Dagens Lunch/Middags tråd (thaimat och farangmat)

Jo-Be

Forumveteran
Ojojoj!
Idag, har jag gjort torskfilé med äggsås och kokt färskpotatis.

Potatisen gick i kastrullen som vanligt är med dill och äggsåsen gjordes efter farmors recept som hon lärde mig en gång i tiden(när jag var 6-7år gammal), grunden är baserad på Bechamel/vitsås och smaksätts endast med vitpeppar och salt (efter eget tycke & smak).

I såsen lägger man sen till 3-5 hackade hårdkokta ägg och ugnen fick ta emot filéerna med lite salt och svartpeppar och tunnskiva smör ovanpå, de hamnar högst uppe i ugnen just för att griljeras en 5-7 min. för att smälta smöret och ge lite färg, sedan de resterande 10 min. hamna i mitten av ungen, på botten av ungen så häller sen även vatten i en bakplåt med högkant och det är bara för uppnå en ångande effekt i ungen och där efter är det bara vänta och se när fisken börjar fläka sig då är den klar.

Tyvärr, finns det inte några bilder att erbjuda till er hungriga TS´sare, innan allt hade kommit på bordet så var det redan borta, med andra ord,
"Gott som F--n"!!
 

Berralund

Forumvärd
Forumpersonal
Ojojoj!
Idag, har jag gjort torskfilé med äggsås och kokt färskpotatis.

Potatisen gick i kastrullen som vanligt är med dill och äggsåsen gjordes efter farmors recept som hon lärde mig en gång i tiden(när jag var 6-7år gammal), grunden är baserad på Bechamel/vitsås och smaksätts endast med vitpeppar och salt (efter eget tycke & smak).

I såsen lägger man sen till 3-5 hackade hårdkokta ägg och ugnen fick ta emot filéerna med lite salt och svartpeppar och tunnskiva smör ovanpå, de hamnar högst uppe i ugnen just för att griljeras en 5-7 min. för att smälta smöret och ge lite färg, sedan de resterande 10 min. hamna i mitten av ungen, på botten av ungen så häller sen även vatten i en bakplåt med högkant och det är bara för uppnå en ångande effekt i ungen och där efter är det bara vänta och se när fisken börjar fläka sig då är den klar.

Tyvärr, finns det inte några bilder att erbjuda till er hungriga TS´sare, innan allt hade kommit på bordet så var det redan borta, med andra ord,
"Gott som F--n"!!
En riktig favorit du beskrev där, har serverats många gånger i mässen när man hade svensk kock. Tack för ett bra tips, skall nog ge mig på den delikatessen till familjen när jag har kommit hem. :p
 

Jo-Be

Forumveteran
En riktig favorit du beskrev där, har serverats många gånger i mässen när man hade svensk kock. Tack för ett bra tips, skall nog ge mig på den delikatessen till familjen när jag har kommit hem. :p
Första gången jag åt fisk med äggsås, då hade fammo gjort den med en ugnsstekt gädda som farsan hade fångat, så den här rätten funkar med olika fiskar man behöver inte följa receptet slaviskt..

Makrill ? varför inte
Torsk ? självklart alternativ
Abborre? Nytt tänk

Det är bara era smaklökar som avgör vad det ska bli...
 
Senast ändrad:

Liknande trådar

 
Topp