Gottland i Khon Kaen

 
Finns mycket att säga om kolloidalt silver men till sårtvätt är det utmärkt. Läkeprocessen brukar gå snabbare.

Endast om man över använder eller inmundigar Kolloidialt silver i stora mängder kan kroppens hud/celler få en kemisk reaktion.

1633463669019.png

En av biverkningarna som man kan få av kolloidalt silver är argyria. Silver fälls ut i huden och den blir blå.

SMURF-dricka
 
Senast ändrad:
Något som läkare börjat använda är honung i sår. Gissar att man baddar med klorhexidin först, sedan smörjer såret med honung. Vet dock ej vilken kvalisort de använder. Mamma blev påsmörjt honung i sår på VC när det skulle läka efter att de kapat ena benet.
 
Kommer inte ihåg va den heter men hade en kräm ombord, orange som är bakteriedödande, för mig inte finns i Sverige men köpt den på appotek här.
 
Något som läkare börjat använda är honung i sår. Gissar att man baddar med klorhexidin först, sedan smörjer såret med honung. Vet dock ej vilken kvalisort de använder. Mamma blev påsmörjt honung i sår på VC när det skulle läka efter att de kapat ena benet.

Lite info. ang. Honung

Inte många konsumenter inser att många honungsorter kristalliseras över tid i skafferiet och uppvisar förändringar i färg och utseende. Även om honungskristallisation är en naturlig och ofarlig process, uppfattar de flesta konsumenter inte mörkningen av honung och bildandet av sockerkristaller i honung som någonting positivt.

I det här fallet hjälper ett “bäst före datum” på burken att indikera “färkheten” av honungen och tillgodose kundens förväntningar till en viss grad. Så “bäst före datumet” signalerar på ett sätt till kunderna om hur länge som honungen har stått på hyllan för länge eller inte.

Blir honung dålig?​

Det är viktigt att veta att kristalliserad honung inte förstörs på något sätt. Det är normalt att det kristalliserar över tiden. Tiden det tar beror på variationen av honung och temperaturen vid vilken du lagrar den. Rå naturlig honung tenderar att kristalliseras snabbare än den kommersiella. Dessutom tar den billiga, tungt bearbetade honungen lång tid att kristalliseras.

Honung består mestadels av socker, som är hygroskopiskt. Det betyder att det absorberar vatten från miljön.

Vanligtvis innehåller honung cirka 18% vatten, och alla typer av jäst eller bakterier kan inte överleva på en sådan plats.

När procentandelen vatten i honung stiger (det händer när honungen absorberar tillräckligt med vatten från sin omgivning), kan viss jäst leva där inne. Om de utvecklas i honung producerar de alkohol och honungen jäser.

Du kan lätt märka om det är något fel med honungen när du smakar den. Om den inte smakar som den ska har den blivit dålig.

Återigen är denna situation extremt ovanlig, mendet är samtidigt tekniskt möjligt.

Så varför blir honung aldrig dålig? Honung är antibakteriell, vilket betyder att du inte behöver oroa dig för något som växer i din honung. Honung har också ett pH på cirka 3,26-4,48, vilket hjälper till att också avvärja alla bakterier som försöker etablera sig i dem.

Är det några undantag från regeln att honung aldrig blir dålig? Undrar du om rå honung kan gå dåligt? Det enda sättet din honung kommer att löpa ut är om din honung har förorenats av fukt, så se till att aldrig få vatten i din honungskruka.

Granulering och kristallisering kan leda till ökad fukt. Honungen kan därför bli mer mottaglig för förstöring genom jäsning. Men rumstemperatur är vanligtvis en säker miljö för att undvika jäsning. Detta är fallet för både rå och pastöriserad honung. Inget av dem upphör att gälla om det lagras ordentligt.

Medan honung i princip aldrig förstörs, kan den ändra färg (från klar till grumlig) eller konsistens (tjockare och kornigare) över tiden. Så länge din honung inte utsätts för fukt och jäser är det säkert att konsumera. Men du kommer att märka om detta har skett.
 
Tror nu ingen har battre dansk fleskesteg an The Kitchen och all julmat jag fick var av forste klass
Ok, fleskesteg låter som nåt jag inte äter och var inte där över Jul men annars har det innan pandemin funnits Svenska julbord här av god klass.
Blev väl mest irriterad för dom inte hade det som stod på menyn, åkte dit för hackeböff men nä den var slut.
 
Ok, fleskesteg låter som nåt jag inte äter och var inte där över Jul men annars har det innan pandemin funnits Svenska julbord här av god klass.
Blev väl mest irriterad för dom inte hade det som stod på menyn, åkte dit för hackeböff men nä den var slut.
Julmaten bestallde jag dar och allt vi fick ner till Khao lak Sill, lax ja allting var av forsta klass, det ar darfor Scandinavian alltid hade Khao laks basta julbord ar efter ar. Tack vare danskarna pa The Kitchen
 
Julmaten bestallde jag dar och allt vi fick ner till Khao lak Sill, lax ja allting var av forsta klass, det ar darfor Scandinavian alltid hade Khao laks basta julbord ar efter ar. Tack vare danskarna pa The Kitchen
Ok, du menade så, trodde du var där och åt julbord.
Vet inte hur det är nu men Friendship butik på Pattayathai har innan haft Svensk sill av olika sorter i butiken.
Lax finns ju överallt nu här nere iaf.
 
 

Liknande trådar

D
Svar
13
Visningar
3 K
A
A
Svar
1
Visningar
2 K
G
Svar
10
Visningar
3 K
Anonym
A
 
Tillbaka
Topp