Dagens Lunch/Middags tråd (thaimat och farangmat)

 
Kokar en älgtunga som ska bli smörgåsmat

17349489309575456952126505263572.jpg
 
Til spagetti bruker jeg godt med permesan ost , Og for noen dager siden kjopte kjerringen Permesan ost på postordre som dei leverer med moppe på doren . Hon kjopte 2 poser a 250 g . Det forsta jeg reagerte på var fargen , kanari gul og ingen lukt av permesan ost , smaken det var nesten bare salt , Osten gjekk rett i bosset , Made in China .


 
Själv hade vi julaftons lunch med hyresvärden, hans fru, en vän till henne och mig själv.
På bordet fanns en rökt laxbit(från en som tidigare levererat till slottet, numera pensionerad), Änglasnoppar(prinskorv) från Andersson & Tillman Uppsala, från Dafgårds små delikatess köttbullar och deras Janssons frestelse(som över förväntan var väldans smakfull) och till sist naturligtvis en julskinka från "Brödernas" färdig grilljerad.

IMG_20241225_085738.jpg


En sak som förvånar mig efter 15 år tillsammans med eget leverne med thaikvinna, är fortfarande är "vart tusan" stoppar de all mat de häver i sig?

Och nu på morgonen har naturligtvis en "kylskåps rensning" av gårdagens överblivna rester, som fortfarande vill glädjas över att julafton är förbi.

@JBK.Ltd.
 
Senast ändrad:
Själv hade vi julaftons lunch med hyresvärden, hans fru, en vän till henne och mig själv.
På bordet fanns en rökt laxbit(från en som tidigare levererat till slottet, numera pensionerad), Änglasnoppar(prinskorv) från Andersson & Tillman Uppsala, från Dafgårds små delikatess köttbullar och deras Janssons frestelse(som över förväntan var väldans smakfull) och till sist naturligtvis en julskinka från "Brödernas" färdig grilljerad.

IMG_20241225_085738.jpg


En sak som förvånar mig efter 15 år tillsammans med eget leverne med thaikvinna, är fortfarande är "vart tusan" stoppar de all mat de häver i sig?

Och nu på morgonen har naturligtvis en "kylskåps rensning" av gårdagens överblivna rester, som fortfarande vill glädjas över att julafton är förbi.

@JBK.Ltd.
Håller med dig om Dafgårds Jansson. Den var faktiskt riktigt god och smakrik.
 
Verkar som att ni norrlänningar sitter på en gourmetsensation. Synd om man inte kan ta bättre vara på den resursen. :confused:

"Projektledaren är för okunnig om sin egen landsändes mat- och kulturhistoria. Ska norrlänningar verkligen behöva vara återhållsamma med sitt köttätande därför att viltet i skogarna och fisken i sjöarna inte räcker till? De norrländska lantraskornas antal uppgick vid slutet av 1800-talet till ca 400 000 kor. I dag finns det mindre än 1000 kor kvar om man räknar samman fjällkor och fjällnära kor.

Fjällkon är utmärkt anpassad till miljön och klimatet i norr. Mjölkar förvisso mindre, men mjölken är mer proteinrik och perfekt för osttillverkning. Muskelmassan hos fjällkon är mindre än hos dagens framavlade köttmaskiner på fyra ben … men fjällkons kött är mört och marmorerat, och kan i smak väl mäta sig med wagyu."


 
Til spagetti bruker jeg godt med permesan ost , Og for noen dager siden kjopte kjerringen Permesan ost på postordre som dei leverer med moppe på doren . Hon kjopte 2 poser a 250 g . Det forsta jeg reagerte på var fargen , kanari gul og ingen lukt av permesan ost , smaken det var nesten bare salt , Osten gjekk rett i bosset , Made in China .


Prova den här som är mycket snarlik parmesan om den nu finns i bassängen.

20241230_175810.jpg
 
 

Liknande trådar

M
Svar
309
Visningar
20 K
magnusjansson
M
R
Svar
37
Visningar
4 K
glimten66
G
A
Svar
0
Visningar
2 K
A
 
Tillbaka
Topp