Dagens Lunch/Middags tråd (thaimat och farangmat)

 
Blev en kottlettkappa eller som andra kallar den pluma , Helt ok , Men så jäkla trött på Majvädret ..
20250528_193103.webp
 
Har just ätit en bacon omelett.
Jag vill ha lite styrka i den maten så jag fräste baconet i Jonnys Sweet/Hot BBQ sås.
När den var klar hade jag på lite Sweet Chilisås.
Blev kanon och nu svettas jag lite.
 
Igen har svinet fått sätta livet till, för min att min gom ska få en explosion i munhålan.

IMG_20250529_175432.webp


Den stackars "Fläskkarren" fick se sig bli insmetad med Johnnys sötstarka senap och Santa Maria kryddor.
2 tsk. Peppar mix
2 tsk. Vitlökspeppar
1 tsk. Curry Red(Thai Style)
1 tsk. Five Spice(Chinese Style)
1 tsk. Umami(Japanese Style)

IMG_20250529_175456.webp


Och för att avsluta lidandet så kommer den att få gå i ca. åtta(8) timmar "Low ń Slow" med ett lock lyft efter ca. fyra(4) timmars lidande, för att introducera potatis, lök och andra hemskheter typ grönsaker i det som är den möjliga vätska som avges av svinet.

Bon Apetit
@JBK.Ltd.
 
Igen har svinet fått sätta livet till, för min att min gom ska få en explosion i munhålan.

IMG_20250529_175432.webp


Den stackars "Fläskkarren" fick se sig bli insmetad med Johnnys sötstarka senap och Santa Maria kryddor.
2 tsk. Peppar mix
2 tsk. Vitlökspeppar
1 tsk. Curry Red(Thai Style)
1 tsk. Five Spice(Chinese Style)
1 tsk. Umami(Japanese Style)

IMG_20250529_175456.webp


Och för att avsluta lidandet så kommer den att få gå i ca. åtta(8) timmar "Low ń Slow" med ett lock lyft efter ca. fyra(4) timmars lidande, för att introducera potatis, lök och andra hemskheter typ grönsaker i det som är den möjliga vätska som avges av svinet.

Bon Apetit
@JBK.Ltd.

Kan så här i efterhand säga att när den väl skulle lyftas ur Slowcockern så föll den isär som pulledpork och en rejäl tallrik inmundigades efter hemkomst.
Ingen typ sås behövdes för grisen var så saftigt och på färskpotatisen endast mosa dem en aning, lite salt och två rejäla klickar smör.

Bon Apetit!
@JBK.Ltd.
 
Tja här serverades köttfärslimpa av nya kocken såg han var från Sub sea 7 och det brukar var ok mat/kockar på dessa konstruktion/pipe layer fartyg.(Rumän) var helt ok.
Men det är väl mer att koppla av hemma med en kall och glass rött till nått bra kött man saknar.
Gärna en single malt efter maten eller en calvados. Tja den som väntar på nått gott....
 
Kan så här i efterhand säga att när den väl skulle lyftas ur Slowcockern så föll den isär som pulledpork och en rejäl tallrik inmundigades efter hemkomst.
Ingen typ sås behövdes för grisen var så saftigt och på färskpotatisen endast mosa dem en aning, lite salt och två rejäla klickar smör.

Bon Apetit!
@JBK.Ltd.

Och av den bit av köttet som höll ihop, så blev det idag två "Skivor" karrè och två färskpotatis tärnade och den lilla vätskan som köttet levererade under tillredning blev det en löksås med en uns av grönmögelost.

1. 1 st. gul lök
2. 1.st rödlök
3. 0.5 dl av sky från tillredning
4. 1 msk. smör
5. 1 - 1,5 msk mjöl för redning
6. Mjölk efter val av mängd.
7. 1, 5 msk. Grönmögelost efter eget val(Mitt Dana Bleu).

IMG_20250531_124558.webp


Vid tillverkning av sås så behövdes ingen typ av kryddor utöver de som redan fanns i grunden..

Bon Apetit
@JBK.Ltd.
 
Jag gjorde en ny rätt i airfryern idag, hel fläskytterfile. Penslade med en olivolje-, timjan och paprikapulverblandning. Kryddad med 2 vitlöksklyftor samt svartpeppar. Det blev inte dumt alls men presentationen var under all kritik därav ingen bild. Serverades med sallad, ris och grillsås.
 
 

Liknande trådar

M
Svar
309
Visningar
20 K
magnusjansson
M
R
Svar
37
Visningar
4 K
glimten66
G
A
Svar
0
Visningar
2 K
A
 
Tillbaka
Topp