Dagens Lunch/Middags tråd (thaimat och farangmat)

 
Brasilianskt på Brasa. Riktigt gott! Käkade i två timmar, kunde knappt gå efteråt. Kvällen fortsatte med lite öl här och där, bio, shuffleboard och gott sällskap.

line_1569079618727.webp


line_1569078662907.webp


line_1569078582027.webp


line_1569079592533.webp


line_1569079045371.webp


line_1569078277952.webp


line_1569078117271.webp
 
Kanske finns att köpa på varannan veckas träffen i Udon-Thani snart???
Har inte hört något om den träffen förut. :p
Synd att Udon Thani ligger så långt borta jag bodde där för sådär fem år sedan.
Angående bullen så vem vet hur det tas emot. Här gillar folk det skrarp men thai är inte alltid så bra på marknadsföring och jag är för gammal för det, jag har bara hobbys numera. :cool: :p
 
Nä precis, frugans vill ha färskt sidfläsk. Hon tycker inte om när det är saltat som det oftast är hos oss.
Mitt fläsk var färskt, vi brukar ju köpa en halv gris på våren och en halv till vintern.
Jag stekte upp bitarna i helgen, så ikväll och morgondagens lunch blir spagetti carbonara och i morgon kväll och onsdagens lunch blir det vanlig stekt fläsk med potatis och löksås.
 
Till Långeman fick jag ta med Blå bands pulver bearnaise. Den tyckte man om i ungdomen men upptäckte andra senare. Har dålig koll på vad som finns i Thailand. Men om Långeman ber mig ta med pulver bearnaise från Sverige så säger det något om utbudet i Thailand.
 
Vilken är den bästa kop bearnaise saucen lägg in bilder

Svårt att ge ett rakt svar på det.
Ibland vill jag ha varm bea, då är BlåBand Pulversås bästa alternativet... om jag inte orkar slå en egen.

Som kall sås, beror det på köttbiten. Biggans som visats bild på innan tycker jag har bra balanserad smak och är inte så "fett" så den passar bra till entrecote som redan har mycket fett.

Men har jag en karré på grillen som inte har samma fettmängd passar det fint med Rydbergs som är betydligt "fetare"

Med andra ord, det är en djungel av bea och smaken är som baken.

Jag misstänker dock att du vill ha sås till dig i Khao Lak...? Då får det nog bli pulver, de övriga såserna är kylvara med begränsad hållbarhet...

Eller så börjar du helt enkelt slå din egen och stoltserar med Thailand bästa hemlagade beasås!
 
Svårt att ge ett rakt svar på det.
Ibland vill jag ha varm bea, då är BlåBand Pulversås bästa alternativet... om jag inte orkar slå en egen.

Som kall sås, beror det på köttbiten. Biggans som visats bild på innan tycker jag har bra balanserad smak och är inte så "fett" så den passar bra till entrecote som redan har mycket fett.

Men har jag en karré på grillen som inte har samma fettmängd passar det fint med Rydbergs som är betydligt "fetare"

Med andra ord, det är en djungel av bea och smaken är som baken.

Jag misstänker dock att du vill ha sås till dig i Khao Lak...? Då får det nog bli pulver, de övriga såserna är kylvara med begränsad hållbarhet...

Eller så börjar du helt enkelt slå din egen och stoltserar med Thailand bästa hemlagade beasås!
Problemet är väl att smöret är relativt dyrt, nu vet jag inte priset hemma vid.
Sen är det väl svårt att hitta dragon.
 
 

Liknande trådar

M
Svar
309
Visningar
20 K
magnusjansson
M
R
Svar
37
Visningar
4 K
glimten66
G
A
Svar
0
Visningar
2 K
A
 
Tillbaka
Topp