Idag blir det pressade smörstekta färdigkokta potatisar(salt & svartpeppar)till det har vi två(2)ryggfiler av torsk(salt & vitpeppar)och såsen är en 50/50 av grädde och mjölk.
Bus enkelt att tillreda :
Fisken, direkt från frys läggs i en microsäker burk med mjölk och grädde, kryddas med salt och vitpeppar.
Fulleffekt 6-8min beroende på micro(titta och se om fisken börjar fleka sig), om inte +2min till.
På spisen, för uppvärmning en stekpanna till glödhet, under tiden som potatis förbereds med att pressas sönder till eget tycke om tjocklek.
Nu, borde pannan vara tillräckligt het för en klick smör(inte margarin), när smöret tystnat så läggs potatis i och kryddas efter eget behov och på varje potatis läggs en klick smör på, när man ser att värmen börjar komma igenom och smörklicken börjar svettas, dags att vända på potatisarna och sänka värmen på plattan/hällen till hälften och köra potatisen lika länge som innan de vändes.
Och nu, bör också fisken vara klar för servering och läggas upp på tallriken tillsammans med gräddmjölkssåsen som har fått smak av torsken..
Tid att göra, ca.15min. ge å ta!
+ Att det är en hyffsat låg kalori & kolhydrater till maträtt tillsammans med en god sallad.
Bon appetit!
@Jo-Be