Dagens Lunch/Middags tråd (thaimat och farangmat)

 
="Krille, post: 391918, member: 8954"]
Visst är det gott, men du som bor där på heltid har nog blivit (Thai) i magen. Jag som bara är där någon eller några månader om året pallar inte ris hela tiden. Den dagen vi kommer flytta till Thailand så ska jag sätta potatis där.
[/QUOTE]
Jag äter rätt lite ris. Potatis bara Ibland. Äter det mesta allt annat. Bröd bakar jag ibland.
Har lärt mig att tycka om den lokala maten. Många rätter finns bara I Phrae som käng slä, gjord av vattenväxter.
Det gäller, antar jag att bestämma om jag vill bo här och gilla läget, eller flytta till närmare. Mac Donald's.:rolleyes:
 
Bakfyllemiddag.
Idag var man klen, om man bara kunde hålla sitt nyårslöfte och inte sitta och skriva massa skit här direkt man blev på örat.
Forumshängandet är som ett beroende, hänger alldeles för mycket på tel och skriver här istället för att göra nåt vettigt.

20200120_151241.jpg
Bättre då att avge ett försenat nyårslöfte att ge f*n i kröken istället, det är en mycket bättre och hälsosammare väg att gå. men inte lika rolig kanske... :nerd_transparent:
 
Bättre då att avge ett försenat nyårslöfte att ge f*n i kröken istället, det är en mycket bättre och hälsosammare väg att gå. men inte lika rolig kanske... :nerd_transparent:
Nä ge fan kröken vill jag inte, bättre att minska skrivandet här.
Bakfyllan bestod ju i att jag tycker jag babblar för mycket här, hade jag inte gjort det hade jag inte haft någon bakfyllekänsla ;)
Fösta åren jag bodde här nere hade jag aldrig vart på Thaiforum, då gick man ut och var social istället ;)
Nä det är mitt forumsberoende jag måste göra nåt åt, Sang Som kommer jag dricka på Fredag igen.
 
="Krille, post: 391918, member: 8954"]
Visst är det gott, men du som bor där på heltid har nog blivit (Thai) i magen. Jag som bara är där någon eller några månader om året pallar inte ris hela tiden. Den dagen vi kommer flytta till Thailand så ska jag sätta potatis där.
Jag äter rätt lite ris. Potatis bara Ibland. Äter det mesta allt annat. Bröd bakar jag ibland.
Har lärt mig att tycka om den lokala maten. Många rätter finns bara I Phrae som käng slä, gjord av vattenväxter.
Det gäller, antar jag att bestämma om jag vill bo här och gilla läget, eller flytta till närmare. Mac Donald's.:rolleyes:
[/QUOTE]
Tror nog man kan lära sig överleva på vad naturen har att erbjuda. Men suget efter något som man saknar kommer garanterat för mig efter ett tag. När man går förbi en restaurang som har tex pepparstek, då rinner det till i min mun. :)
 
Nä ge fan kröken vill jag inte, bättre att minska skrivandet här.
Bakfyllan bestod ju i att jag tycker jag babblar för mycket här, hade jag inte gjort det hade jag inte haft någon bakfyllekänsla ;)
Fösta åren jag bodde här nere hade jag aldrig vart på Thaiforum, då gick man ut och var social istället ;)
Nä det är mitt forumsberoende jag måste göra nåt åt, Sang Som kommer jag dricka på Fredag igen.

koh Samet koh Samet koh Samet 55555555
 
Hur gå det med maten ombord, mer rapporter, är intresant för en gammal sjökock.
Aj fasen, jag hade ingen aning om att du har den bakgrunden. Det är väl med filippinska kockar som med andra, vissa är bra, andra sämre. Vi har haft några riktiga katastrofer här men dom får inga nya kontrakt och får förpesta livet för besättningar i något annat rederi. Han som är här nu är helt ok, allt är rent och snyggt och maten smakar bra. Men dock inte riktigt hälsosam, rederiet kör en kampanj nu med nyttig mat och motion. Många har problem med högt bloidtryck, höga kolesterolvärden samt blodfetter. Så en sköterska/dietist följer med några dagar på samtliga fartyg för att inspirera kockarna. Tillsammans med att fritösen är bortkopplad gör det riktig nytta.

Nu till lunch fick vi oxstek som var ok, han är duktig på att variera rätterna. Dessutom är han inte rädd för att krydda på, ibland är det starkt så att även den mest inbitne thaimatälskare blir nöjd (snoret rinner). Han gjorde Tom Yam Goong för en vecka sedan som smakade alldeles utmärkt t ex. Att det sedan dyker upp fiskhuvuden o dyl ibland får man ha överseende med, jag är dock ensam svensk. Men serverar han sådant brukar han fråga mig innan och lagar något efter önskemål.
 
Aj fasen, jag hade ingen aning om att du har den bakgrunden. Det är väl med filippinska kockar som med andra, vissa är bra, andra sämre. Vi har haft några riktiga katastrofer här men dom får inga nya kontrakt och får förpesta livet för besättningar i något annat rederi. Han som är här nu är helt ok, allt är rent och snyggt och maten smakar bra. Men dock inte riktigt hälsosam, rederiet kör en kampanj nu med nyttig mat och motion. Många har problem med högt bloidtryck, höga kolesterolvärden samt blodfetter. Så en sköterska/dietist följer med några dagar på samtliga fartyg för att inspirera kockarna. Tillsammans med att fritösen är bortkopplad gör det riktig nytta.

Nu till lunch fick vi oxstek som var ok, han är duktig på att variera rätterna. Dessutom är han inte rädd för att krydda på, ibland är det starkt så att även den mest inbitne thaimatälskare blir nöjd (snoret rinner). Han gjorde Tom Yam Goong för en vecka sedan som smakade alldeles utmärkt t ex. Att det sedan dyker upp fiskhuvuden o dyl ibland får man ha överseende med, jag är dock ensam svensk. Men serverar han sådant brukar han fråga mig innan och lagar något efter önskemål.
Aj fasen, jag hade ingen aning om att du har den bakgrunden. Det är väl med filippinska kockar som med andra, vissa är bra, andra sämre. Vi har haft några riktiga katastrofer här men dom får inga nya kontrakt och får förpesta livet för besättningar i något annat rederi. Han som är här nu är helt ok, allt är rent och snyggt och maten smakar bra. Men dock inte riktigt hälsosam, rederiet kör en kampanj nu med nyttig mat och motion. Många har problem med högt bloidtryck, höga kolesterolvärden samt blodfetter. Så en sköterska/dietist följer med några dagar på samtliga fartyg för att inspirera kockarna. Tillsammans med att fritösen är bortkopplad gör det riktig nytta.

Nu till lunch fick vi oxstek som var ok, han är duktig på att variera rätterna. Dessutom är han inte rädd för att krydda på, ibland är det starkt så att även den mest inbitne thaimatälskare blir nöjd (snoret rinner). Han gjorde Tom Yam Goong för en vecka sedan som smakade alldeles utmärkt t ex. Att det sedan dyker upp fiskhuvuden o dyl ibland får man ha överseende med, jag är dock ensam svensk. Men serverar han sådant brukar han fråga mig innan och lagar något efter önskemål.
Tack för uppgraderingen, roligt att se skillnaden mellan era båtar o Pan pan, SatanG har väl aldrig skrivet om maten ombord, möjligt att jag missat. Bara sett fötter på skrivbordet.
 
 

Liknande trådar

M
Svar
309
Visningar
20 K
magnusjansson
M
R
Svar
37
Visningar
4 K
glimten66
G
A
Svar
0
Visningar
2 K
A
 
Tillbaka
Topp