Hälsa och cancer i Thailand

 
Du skriver tryck 140 och över , det är ju inte det trycket som är intressant , det som är intressant är ju trycket mellan puls/hjärtslagen dvs. det lägre trycket , jag har normalt ett tryck på 140-145/70 vilket är ett utmärkt tryck för en 66 åring , en vilopuls på runt 70 är även det att föredra , det lägre trycket visar då på att mina kärl inte är speciellt förkalkade , tänk Er en vattenslang som pumpas av en pump som jobbar med låt säga 70/slag/minuten , om slangen är mjuk så sjunker trycket mellan pumsplagen om den är hård/stel (förkalkad ) så sjunker trycket betydligt mindre mellan pumpslagen .. En ganska vettig jämförelse ...Sen kan man mäta maxpuls , där har man som måttståck att tillex jag skall ha en maxpuls på 220-ålder (66 år) +-25 , jag har en maxpuls idag på 180 ,vilket får anses som hyfsat ....När man blir äldre orkar nämligen hjärtat inte pumpa lika snabbt , sen kan man tala om syresättning av blod vilket påverkas av bla. HB antal röda blodkroppar som i sin tur kan ge en bättre syresättning av muskler .
Höghöjdsträning ger fler röda blodkroppar (högre HB ) och är därför eftersträvansvärt för elitidrottare .....
Finns mycket att lära sig samt mycket att ändra i sin livsföring för att må bättre .. en sak är dock säker , dö kommer vi alla att göra , frågan är att påverka så det sker så sent som möjligt ..
Bra jämförelse där, förklarar en del om det lägre trycket. Dock säger allt jag läst att ett normalt blodtryck på en frisk person ligger på 120/70 eller gärna under, det högre trycket blir allt viktigare med åldern. Men vi är ju individer och unika så variationer förekommer säkert. Jag ligger idag på 120/70 och en vilopuls på 60 men har under min sjukdomsperiod stundtals haft 200/90 och en vilopuls på 90, då mår man inte bra kan jag säga, en föraning om döden...
 
Trycket handlar om hur du har stressat till doctorn , om du har vad man kallar white coat syndrom mm dvs trycket går upp omedvetet då det tas , jag har säkert ett tryck på kanske 110 /60 om det skulle tas på morgonen direkt när jag vaknar , sen har det med åldern att göra ,förr sade man 100+åldern , dvs 40 år skulle då ha 140, men mycket ändrar sig och vi är alla olika .....
 
Sockerpolis;) ja det ska man ju vara om man är lat:) Kroppen är en super maskin, och lat, den tar den lättaste energin (socker) först och lagrar det som är kostar minst energi att lagra, (fett, typ).
Socker som inte förbränns omvandlas till fett ,om du inte redan visste det , därför skall ett träningspass vara under minimum en timme då minst första 30 minuterna går till att förbränna socker , sen börjar kroppen ta av fettreserven samt även under en kort tid efter träningen ...
 
Lite märkligt att så till synes upplysta människor ändå dricker regnvatten, får inte ihop det.

Det var inget fel på regnvattnet, orsaken till att jag valde det var miljöskäl. Jag tycker det är helt vansinnigt med allt köpvatten som körs runt i världen där det finns ett överflöd av friskt vatten.

Jag gjorde analyser på regnvattnet innan jag började att använda det och det var inget fel på det. Det som hände var att coatingen på takpannorna släppte bly i stora mängder efter några års solbestrålning, lite svårt att förutse och samma sak som hände i gamla Rom. Efterklok kan man ju alltid vara. Njurarna kommer dessvärre att ta ett decennium att hämta sig, så alkohol är numera ute.
 
"Klassas som socker" skrev nån ovan, vad det nu skulle betyda. Socker i det här sammanhanget är alla kolhydrater som kroppen lätt gör om till glukos och som alltså höjer blodsockernivån. Det är därför grönsaker är bättre än frukt, som innehåller mycket fruktsocker och det är av samma skäl som polerat ris och vete är dåligt. Och nej, asiater har inte ätit vitt, polerat ris i tusen år. Poleringen är ett modernt påfund. Helkornsris är en bra kolhydratkälla.
 
