Dagens Lunch/Middags tråd (thaimat och farangmat)

 
Förbereder kött för köttsoppan jag ska göra idag.

20250407_121626.webp
 
Lite förberedelser inför kommande helg.

IMG_20250408_161148.webp


Inhandlade ett litet köttstycke på ca. 900g(Spräckt Revben) samma likadant som tjocka revben.
Så jag flyttade över den i en bunke med 3 - 4 msk. Yipin Terriakisås, 1 msk. HP sås, 2 msk. av Sherryvinäger och avslutande med att strö över med en av alla olika BBQ kryddor jag har, "Fire BBQ Spice".
Så efter att jag har kryddat och förberett den, blev den inlagd i en vaccumpåse och får ligga i den en tre, fyra dagar och gotta sig.
På lördag blir det in i ugnen på låg värme(120° C.) tills den kommer upp till 72 -75° C, då borde den vara klar.

Bon Apetit!
@JBK.Ltd.
 
Senast ändrad:
Fick en jäla, flashback!
Två ingredienser, Kassler & potatissallad.
Vet inte varför, men!
Kan tänka mig att byta ut potatissallad mot potatisgratäng eller Janssons...

Har ni andra här forumet, några andra typer av förslag??

Bon Apetit
@JBK.Ltd.
 
Har just nu, hällt lördagens mat i ugnen!

IMG_20250411_224720.webp


Det kommer att bli en "Low ń Slow, cooking.".
Som jag i någon annan tråd här på forumet nämnde att jag förberedde mina inköpta Knäckta Revben med Teriyakisås och min BBQ kryddning, 3 - 4 dagar innan ugn och vaccumpackades.
Så nu har stackarn hamnat i ugnen på 100°C för 3 - 4 tim. eller tills den kommer upp till en 72 - 75°C vilket gör att den borde vara klar.

@JBK.Ltd.
 
Senast ändrad:
 

Liknande trådar

M
Svar
309
Visningar
20 K
magnusjansson
M
R
Svar
37
Visningar
4 K
glimten66
G
A
Svar
0
Visningar
2 K
A
 
Tillbaka
Topp