Dagens Lunch/Middags tråd (thaimat och farangmat)

 
Ikväll blev det en typ av kebab,lätt rökt vildsvin (souvas) som vi kallar det. Steks snabbt i panna & sedan mixas med lite grönt och in ett pitabröd,sedan på med dressing.

20220121_181552.jpg


20220121_182553.jpg
 
Kebab med fläskkött kallas gyros, f.ö. mycket godare med fläskkött enligt mig.
Nja... beror allt på ställe.

Traditionellt så är kebab av lamm.
I Sverige så går det en gräns väst-öst vid typ Jönköping. Västsidan så är kebab av fläsk, östsidan är kebab av nöt och ibland finns då gyros också som är av fläsk.

Så det går inte kategoriskt att säga det ena eller det andra, för det finns lokala avvikelser överallt.

Samma med såsen, som i väst är vit medans den i öst oftast är tomatbaserad.
 
Det var väldigt gott.
Korv är dom duktiga på.
Rökig smak gillar jag.
Ja, ris är lite tråkigt men bättre än potatismos.
Blir nog bättre med pasta än ris.
Ok, själv gillar jag körv och mos med senap.
Helst ett bröd med så blir halv special, bra du gav mig tips för har stekkorv i kylen som måste lagas till, får bli körv och mos idag.
Korv och ris ser jag som lite trist ser ut som en sovjetallrik från 60 talet typ...
 
Stroganoff är gott i bland nu börjar jag sakna strömming och isterband då vet jag att jag har varit i från Sverige mer än 2-3 månader!!
I Sverige gjorde jag ofta korvgryta, med potatis, morötter och lök.
Även kålrot när det var säsong.
Det borde vara enkelt även i Asien att fixa.

Fiskar nästan identiska med strömming finns men isterband blir svårare.

Finns en svensk i en annan del av landet som tillverkar bla falukorv, röker flera ton skinka mm varje dag.
Går att beställa men transport blir för omständligt och dyrt.
Även några svenskar som importerar från Sverige och säljer online.
Kalles, senap och svenskt godis är populära
 
I Sverige gjorde jag ofta korvgryta, med potatis, morötter och lök.
Även kålrot när det var säsong.
Det borde vara enkelt även i Asien att fixa.

Fiskar nästan identiska med strömming finns men isterband blir svårare.

Finns en svensk i en annan del av landet som tillverkar bla falukorv, röker flera ton skinka mm varje dag.
Går att beställa men transport blir för omständligt och dyrt.
Även några svenskar som importerar från Sverige och säljer online.
Kalles, senap och svenskt godis är populära
Det är man väl lite glad för, är ju inget problem få tag på något det du räknar upp.
Men är ju här nere, åker jag till huset i byn blir det svårare.
Slängde in körv och pommesfrittes i luftfritösen och åkte och handla, så klart nu.
Lite för lätt men lite lat nu....
 
Det är man väl lite glad för, är ju inget problem få tag på något det du räknar upp.
Men är ju här nere, åker jag till huset i byn blir det svårare.
Slängde in körv och pommesfrittes i luftfritösen och åkte och handla, så klart nu.
Lite för lätt men lite lat nu....
Tycker inte att det är så viktigt med svenska produkter här som senap och kaviar.
Du kan ta med dig till byn det som inte finns.
Tar liten plats.
Jag har ofta med egna kryddor när är på turné.

Blir ju så att jag passar på att handla extra när vi besöker en större stad med bra utbud.
Finns mycket från Australien, Europa och USA i affärer.
Arla har smör, ost och mjölk snart överallt.
Har även sett såser från Blåband.
 
Tycker inte att det är så viktigt med svenska produkter här som senap och kaviar.
Du kan ta med dig till byn det som inte finns.
Tar liten plats.
Jag har ofta med egna kryddor när är på turné.

Blir ju så att jag passar på att handla extra när vi besöker en större stad med bra utbud.
Finns mycket från Australien, Europa och USA i affärer.
Arla har smör, ost och mjölk snart överallt.
Har även sett såser från Blåband.
Blå band såser har vi på villamarket.
Makro har storpack brunsås men det hade dom innan jag flytta hit, tror det är standard på varje Makro om man letar i hyllorna 5kg pack knorrr eller om blåband brunsås.
Var polare som tipsa mig men inte lätt att hitta bland hyllorna, för mig sista makro jag var i stod den bland koreanskt.
Arla har som du skriver spridit sig och har Arla färskprodukter på både villamarket och Big-C här nu, så vill man ha en arla ost inga problem.
Börjar mer och mer bli som gå på ICA.
 
Blå band såser har vi på villamarket.
Makro har storpack brunsås men det hade dom innan jag flytta hit, tror det är standard på varje Makro om man letar i hyllorna 5kg pack knorrr eller om blåband brunsås.
Var polare som tipsa mig men inte lätt att hitta bland hyllorna, för mig sista makro jag var i stod den bland koreanskt.
Arla har som du skriver spridit sig och har Arla färskprodukter på både villamarket och Big-C här nu, så vill man ha en arla ost inga problem.
Börjar mer och mer bli som gå på ICA.
Ja det var än väldig skillnad ute i yx byn för 15 till 20år sen då kunde man få åka runt för att hitta grädde i en hel dag!!!!
 
Blå band såser har vi på villamarket.
Makro har storpack brunsås men det hade dom innan jag flytta hit, tror det är standard på varje Makro om man letar i hyllorna 5kg pack knorrr eller om blåband brunsås.
Var polare som tipsa mig men inte lätt att hitta bland hyllorna, för mig sista makro jag var i stod den bland koreanskt.
Arla har som du skriver spridit sig och har Arla färskprodukter på både villamarket och Big-C här nu, så vill man ha en arla ost inga problem.
Börjar mer och mer bli som gå på ICA.
Nu är Arla ett varumärke med tillverkning i många länder.
Knorr är väl Nestlé som finns i hela världen och inte är svenskt.
Fast buljongtärning från gris har jag inte sett i Sverige.
Den är vanligast här.

Men som du skriver att det som finns på ICA i Sverige finns även i Asien.
 
 

Liknande trådar

M
Svar
309
Visningar
20 K
magnusjansson
M
R
Svar
37
Visningar
4 K
glimten66
G
A
Svar
0
Visningar
2 K
A
 
Tillbaka
Topp