Dagens Lunch/Middags tråd (thaimat och farangmat)

 
Lagt kyckling i marinad, koreansk enligt receptet jag följde.
Frugan har gjort en med.
Hon är på Makro och handlar ströbröd och ingefära.
Skall det paneras och friteras, sen testar vi olika såser vi gör och se om vi kommer fram till nåt säljbart i villagen.
Pizzorna säljer ok, en familj i grannvillagen har ungarna blivit så sålda på pizza så dom beställer nästan 3 Large size om dagen, frugan har fått en pizza stamkund.

20211228_123451.jpg
 
Bild 2.
Precis så ska en skinka vara, inget saltsprutat elände.
Så är det röd kan den bli ändå om man använder nitritsalt eller saltpeter jag kokade saltlag 10procent med salt och socker 8 liter första natten fick skinkan ligga i grovsalt Dan efter så åkte den i lagen fick ligga där 9 dygn den vägde 6,5 kilo kokade halva sedan frös in resten det blev bra men rätt så mycket jobb ha ha
 
Och här är resultatet av tillredning av dem.

IMG_20211230_135231.jpg


Med en egen gjord bechamelsås och kan säga att det smakade alldeles för gott hela rätten..

@Micke.T, ingen fara när det kommer till sältan, den var perfekt och de andra kryddor som användes var vit & svartpeppar i måttlig mängd..

Tidsmässigt endast 13-15min. i ugnen under +225-250*C eller tills baconet har fått den färg du vill ha..
 
Senast ändrad:
 

Liknande trådar

M
Svar
309
Visningar
20 K
magnusjansson
M
R
Svar
37
Visningar
4 K
glimten66
G
A
Svar
0
Visningar
2 K
A
 
Tillbaka
Topp