Vin i Thailand

 
Jag förstår inte riktigt varför vin inte smakar gott i Thailand, eller värmen.
Jag är rätt insatt i smaker men vin tycker jag inte smakar gott i värmen. Öl och i så fall Chang här är ok men vin nix. Undrar om jag är annorlunda på något vis? :rolleyes:
Ja det är du säkert, själv tar jag hellre ett glas rödvin än öl.
 
Temperaturen på vinet är ett problem här i Thailand, rödvin skall vara mellan 15-20 grader för att smaken skall komma fram. Ett vin på hyllan här blir ju närmare 30 grader och i kylen under 10, få ställen har vinkyl.

Fruktvin med sin starka sötma är dock ok att dricka lite varmare om man nu gillar det.
 
Temperaturen på vinet är ett problem här i Thailand, rödvin skall vara mellan 15-20 grader för att smaken skall komma fram. Ett vin på hyllan här blir ju närmare 30 grader och i kylen under 10, få ställen har vinkyl.

Fruktvin med sin starka sötma är dock ok att dricka lite varmare om man nu gillar det.

I Thailand har jag vinet i kylskåpet. Visst rödvinet blir under perfekt temperatur men det är okej tycker jag. Jag gillar kraftiga rödviner och dom tappar inte lika mycket i smak. Några centiliter rödvin i ett glas är snart rumstempererat.
 
Jag giller också vin, kan bli för mycket med öl bara. Jag tycker bäst om kall vitvin i värmen. Men då jag själv brygger vin i Sverige har jag tänkt på att ta med lite grejor till thailand och testa brygga där. Temperaturen borde vara perfekt för det. Någon som har testat? Någon problem med lagen om man gör det?
 
Jag förstår inte riktigt varför vin inte smakar gott i Thailand, eller värmen.
Jag är rätt insatt i smaker men vin tycker jag inte smakar gott i värmen. Öl och i så fall Chang här är ok men vin nix. Undrar om jag är annorlunda på något vis? :rolleyes:
Nä håller med dig precis förutom det där med Chang då som måste vara ett av världens sämsta öl.
 
Temperaturen på vinet är ett problem här i Thailand, rödvin skall vara mellan 15-20 grader för att smaken skall komma fram. Ett vin på hyllan här blir ju närmare 30 grader och i kylen under 10, få ställen har vinkyl.

Fruktvin med sin starka sötma är dock ok att dricka lite varmare om man nu gillar det.
En liten isbit i rödvinsglaset gör underverk.
 
Samma här, föredrar det som heter Peter Wella. Alla dessa boxviner är framställda i Thailand på druvsaft som är importerad från olika länder.
Man kan se på färgen på skattemärket om det är en fullt beskattad vara eller en som är framställd i Thailand. Fyra liter för 800 baht är bra pris för ett vin som är okej att dricka till vardags, eller?
Hej

Funkar helt ok för min del.

Mvh isan lover
 
Jag giller också vin, kan bli för mycket med öl bara. Jag tycker bäst om kall vitvin i värmen. Men då jag själv brygger vin i Sverige har jag tänkt på att ta med lite grejor till thailand och testa brygga där. Temperaturen borde vara perfekt för det. Någon som har testat? Någon problem med lagen om man gör det?
Bör gå bra att brygga vin här mest då stark o söt vin. Det finns druvor fast inte just vinkvalitet som man tänker på många vinländer. Att göra vin själv är svårt förutom just söta viner, nästan lika svårt som att tillverka god öl som Chang.
Just öltillverknimg anser är ett av det svåraste inom livsmedel, det är styrning av temperatur vid processen som är så svårt.
Däremot finns det många fina frukter att göra söt vin av bara man inte glömmer att blanda något surt med för annars gillar inte jästen det hela.
 
Bör gå bra att brygga vin här mest då stark o söt vin. Det finns druvor fast inte just vinkvalitet som man tänker på många vinländer. Att göra vin själv är svårt förutom just söta viner, nästan lika svårt som att tillverka god öl som Chang.
Just öltillverknimg anser är ett av det svåraste inom livsmedel, det är styrning av temperatur vid processen som är så svårt.
Däremot finns det många fina frukter att göra söt vin av bara man inte glömmer att blanda något surt med för annars gillar inte jästen det hela.

Men varför bara söta viner? Varför svårare att brygga i thailand?
 
