Dagens Lunch/Middags tråd (thaimat och farangmat)

Diskussion i 'Matprat (Thailändska köket)' startad av Kycklingen, 7 maj 2011.

  1. Micke.T

    Micke.T Forumvärd TS-teamet

    Korv stroganoff som är så gott:)
    Något jag skall lobba för här hemma.
     
    Berralund och Kycklingen gillar detta.
  2. Kycklingen

    Kycklingen Admin TS-teamet

    Det är enkelt och gott, min bror äter inte det hemma om han nu inte lagar till det själv :)
    Därför brukar jag laga det när han kommer hit.
    (Sambon tycker om det också, bäst att tilägga)
     
    Berralund och Micke.T gillar detta.
  3. Berralund

    Berralund Forumvärd TS-teamet

    Vi brukar käka det hemma någon gång med ojämna mellanrum. Gott som tusan.

    Hemma skulle dom käka kåldolmar idag, frugan skulle skicka iväg dottern till ICA för att handla djupfrysta. Vi åt det som dagens på en lunchrestaurang när jag var hemma senast och det blev tydligen en stor favorit vad gäller svensk husmanskost. Och visst tusan är det gott men skall helst vara hemlagat men det klarar inte frugan (och inte jag heller).
     
    Kycklingen gillar detta.
  4. Kycklingen

    Kycklingen Admin TS-teamet

    Jag gillar det också, mannen tycker sisådär, för mycket kål.
    Förr gjorde jag egna, men sista 10 åren köper jag djupfrysta också.
     
    eirkar och Berralund gillar detta.
  5. NilsG

    NilsG Forumveteran

    Nä kåldolmar inget för mig, tacka vet jag riktig mat ;)

    20180420_181711.jpg
     
    Mackfaktorn, eirkar, Kycklingen och 2 andra gillar detta.
  6. magunnar

    magunnar Forumveteran

    Jag bjöd min stora syrra hit till Thailand. Hon har haft det väldigt jobbigt, förlorat både sin make och son inom loppet av ett år. Och hon kom med min fabis mat från Ísland. Rökt lamm. (Hangikjöt) Så bara börja att laga maten när allt var färdigt så blev det kallt lamm och potatis i béchamelsås med gröna ärtor och rödkål och tunnbröd ( laufabrauđ) det var så gott,kan bara inte beskriva hur glad jag blev och mätt. Så på tisdag blir det lite överraskning till syrran vi åker till Hong Kong, hon har aldrig varit där.

    img_2624.jpg
     
    Last edited: 21 april 2018 kl 08:47
    Micke.T, Berralund, Mackfaktorn och 3 andra gillar detta.
  7. Hej främling! Visste du att om du blir medlem/loggar in så kan du se inlägg från forum och du kan se bilderna som finns i inläggen i fullstorlek! Ett medlemskonto fixar du på ett litet ögonblick och du kan använda din Facebook, Google eller Twitterkonto för snabb inloggning.
    :wai: :wai:
  8. Mackfaktorn

    Mackfaktorn Forumräv

    Middag på gång kan rekommendera köp av en sådan här

    85393474-3044-4D02-A317-2E0B2F0ECDCF.jpeg
     
    Micke.T, eirkar, Berralund och 2 andra gillar detta.
  9. Samet

    Samet Medlem

    Sous vide är kvalitet!

    Men varför ödslar du fina entrecoter på sous vide. Med den låga tempen smälter inte fettet och hela idén med fin marmorering försvinner. Rena köttbitar däremot brukar bli fantastiskt. Rostbiff, rostas, flankstek osv...

    Köttbitar man aldrig trodde kunde ätas på detta sätt blir fantastiska. Snabbt på grillen för yta och färg!

    Själv har jag skurit upp några fina karrér av Iberico Pata Negra gris till kvällen.