"Klassas som socker" skrev nån ovan, vad det nu skulle betyda. Socker i det här sammanhanget är alla kolhydrater som kroppen lätt gör om till glukos och som alltså höjer blodsockernivån. Det är därför grönsaker är bättre än frukt, som innehåller mycket fruktsocker och det är av samma skäl som polerat ris och vete är dåligt. Och nej, asiater har inte ätit vitt, polerat ris i tusen år. Poleringen är ett modernt påfund. Helkornsris är en bra kolhydratkälla.
Samtidigt behöver du kolhydrater som bränsle , man kan ju välja långsamma kolhydrater vid tillex träning , jag hat testat att köra en vecka på nästan inga kolhydrater utan bara protein , det gjorde mig helt slut samt helt utan ork , iofs så använder i detta fall kroppen proteinet som energi, men det kan vara onödigt dyrt att träna på det sättet , använder enbart mjölk och soja protein , inga tillsatser , Mycket kött , fisk och fågel samt tillex broccoli , ev lite fullkornsbröd , detta ger en bra kost för tillex ett middagsmål
 
Du skriver tryck 140 och över , det är ju inte det trycket som är intressant , det som är intressant är ju trycket mellan puls/hjärtslagen dvs. det lägre trycket , jag har normalt ett tryck på 140-145/70 vilket är ett utmärkt tryck för en 66 åring , en vilopuls på runt 70 är även det att föredra , det lägre trycket visar då på att mina kärl inte är speciellt förkalkade , tänk Er en vattenslang som pumpas av en pump som jobbar med låt säga 70/slag/minuten , om slangen är mjuk så sjunker trycket mellan pumsplagen om den är hård/stel (förkalkad ) så sjunker trycket betydligt mindre mellan pumpslagen .. En ganska vettig jämförelse ...Sen kan man mäta maxpuls , där har man som måttståck att tillex jag skall ha en maxpuls på 220-ålder (66 år) +-25 , jag har en maxpuls idag på 180 ,vilket får anses som hyfsat ....När man blir äldre orkar nämligen hjärtat inte pumpa lika snabbt , sen kan man tala om syresättning av blod vilket påverkas av bla. HB antal röda blodkroppar som i sin tur kan ge en bättre syresättning av muskler .
Höghöjdsträning ger fler röda blodkroppar (högre HB ) och är därför eftersträvansvärt för elitidrottare .....
Finns mycket att lära sig samt mycket att ändra i sin livsföring för att må bättre .. en sak är dock säker , dö kommer vi alla att göra , frågan är att påverka så det sker så sent som möjligt ..
60 är det nya 40:) 180 i maxpuls vid 66 års ålder är inte hyfsat det är fantastiskt bra. Hur hög maxpuls man har är ju individuellt men du bör ligga i topp i din åldersgrupp.:wai:
 
Tror många som levt ett hyfsat skötsamt liv samt motionerat har en maxpuls som jag vid min ålder ..
 
Jag känner mig inte som läkare men har pluggat in ämnet eftersom jag hade egna problem här i Thailand för några år sedan. När jag förstod dessa samband gick jag snabbt ner 20 kilo och är idag helt återställd. Även om inte sockret var den direkta orsaken så förvärrade det situationen.

Gemensam faktor i all diabetes är att sockerhalten i blodet inte regleras på det sätt som krävs av kroppen. Bukspottkörteln har till uppgift att producera insulin, ett hormon som tar ner sockerhalten i blodet till en lämplig nivå.

När vi äter mycket socker eller andra snabba kolhydrater stiger sockerhalten dramatiskt och bukspottkörteln får jobba hårt med insulinproduktion för att balansera blodet vilket resulterar i att sockerhalten dippar ner under det normala och vi blir "sugna" igen. Matar vi då på med socker igen är vi tillbaka på ruta ett.
fetma har även med Hjärtproblem att göra , ingen kan påstå att fetma är ofarligt ....

Det kan naturligtvis vara andra sjukliga förändringar på bukspottskörteln men den beskrivna berg och dalbanan är orsaken till den lavin av diabetes vi ser nu. När kroppen inte längre klarar att hålla nere sockernivån i blodet så kommer skadorna på andra delar av kroppen som kan orsaka blindhet och amputationer.