Men varför bara söta viner? Varför svårare att brygga i thailand?
Att göra vin av druvor utan att tillsätta socker, som riktig vin bör göras enligt den gängse normen, kräver bra kvalitet av druvor och speciellt jämn kvalitet. Det finns inte här, fina druvor att äta däremot.
Visst går det säkert att göra vin av lite vad som helst men är något tveksam att en som gillar riktigt druvvin skulle tycka om det.
Smaken är ett ämne för sig förstås, en del gillar något som andra inte gör. Som exempel kan jag ta max som inte gillar Chang trots att ölet har fått många internationella priser :p
Fast det finns säkert godare öl någon annanstans. :rolleyes:
 
Samma här, föredrar det som heter Peter Wella. Alla dessa boxviner är framställda i Thailand på druvsaft som är importerad från olika länder.
Man kan se på färgen på skattemärket om det är en fullt beskattad vara eller en som är framställd i Thailand. Fyra liter för 800 baht är bra pris för ett vin som är okej att dricka till vardags, eller?
På "alla" lokalproducerade billigare viner står det "innehåller druvsaft". Visst är vinet gjort på druvsaft, men jäst druvsaft. Det är ju inte druvsaft och vodka direkt...

Kan det vara ett krav att tillsatsen druvsaft skall deklarerar i Thailand? Inom EU behöver ju typ bara sulfiter deklareras.
 
På "alla" lokalproducerade billigare viner står det "innehåller druvsaft". Visst är vinet gjort på druvsaft, men jäst druvsaft. Det är ju inte druvsaft och vodka direkt...

Kan det vara ett krav att tillsatsen druvsaft skall deklarerar i Thailand? Inom EU behöver ju typ bara sulfiter deklareras.

Det är förmodligen så att de gör vin av druvsaft inte av druvor som när man gör det på riktigt.
Därför kommer vinet att smaka saft även efter jäsning, jäst saft m a o.
 
Det är förmodligen så att de gör vin av druvsaft inte av druvor som när man gör det på riktigt.
Därför kommer vinet att smaka saft även efter jäsning, jäst saft m a o.
Som en gammal hederlig vinsats alltså. Rulles 7 dagars röda från B:W !

Fast då kan de ju skriva färdigjäst vinsats istället...... Hehe....
 
Är på Big-C så gick och kolla in vinavdelningen.
20180105_202545.jpg
20180105_202549.jpg
20180105_202605.jpg
20180105_202608.jpg
20180105_202705.jpg
 
Jag var på BigC Pattaya Thai och köpte mig ett boxvin. Kände igen vinet så funderade inte så länge. Det enda jag reagerade på var priset 799baht, typ som hemma i Sverige.

På nyårsafton öppnade jag vinet och smakade på det. Det var inte det bästa vinet jag testat :) Men seriöst det var något som inte stämde så jag började läsa på boxen och då förstod jag. Detta är inte ett rent vin utan en blandning med fruktsaft. Har ju läst om detta i denna tråd men fattade inte att man blandade med vanligt vin. Trodde det var antingen eller. Hur som helst, på måndag bär det av upp till hembyn och där finns massor med folk som inte spottar i glaset så "vinet" kommer nog att gå åt ändå. Jag skall vara lite mer uppmärksam nästa gånga jag köper vin i Thailand.

Som ni säkert förstått så kan jag inte rekommendera detta vinet fast smaken är som baken......

Foto 2018-01-05 20 55 44.jpg

Tycker texten är lite rolig "drinkable fruit wine". Jasså!? Drickbart men inte mer 55555
Foto 2018-01-05 20 56 07.jpg
 
Jag var på BigC Pattaya Thai och köpte mig ett boxvin. Kände igen vinet så funderade inte så länge. Det enda jag reagerade på var priset 799baht, typ som hemma i Sverige.

På nyårsafton öppnade jag vinet och smakade på det. Det var inte det bästa vinet jag testat :) Men seriöst det var något som inte stämde så jag började läsa på boxen och då förstod jag. Detta är inte ett rent vin utan en blandning med fruktsaft. Har ju läst om detta i denna tråd men fattade inte att man blandade med vanligt vin. Trodde det var antingen eller. Hur som helst, på måndag bär det av upp till hembyn och där finns massor med folk som inte spottar i glaset så "vinet" kommer nog att gå åt ändå. Jag skall vara lite mer uppmärksam nästa gånga jag köper vin i Thailand.

Som ni säkert förstått så kan jag inte rekommendera detta vinet fast smaken är som baken......

Foto 2018-01-05 20 55 44.jpg

Tycker texten är lite rolig "drinkable fruit wine". Jasså!? Drickbart men inte mer 55555
Foto 2018-01-05 20 56 07.jpg
Jag var på Big-C Pattaya klang mycket bättre matavdelning, hur vinavdelningen ser ut på Pattaya Thai vet ja inte, kanske samma?
 
Jag var på Big-C Pattaya klang mycket bättre matavdelning, hur vinavdelningen ser ut på Pattaya Thai vet ja inte, kanske samma?

Jo jag håller med dig. BigC Pattaya klang har ett riktigt bra sortiment på allt förutom maskindiskmedel :)

Nja man skall inte ge upp efter ett litet felköp. Nästa gång läser jag på bättre innan jag köper ett vin. Köper hellre ett importerat vin på flaska istället för en hel box med blask :)
 
 

Liknande trådar

 
Tillbaka
Topp