    20180421_134841.jpg
     
    Micke.T, eirkar, magunnar och 2 andra gillar detta.
  10. Mackfaktorn

    Mackfaktorn Forumräv

    Du har säkert helt rätt men den är ganska nyinförskaffad så försöker testa mig fram. Har gjort oxfile 2 gånger å dom blir helt suveräna med den :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:
     
    Micke.T, eirkar och Samet gillar detta.
  11. Jonas

    Jonas Forumveteran

    Vad är det för något?
     
    Micke.T och eirkar gillar detta.
  12. Samet

    Samet Medlem

    Ja! Oxfilé... mmm... bättre blir det inte.
    Jag gjorde samma misstag. Körde entrecote... sedan tänkte jag till.

    Marmoreringen som gör det så gott på grillen funkar inte i sous vide. Temperaturen är för låg så fettet smälter inte. Det jag istället lärde mig var att ta rena köttbitar. Köra dem länge. Resultatet blev fantastiskt.

    Köttbitar som man normalt sett gör grytbitar, långkok eller kalops på blev som finaste filén.

    Tålamod behövs. Det tar tid. Planering krävs. Men som med allt annat. Resultat tar tid!

    Lycka till med middagen!
     
    eirkar och Kycklingen gillar detta.
  13. Samet

    Samet Medlem

    Tillagningsmetod som heter Sous vide. Vattenbad med låg temperatur under lång tid. Köttet packas i vaccumpåse tillsammans med önskad kryddning.

    Den låga temperaturen gör att köttet får perfekt tillagning hela vägen igenom.

    Tänk dig en rostbiff som är mör som oxfilé, medium-rare precis hela biten. Rulla ett varv på grillen för stekyta.

    Det är vid sådana ögonblick man funderar på om inte mat är bättre än sex ;)
     
    Micke.T, eirkar, Kycklingen och 1 annan gillar detta.
  14. Samet

    Samet Medlem

    Tempen... lite varmt... eller vill du ha dem well done? 54 grader brukar jag köra när det är skivat och jag vill ha medium.
     
    eirkar gillar detta.
  15. Jonas

    Jonas Forumveteran

    Kanske jag skall kolla efter när jag kommer hem och ner o köpa mig några köttbitar och lite vin då ;)
    20171007_165935.jpg
     
    Micke.T, eirkar, Berralund och 3 andra gillar detta.
  16. magunnar

    magunnar Forumveteran

    Detta är köttbitar att dö för, tro mig:(:(:(
     
    eirkar gillar detta.
  17. Mackfaktorn

    Mackfaktorn Forumräv

    Är inte nöt utan Karre uppfödd på Raps
     
    eirkar gillar detta.
  18. Samet

    Samet Medlem

    Rackarns stora. Ser jag så illa... :(
    Ja. Då är 58 grader nästan i underkant... eller blir det riktigt sen middag ikväll? ;)
     
    eirkar gillar detta.
  19. Mackfaktorn

    Mackfaktorn Forumräv

    Dags prova

    C367BCFA-CE12-4D54-9E8D-15D174B6E6E2.jpeg
     
    Micke.T, eirkar, NilsG och 2 andra gillar detta.
  20. Mackfaktorn

    Mackfaktorn Forumräv

    68 han kanske sjunka när jag la ner
     
    eirkar gillar detta.
  21. Jonas

    Jonas Forumveteran

    Kanske skulle svänga förbi med några köttbitar när jag skall upp till Isaan.
    Om man får en resa till Hon Kong för lamm, vad får man inte då för sådana här nötbitar 55555 ;)
     
    Micke.T, eirkar och magunnar gillar detta.
Laddar...
Liknande ämnen - Dagens Lunch Middags
  1. hemskasven
    Svar:
    16
    Visningar:
    922
  2. Lyco
    Svar:
    20
    Visningar:
    1.209
  3. Lyco
    Svar:
    100
    Visningar:
    4.400

Dela sidan

Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Några frågor på det?