Dagens Lunch/Middags tråd (thaimat och farangmat)

 
Idag blev det som Kajsa varg sa, man tager vad man haver.
Ner i frysen och tittar, hittar revben. Upp och tinar sen kokar sen på med marinad och in i ugnen, samtidigt som jag skalar potatis och morötter som jag skivar även lite lök. Sen i en form med salt,peppar och grädde och in i ugnen.
Perfekt lagom mys lördagsmat.
 
Lagade söndagsstek idag till vänner och kids , glömde såklart att ta bild men kom ihåg efterrätten iaf

4F323B6A-CAC7-4790-8D26-501C433DD046.jpeg
 
Länge sedan jag åt ute.
Jag är så lycklig lottad att två grannar förser mig med frukost som oftast räcker till lunchen med. Noi jobbar ju i Nan på veckorna.
Jag har härliga grannar så stekte fisk på eftermiddag och bjöd dom med.
På bild min egen middagsfisk. Gott med lite chilli, turmeric, salt och majstärkelse på.
Blir krispig och fin smak.

DSC_0460.JPG
 
Nu har frugan stått och ordnat och skall sälja spett med mat.
Undrar om hon tror på någon massförsäljning, ser ju ut som mat för en arme.
Ok bor kanske 1000 pers i villagen men får nog äta det mesta själva.
Bättre hon koka efter förfrågan, men men vi får se vad som sker.
Dom har en Line grupp i villagen med några hundra medlemmar där folk säljer mat till varandra och leverar vid dörr.

Om inte annat har hon haft att göra hela förmiddagen (jag med iofs, fått vara chaufför, köksstädare och gasmästare ;) )

20200108_133939.jpg
 
Nu har frugan stått och ordnat och skall sälja spett med mat.
Undrar om hon tror på någon massförsäljning, ser ju ut som mat för en arme.
Ok bor kanske 1000 pers i villagen men får nog äta det mesta själva.
Bättre hon koka efter förfrågan, men men vi får se vad som sker.
Dom har en Line grupp i villagen med några hundra medlemmar där folk säljer mat till varandra och leverar vid dörr.

Om inte annat har hon haft att göra hela förmiddagen (jag med iofs, fått vara chaufför, köksstädare och gasmästare ;) )

20200108_133939.jpg
Du skall vara tacksam för en driftig fru.
 
Nu blir det farangmat för hundra.
Tjatar ofta att köp en ugn för att göra gott bröd.
Gjorde detta idag och kan säga att detta brödet finns inte längre att köpa tyvärr.
Reste mycket i sydeuropa tidigare och blev alltid basviken för de hade bara BakeOff bröd. Ser snyggt ut men smakar plast.
Att jag har jobbat på Bake Off ett antal år gör inte saken bättre.
Samma här o Thailand, bake off.
Skit.
Jag bakar bröd själv.
Två olika sätt ger samma resultat.
Köra i bakmaskin tio minuter och låta jäsa en timme o s v.
Du kan också bara röra ihop degen, ställ in i kylen och ta hand om degen nästa dag.
Det som händer med långa liggtider är att smakämnen, aldehyder och ketoner talar man i kemin, får utvecklas och det blir så god smak.
Beödet blir som på gamla dar, när man inte hade så brottom med allting.

DSC02445.JPG


DSC02446.JPG


DSC02447.JPG
 
Nu har frugan stått och ordnat och skall sälja spett med mat.
Undrar om hon tror på någon massförsäljning, ser ju ut som mat för en arme.
Ok bor kanske 1000 pers i villagen men får nog äta det mesta själva.
Bättre hon koka efter förfrågan, men men vi får se vad som sker.
Dom har en Line grupp i villagen med några hundra medlemmar där folk säljer mat till varandra och leverar vid dörr.

Om inte annat har hon haft att göra hela förmiddagen (jag med iofs, fått vara chaufför, köksstädare och gasmästare ;) )

20200108_133939.jpg
Nu vet hon vilket spett som gick bäst iallafall, den ena sålde slut direkt.
Hon la ut foto i Linegruppen, så kom beställningar och äldste sonen fick cykla och leverera efter skolan (barnarbete). ;)
 
Vilka spett sålde bäst, de med lok chin moo?

Får vem som helst sälja på matmarknaden, köper men en tillfällig plats?
 
 

Liknande trådar

M
Svar
309
Visningar
20 K
magnusjansson
M
R
Svar
37
Visningar
4 K
glimten66
G
A
Svar
0
Visningar
2 K
A
 
Tillbaka
Topp