Jag är definitivt ett barn av min tid och har dragits med i sockerhysterin men har haft turen att bukspottkörteln har stått pall, så ett genetiskt inslag finns definitivt, alla drabbas inte. Om man drabbas går det inte att laga bukspottskörteln utan man får mekaniskt lösa doseringen av insulin med sprutor eller pump.

Om inte förr så i det läget bör man definitivt lägga om sin diet och försöka bli av med stora mängder kolhydrater. Var sparsam med alla produkter som är fyllda med socker eller vetemjöl (bröd, pasta, läsk, öl) samt potatis och ris. Ät mycket fett, det är inte skadligt och du blir inte fet av det men du håller dig mätt länge, lättprodukter innehåller ofta mer socker och gör dig bara sugen.

Övervikt och diabetes hänger inte ihop men de har samma orsak, överblivet socker görs om till fett av kroppen och lägger sig runt höfterna för framtida bruk, en gammal överlevnadsteknik. Knappast tillämpligt i vårt samhälle, senare inträffar aldrig.

När det gäller Thailand och läkare så är det väl så att lägstanivån här är katastrofalt låg, förmodligen orsakat av bristande kontroll. Läkare på en normal och hög nivå håller en minst lika god standard som i Sverige. Vi har dock en del riktiga stolpskott även i Sverige.
Du skriver :
Ät mycket fett, det är inte skadligt och du blir inte fet av det men du håller dig mätt länge, lättprodukter innehåller ofta mer socker och gör dig bara sugen.

Övervikt och diabetes hänger inte ihop men de har samma orsak, överblivet socker görs om till fett av kroppen och lägger sig runt höfterna för framtida bruk, en gammal överlevnadsteknik. Knappast tillämpligt i vårt samhälle, senare inträffar aldrig.


Fett är inte skadligt skriver du , där HAR du fel om du inte med fett avser bra fett dvs fågel eller fisk samt tillex olivolja , det senare har till och med på vissa håll påståtts skydda kärlen , men för mycket animaliskt fett är definitivt inte bra , skulle vilja säga , ÄT lite av varje , helt klart välj bort godis samt läsk :thumbsup:;)
 
Det var inget fel på regnvattnet, orsaken till att jag valde det var miljöskäl. Jag tycker det är helt vansinnigt med allt köpvatten som körs runt i världen där det finns ett överflöd av friskt vatten.

Jag gjorde analyser på regnvattnet innan jag började att använda det och det var inget fel på det. Det som hände var att coatingen på takpannorna släppte bly i stora mängder efter några års solbestrålning, lite svårt att förutse och samma sak som hände i gamla Rom. Efterklok kan man ju alltid vara. Njurarna kommer dessvärre att ta ett decennium att hämta sig, så alkohol är numera ute.
Men det begriper väl vem som helst att regnvattnet blir smutsigt av taket?
 
Du skriver :
Ät mycket fett, det är inte skadligt och du blir inte fet av det men du håller dig mätt länge, lättprodukter innehåller ofta mer socker och gör dig bara sugen.

Övervikt och diabetes hänger inte ihop men de har samma orsak, överblivet socker görs om till fett av kroppen och lägger sig runt höfterna för framtida bruk, en gammal överlevnadsteknik. Knappast tillämpligt i vårt samhälle, senare inträffar aldrig.


Fett är inte skadligt skriver du , där HAR du fel om du inte med fett avser bra fett dvs fågel eller fisk samt tillex olivolja , det senare har till och med på vissa håll påståtts skydda kärlen , men för mycket animaliskt fett är definitivt inte bra , skulle vilja säga , ÄT lite av varje , helt klart välj bort godis samt läsk :thumbsup:;)

Jag har debatterat detta med ett antal läkare och fettskräcken sitter djupt efter den traditionella utbildningen. Men jag delar inte den uppfattningen.

Om man tittar på forskningen finns det inga belägg för detta. Den gamla rapporten som startade det hela på 50-talet är en fejk och man kan bara gissa vem som sponsrade den. Den har ingen vetenskaplig grund.

