Dagens Lunch/Middags tråd (thaimat och farangmat)

 
Har just nu, hällt lördagens mat i ugnen!

IMG_20250411_224720.webp


Det kommer att bli en "Low ń Slow, cooking.".
Som jag i någon annan tråd här på forumet nämnde att jag förberedde mina inköpta Knäckta Revben med Teriyakisås och min BBQ kryddning, 3 - 4 dagar innan ugn och vaccumpackades.
Så nu har stackarn hamnat i ugnen på 100°C för 3 - 4 tim. eller tills den kommer upp till en 72 - 75°C vilket gör att den borde vara klar.

@JBK.Ltd.

Efter ca. 4 tim. så ser den ut så här.

IMG_20250412_034016.webp


Nu, ligger den på tallriken för avsvalning under ett lager av gladpack efter 100°C i ugn, endast för att inte bli torr en "köttbit".

Bon Apetit
@JBK.Ltd.
 
Hej

Inte direkt lunch, men det blev något jag verkligen gillar idag, köpte kokt tunga från nöt som jag började äta av direkt i bilen, det här finns ju inte längre överallt, men charken på Hemköp i Munkedal har fortfarande denna delikatess.

D967EDBE-4983-41CD-8CCE-DE02A325ABCB.webp


Mvh Isan Lover

Jag kör gristunga. Tycker det är bättre.
Ingen överkokning heller så det blir pastej av det.
 
Jag håller på att fixa till köttfärslåda i ugnen, täckt med bacon. Därtill kokt färskpotatis från Egypten, 20 kr för 900 g på ICA här hemma.
Har kokat thairäkor för att göra tostskagen, i receptet ska laget med räkorna ligga i kylen 24 timmar, smakade av laget det smakade helt underbart, toastskagen blev helt perfekt, har du någon ide om vad man kan göra med laget.
 
I dag blev det en "gör det själv-Bibimbap" med en soppa till

IMG_20250415_175759.webp


Gemini beskrev bilden såhär: är det en bra beskrivning?

Bilden visar ett bord dukat för två personer med en måltid som ser ut att vara inspirerad av koreansk matkultur, möjligen liknande Bibimbap.

För varje person finns:

  • En tallrik med en bas av vad som ser ut som blandat ris eller gryn. Ovanpå ligger ett stekt ägg (sunny-side up), skivad korv och strimlade morötter.
  • En skål med soppa, som verkar innehålla tofu och gröna blad, liknande misosoppa.
  • Bestick (sked, gaffel, kniv).
Mitt på bordet, på en bricka, finns flera små skålar med olika smårätter (banchan), till exempel:

  • Svarta bönor
  • Marinerat kött eller svamp
  • Tillagade gröna blad (som spenat eller liknande)
  • Något som liknar kimchi eller syrad kål
  • Skivad korv
Det finns också dryck på bordet i form av en ölflaska och en ölburk, samt en liten behållare med en mörk sås, möjligen gochujang eller någon annan koreansk chilipasta/sås.

Sammanfattningsvis är det en riklig och varierad måltid som serveras för två.
 
Bilden visar ett bord dukat för två personer med en måltid som ser ut att vara inspirerad av koreansk matkultur, möjligen liknande Bibimbap.

För varje person finns:

  • En tallrik med en bas av vad som ser ut som blandat ris eller gryn. Ovanpå ligger ett stekt ägg (sunny-side up), skivad korv och strimlade morötter.
  • En skål med soppa, som verkar innehålla tofu och gröna blad, liknande misosoppa.
  • Bestick (sked, gaffel, kniv).
Mitt på bordet, på en bricka, finns flera små skålar med olika smårätter (banchan), till exempel:

  • Svarta bönor
  • Marinerat kött eller svamp
  • Tillagade gröna blad (som spenat eller liknande)
  • Något som liknar kimchi eller syrad kål
  • Skivad korv
Det finns också dryck på bordet i form av en ölflaska och en ölburk, samt en liten behållare med en mörk sås, möjligen gochujang eller någon annan koreansk chilipasta/sås.

Sammanfattningsvis är det en riklig och varierad måltid som serveras för två.
Kört en AI-analys av bilden eller ?
 
 

Liknande trådar

M
Svar
309
Visningar
20 K
magnusjansson
M
R
Svar
37
Visningar
4 K
glimten66
G
A
Svar
0
Visningar
2 K
A
 
Tillbaka
Topp