Dagens Lunch/Middags tråd (thaimat och farangmat)

 
Sen lunch / tidig middag på "Old Germany" i Mapthaput.

Synd vi inte var här i morgon för då är det buffe (som dom har 2 gånger per månad"

IMG_20240213_155335.jpg


IMG_20240213_154157.jpg


IMG_20240213_154137.jpg


IMG_20240213_153809.jpg


IMG_20240213_153344.jpg
 
Har nyss mumsat i mig lite egen komposition av typ en "Thai"kycklingsoppa.

IMG_20240215_101913.jpg


Den blev över förväntan en lyckad sån.
2,5 dl Keldas Thaisoppa
ca. 175-200g
av min egna kryddade urbenade kycklingben.
Och till sist ca. 20g av torkade trattkantareller.

Börja med att värma soppan på lägsta möjliga, sen ta ur kycklingen ur vaccumpackade påsen och skiva upp den, sen smör i pannan(som står på spisen)och inte på huvudet, när soppan börjar släppa lite ånga ifrån sig i med torkade trattisar så de får suga i sig av den goda smaken, vid det här laget borde smöret vara helt smält och hett, i med kyckling och fräs den snabbt för att sen flytta över de till soppan och ge dem tio minuter tillsammans för lite "giftermål"och värme...

Bon Apetit!
@JBK.Ltd.
 
 

Liknande trådar

M
Svar
309
Visningar
20 K
magnusjansson
M
R
Svar
37
Visningar
4 K
glimten66
G
A
Svar
0
Visningar
2 K
A
 
Tillbaka
Topp