Matbilder thaimat samt en och en annan bild på farangmat också

 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.

Kycklingen

Administratör
Forumpersonal
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
IJag startar en tråd här med div. matbilder.
Bilderna är från min vän i Chiang Mai.
 
Kul kul! Mera matbilder! :) här kommer mina... Inget thaikäk den här veckan...

Gårdagens "fredagsmys" - hjortskavkebab
image.jpg


..å pizza med gårdagens rester som blev topping och egen deg. Mannens verk! Bravo!
image.jpg
 
Tur man är mätt. Bladmusslor skulle jag också vilja testa. Såg de på Ica här i nyår, men väldigt dyra. Enligt killen på fiskavdelning väldigt snarlika blåmusslor. Någon som vet?
 
Är det gott? Jag har inte fått äran att pröva det ännu.

Hmm jag älskar det!
Om du inte är känslig för blod kanske du kommer gilla det. Sedan gillar många thai bara lätt blanchera musslorna så att det droppar fortfarande blog och inte köra well-done då de grå och inte lika saftig. Dränk/dippa de i färsk chilisås som bilden, skölj ner med en öl eller tre. Bästa thai-tapas ever!

Man får säga till hur rare/well man vill ha när man beställer.

Hoy khräng låg - heter rätten :)
 
Tur man är mätt. Bladmusslor skulle jag också vilja testa. Såg de på Ica här i nyår, men väldigt dyra. Enligt killen på fiskavdelning väldigt snarlika blåmusslor. Någon som vet?
Jag har sett Vongole och hjärtmusslor men inget med blod. De är inte alls som blåmusslor tycker jag. Jag har lärt mig äta blåmusslor i Sverige när jag inte kunde hitta de andra musslor. Sedan är blåmusslor billigare medan de andra kostar dubbel eller trippel så mycket.

Tror inte de tar in de blodiga. Köpte en gång hos asienbutiken men ack så besviken hehe.. Det kom inget blod. Finns frysta också men inte heller blodig.

På engelska heter det "cockle" och "blood cockle".

Hittade detta..,nam nam!
http://wokkingmum.blogspot.se/2011/11/blanched-cockles-with-garlic.html?m=1
 
Senast redigerad av en moderator:
Herregud, vad gör ni med en stackare som måste nöja sig med skeppskosten? Den är absolut inte dålig men dreglar som en gammal boxer gör man.
 
Jag har sett Vongole och hjärtmusslor men inget med blod. De är inte alls som blåmusslor tycker jag. Jag har lärt mig äta blåmusslor i Sverige när jag inte kunde hitta de andra musslor. Sedan är blåmusslor billigare medan de andra kostar dubbel eller trippel så mycket.

Tror inte de tar in de blodiga. Köpte en gång hos asienbutiken men ack så besviken hehe.. Det kom inget blod. Finns frysta också men inte heller blodig.

På engelska heter det "cockle" och "blood cockle".

Hittade detta..,nam nam!
http://wokkingmum.blogspot.se/2011/11/blanched-cockles-with-garlic.html?m=1
Jag läste fel, de kallades bladmusslor inte bladmusslor. De var avlånga.
 
Jag läste fel, de kallades bladmusslor inte bladmusslor. De var avlånga.
Jag har sett Vongole och hjärtmusslor men inget med blod. De är inte alls som blåmusslor tycker jag. Jag har lärt mig äta blåmusslor i Sverige när jag inte kunde hitta de andra musslor. Sedan är blåmusslor billigare medan de andra kostar dubbel eller trippel så mycket.

Tror inte de tar in de blodiga. Köpte en gång hos asienbutiken men ack så besviken hehe.. Det kom inget blod. Finns frysta också men inte heller blodig.

På engelska heter det "cockle" och "blood cockle".

Hittade detta..,nam nam!
http://wokkingmum.blogspot.se/2011/11/blanched-cockles-with-garlic.html?m=1

Nja,, hjärtmusslor skall ni nog vara jäkligt försiktiga med, visst har ätit de blodiga och thai äter ju dessa blodiga. Jag tänker så här bor man eller befinner sig vid havet som jag i Ban Phe hjärtat av havsmat okey. Har ätit dessa musslor i Bangkok okey. Grejen är ju att det är så jäkla gott med dipsås, jag älskr själv mat som är rå, jag tror allvarligt att det är okej att äta dess musslor på bra ställen, kolla in ställen där det är alltid mycket folk, beviset på att det är omsättning på maten och ingen gammal mat!

Lyco
 
Senast redigerad av en moderator:
Gårdagens middag med våra thaivänner.
Meny
Fläsk&scampifylld bläckfisk
Jackfruit curry med ljus och mörk fläsk
Rå ostronsallad med friterad lök, mynta osv
Lemongrass scampi och fläsksallad
Fläsk med syrliga blad som långkok
Gröna musslor som soppa
20150221_202440.jpg
20150221_202445.jpg
20150221_202449.jpg
20150221_202456.jpg
20150221_202504.jpg
20150221_202510.jpg
20150221_202517.jpg
 
Frugan och ungarna älskar dom där musslorna, hoy. I somras skyfflades det in kilovis av dessa delikatesser som inhandlades på talaad. Själv kan jag dock inte förmå mig till att äta råa musslor, jag brukar inte vara rädd för att bli dålig i magen men där går gränsen trots att jag äter det mesta.

Även hemma i Sverige köper vi dessa musslor ibland, familjen måste ju få njuta.
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
 

Liknande trådar

A
Svar
4
Visningar
2 K
Wanpen
W
A
Svar
4
Visningar
3 K
A
K
Svar
2
Visningar
2 K
kajsa
K
A
Svar
16
Visningar
8 K
Anonym
A
 
Tillbaka
Topp