Dagens Lunch/Middags tråd (thaimat och farangmat)

 
En Babas standard burgare.

20220313_151426.jpg
Hur var den, ser inte så jäkla god ut på bilden förkolnad köttbit med ost uppe på?
 
Köpte australiskt biff hos Tesco Lotus för att testa men vilken dyr seg dynga. Är det bara i Sverige de hänger kött efter slakt.

1647323686484.jpeg

1647323715118.jpeg
Här på Big-C har dom importerat från Australien, NZ, USA riktigt mört och fint, bästa nötkött jag ätit, igår gjorde jag gryta på nötkött riktigt möra fina bitar.
Men är nog svårt att hitta uppe i tassemarkena, finns ju inte riktigt marknad för det där.
 
Lägg köttet i en påse med ananas eller kiwi i 30 min så möras det fint innan tillagning

Välhängt kött i Thailand är extremt ovanligt.

Jo jag vet, det går att möra på flera sätt men så dyrt kött ska vara färdigmörat.
Här på Big-C har dom importerat från Australien, NZ, USA riktigt mört och fint, bästa nötkött jag ätit, igår gjorde jag gryta på nötkött riktigt möra fina bitar.
Men är nog svårt att hitta uppe i tassemarkena, finns ju inte riktigt marknad för det där.
Varför skulle inte kött från Australien vara mörat här men i Pattaya, det är väl impoterat?
 
@stef@n Fast jag köper även av det märket du visar på bild men dom här tunna skivorna funkar bra som lövbiff men stog inget om Australien på mitt paket, står Thai beef.

20220315_135849.jpg
 
Håll er undan era konflikter och leverantörer med liten bakstund, hä gör en försök te baka en kärleksmums den ha int gjorts sen kärringf--n geck bak ryggen på en!!

IMG_20220315_103639.jpg


Då var det hon som gjorde och den vars så goo kan ni tänka er, så ni nu får ursäkta me att se att de bara e prototypen än så länge, den int hop monterad än för beskådan och inmundigas, måst svalna först innan glasyr å kokos ska på...

@Jo-Be
 
Håll er undan era konflikter och leverantörer med liten bakstund, hä gör en försök te baka en kärleksmums den ha int gjorts sen kärringf--n geck bak ryggen på en!!

IMG_20220315_103639.jpg


Då var det hon som gjorde och den vars så goo kan ni tänka er, så ni nu får ursäkta me att se att de bara e prototypen än så länge, den int hop monterad än för beskådan och inmundigas, måst svalna först innan glasyr å kokos ska på...

@Jo-Be

Fortsättning och avslut :

IMG_20220315_113413.jpg


Är det någon som vill sätta livet i pant och ta sig bit, har redan fått ett okej och godkänt av hyresvärdens thaifru ?!?
 
Jag köper från charkdisken.
Vad du fått för kött vet jag inte, det här är helt grymt aldrig ätit så mör oxfile.

20210910_170250.jpg
Kvittar väl vad man köper om man friterat sönder det totalt. Hur bra kött man än köper, kommer det bli segt om det friteras i 15min.

Skillnad på kött märks tydligt när det är lätt tillagat, sådär medium-rare... mer än så förstör man bara köttet och kan lika gärna köpa en seg gammal kriga från början.
 
 

Liknande trådar

M
Svar
309
Visningar
20 K
magnusjansson
M
R
Svar
37
Visningar
4 K
glimten66
G
A
Svar
0
Visningar
2 K
A
 
Tillbaka
Topp