Dagens Lunch/Middags tråd (thaimat och farangmat)

 
I väntetiden kan man också laga thaimat i Sverige.
20220212_181934.jpg
 
Dagens lunch, blir strimlad fläskkarré i Currysås, till det blir det kokt potatis.

IMG_20220216_133943.jpg


Ingredienser:
2st 1cm tjocka bitar fläskkarré
1st lök
1st buljongtärning grönsak
Curry, mjölk(kokosmjölk går bra också), vetemjöl till redning.
Smaksättning efter eget tycke.

Snabbt och enkelt att slänga ihop ifall hunger faller på eller om någon dyker upp oanmäld.
 
Senast ändrad:
Dagens lunch, blir strimlad fläskkarré i Currysås, till det blir det kokt potatis.

IMG_20220216_133943.jpg


Ingredienser:
2st 1cm tjocka bitar fläskkarré
1st lök
1st buljongtärning grönsak
Curry, mjölk(kokosmjölk går bra också), vetemjöl till redning.
Smaksättning efter eget tycke.

Snabbt och enkelt att slänga ihop ifall hunger faller på eller om någon dyker upp oanmäld.

Jaha!
Då blev lunchen inhalerad i mellan andetagen, hahaha!

Äsch, jag var lite feg på curryn skulle ha tagit lite mera, gillar lite när curryn sparkar tillbaka i munhålan, annars så var maträtten överträffade god och det blev tillräckligt med mat över för morgondagen och då med ris istället för potatis.

Bon Appetit! Om andan faller på att göra maträtten..

@Jo-Be
 
Tycker ni om koriandern...eller petar man bort den? Fin som dekoration men kan inte med smaken längre:unsure:. Stor skillnad på patshii o vår här hemma.

@Walter

De första åren i LOS så var Pak Chii en underbart god växt att ha i maten, skulle nästan tro att det blev en liten överkonsumtion av Pak Chii, men någonstans på vägen börjades det att byggas upp ett missnöje mot Pak Chii och det har slutat med att på senare år att jag inte tål smaken av den längre och det har hänt enstaka gånger att magen protesterar och vänder på nedfarten till en uppfart istället.

@Jo-Be
 
@Walter

De första åren i LOS så var Pak Chii en underbart god växt att ha i maten, skulle nästan tro att det blev en liten överkonsumtion av Pak Chii, men någonstans på vägen börjades det att byggas upp ett missnöje mot Pak Chii och det har slutat med att på senare år att jag inte tål smaken av den längre och det har hänt enstaka gånger att magen protesterar och vänder på nedfarten till en uppfart istället.

@Jo-Be
Sak samma helst i min favorit soppa, quittio som är helt underbar nudelsoppa. Och helst i hörnet upp mot wine Store innan Nana:).
 
Sitter och funderar på om man ska tillaga en laxpudding nu till helgen efter messat med yster eller kanske istället en Lasses-agn, har lite köttfärs i frysen och vill inte att färsen ska bli allt för gammal och tappa allt för mycket smak
Lasses-agn åt TexMex hållet i smak ?!? Hmm, Fredags mys utan tortillas bröd ??
Tusan också! Nu är man som en åsna mellan två hötappar, hjälp en hyffsat senildement att välja...
LASK-PUDDING eller LASSES-ANG, båda är ju så satans gottiga att skyffla in i brödhålet ?!?

@Jo-Be
 
Sitter och funderar på om man ska tillaga en laxpudding nu till helgen efter messat med yster eller kanske istället en Lasses-agn, har lite köttfärs i frysen och vill inte att färsen ska bli allt för gammal och tappa allt för mycket smak
Lasses-agn åt TexMex hållet i smak ?!? Hmm, Fredags mys utan tortillas bröd ??
Tusan också! Nu är man som en åsna mellan två hötappar, hjälp en hyffsat senildement att välja...
LASK-PUDDING eller LASSES-ANG, båda är ju så satans gottiga att skyffla in i brödhålet ?!?

@Jo-Be
Kanske prova rulla in köttfärsen med glasnudlar o tillbehör med ägg gula som klister :). Glöm inte kastrull locket nära till hands när du friterar...o ingen köksfläkt
 
 

Liknande trådar

M
Svar
309
Visningar
20 K
magnusjansson
M
R
Svar
37
Visningar
4 K
glimten66
G
A
Svar
0
Visningar
2 K
A
 
Tillbaka
Topp