För mycket blodfett (kolesterol) är farligt av anledningar som jag tidigare nämnt, men kroppen är så finurligt konstruerat att den tar bara upp det fett från tarmarna som den behöver. Man blir inte fet av fett och inte grön av grönsaker.

Man jag håller med dig om att en varierad kost är viktig.
 
Hur många här har koll på matlagnings oljan?
Ett stort problem i Thailand.
Utav alla oljor som säljs här är det endast kokos olja som inte blir giftig vid uppvärmning, och då ska det vara kallpressad kokos olja. Alla andra blir giftiga vid uppvärmning, särskilt då palmoljan som majoriteten av alla restauranger använder då den är billigast.
 
Du skriver tryck 140 och över , det är ju inte det trycket som är intressant , det som är intressant är ju trycket mellan puls/hjärtslagen dvs. det lägre trycket , jag har normalt ett tryck på 140-145/70 vilket är ett utmärkt tryck för en 66 åring , en vilopuls på runt 70 är även det att föredra , det lägre trycket visar då på att mina kärl inte är speciellt förkalkade , tänk Er en vattenslang som pumpas av en pump som jobbar med låt säga 70/slag/minuten , om slangen är mjuk så sjunker trycket mellan pumsplagen om den är hård/stel (förkalkad ) så sjunker trycket betydligt mindre mellan pumpslagen .. En ganska vettig jämförelse ...Sen kan man mäta maxpuls , där har man som måttståck att tillex jag skall ha en maxpuls på 220-ålder (66 år) +-25 , jag har en maxpuls idag på 180 ,vilket får anses som hyfsat ....När man blir äldre orkar nämligen hjärtat inte pumpa lika snabbt , sen kan man tala om syresättning av blod vilket påverkas av bla. HB antal röda blodkroppar som i sin tur kan ge en bättre syresättning av muskler .
Höghöjdsträning ger fler röda blodkroppar (högre HB ) och är därför eftersträvansvärt för elitidrottare .....
Finns mycket att lära sig samt mycket att ändra i sin livsföring för att må bättre .. en sak är dock säker , dö kommer vi alla att göra , frågan är att påverka så det sker så sent som möjligt ..

Det stämmer det du säger att det är det andra (lägre) värdet som är intressant. Där kan man se om man är i farosonen för hjärtinfarkt eller stroke.
Du gjorde en mycket bra jämförelse med trädgårdsslang och blodådror (ven och artär). Riktigt bra faktiskt!
 
Samtidigt behöver du kolhydrater som bränsle , man kan ju välja långsamma kolhydrater vid tillex träning , jag hat testat att köra en vecka på nästan inga kolhydrater utan bara protein , det gjorde mig helt slut samt helt utan ork , iofs så använder i detta fall kroppen proteinet som energi, men det kan vara onödigt dyrt att träna på det sättet , använder enbart mjölk och soja protein , inga tillsatser , Mycket kött , fisk och fågel samt tillex broccoli , ev lite fullkornsbröd , detta ger en bra kost för tillex ett middagsmål

Min erfarenhet också. Förklaringen är att insulin gör betydligt mer i kroppen än att reglera blodsockret, det är en förutsättning för fettupplagring (det är därför sockerartade kolhydrater gör att man så lätt går upp i vikt) och det behövs för musklernas återhämtning efter ansträngning. Protein är värdelöst som energikälla, det har visserligen samma energital som kolhydrater men smältbarheten är mycket låg. Skall man få sin energi från bara protein behöver man ca sju kilo kött om dan!
 
Min erfarenhet också. Förklaringen är att insulin gör betydligt mer i kroppen än att reglera blodsockret, det är en förutsättning för fettupplagring (det är därför sockerartade kolhydrater gör att man så lätt går upp i vikt) och det behövs för musklernas återhämtning efter ansträngning. Protein är värdelöst som energikälla, det har visserligen samma energital som kolhydrater men smältbarheten är mycket låg. Skall man få sin energi från bara protein behöver man ca sju kilo kött om dan!
Därför som inga idrottare äter lchf.
Lchf är bantarmat för latmaskar.
 
 

Liknande trådar

 
Tillbaka
Topp