeman gillar detta.
Laddar...

Dela sidan

Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Några frågor på det?
  1. Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
    Stäng notis