marinerad fisk med wokade risnudlar

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
A

Anonym

Gäst
4 portioner

450 g tärnad torsk
225 g tärnad laxfilé
2 msk mat eller jordnötsolja
2 färska gröna chilifrukter, urkärnade och hackade
rivet skal och juice av 1 lime
1 msk fisksås
115 g risnudlar
2 msk mat eller jordnötsolja
2 lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 färsk röd chilifrukt
2 msk thailändsk soja
2 msk chilisås

Lägg fisken i en låg skål. Blanda olja, grön chili, limejuice och skal och fisksås och häll över fisken. Täck över och ställ kallt i 2 timmar.
Lägg nudlarna i en skål och täck med kokande vatten. låt stå i 8-10 min. Låt rinna av ordentligt.
Hacka lök, och vitlök, kärna ur och hacka chilifrukten.
Hetta upp oljan i en wok eller en stor stekpanna och bryn lök, vitlök och röd chili. Blanda i soja och chilisås. Häll i fisken och marinaden och woka försiktigt i 2-3 min. tills fisken är genomkokt.
Tillsätt nudlarna och rör försiktigt. Strö på koriander och servera genast.
Låt väl smaka...
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
 
Topp