Dagens Lunch/Middags tråd (thaimat och farangmat)

 
Fick tag i lite Frilandsgurka, så nu blir det inläggning av ättiksgurka, A la Fammo.

IMG_20250430_150352.webp


@JBK.Ltd.

Oh! My Buddha
På de 4 påsarna frilandsgurka(740g st.), så blev det sju burkar ättiksgurka.

IMG_20250430_164013.webp


Blev också tvungen att koka upp ny lag 3 gånger, men nu är de förpackade och ska bara svalna något sen ska de få stå och gotta sig ett par dagar, kanske en vecka.

Recept :
En vanlig 123-ättikslag
i varje burk, 1 kryddmått av gul & svart senapsfrö
Ihop blandat :
1 hackad rödlök
1 hackad gullök
1 hackad salladslök
som läggs i varje burk ca. 1 rågad msk.

Bon Apetit!
@JBK.Ltd.
 
Senast ändrad:
Fredagsmaten är i planeringsstadiet!

IMG_20250502_113342.webp


Tanken är :
Stekt fläsk med en Färskkorv, vitlök/ramslök.
Med vanlig löksås och 1 el. 2 ringar av paprika och i dessa ett el. två ägg i.
Självklart kokta "pärer", för en estetisk syn.

Bon Apetit!
@JBK.Ltd.
Pssst! Gin & Grappo ingår...

Åååh! Varför??
Stekt fläsk och löksås är som gjorda för varandra, men lägga till färskkorven och paprika ringarna med ägg i tog den till ett snäpp bättre.

IMG_20250502_125319.webp


Och när man väl satte tänderna i arbete för att mala ner maten, känna alla smaker som utvecklas i munhålan är en dröm.
Den enda tvisten jag gjorde var att lägga i lite torkad rosmarin i löksåsen.
Annars bara "basic" tillagning av varorna.

IMG_20250502_130337.webp


Blev till och med tvungen att lämna lite kvar på tallriken.
Hade fammo sett det så hade man blivit kvar vid bordet och blivit tillsagd att äta upp.

Bon Apetit!
@JBK.Ltd.
Garanterat fettfri maträtt! ;) Not...
 
Senast ändrad:
Oh! My Buddha
På de 4 påsarna frilandsgurka(740g st.), så blev det sju burkar ättiksgurka.

IMG_20250430_164013.webp


Blev också tvungen att koka upp ny lag 3 gånger, men nu är de förpackade och ska bara svalna något sen ska de få stå och gotta sig ett par dagar, kanske en vecka.

Recept :
En vanlig 123-ättikslag
i varje burk, 1 kryddmått av gul & svart senapsfrö
Ihop blandat :
1 hackad rödlök
1 hackad gullök
1 hackad salladslök
som läggs i varje burk ca. 1 rågad msk.

Bon Apetit!
@JBK.Ltd.

Tack för alla tipsen, fammo!

Kunde inte låta bli i dag att öppna en burk av mina inlagda ättiksgurka som jag gjorde tidigare i veckan och än en gång så vann fammo med kunskap hon delade med sig av till mig.
Den smakade förbaskat nära hennes, att beskriva är inte lätt, men ska göra ett försök.

Tänk dig knaprig gurka med lätt ättika som med sötman gifter sig med varandra, till det så kommer de två olika senaps frön(gul & svart) och de tre olika lökarna(gul, röd & salladslök)som binder samman ättikan & sötman till en lag som skulle kunnas drickas som vatten, med en lätt löksmak som kommer simmande i bakvattnet över tungans receptorer.

Bon Apetit!
@JBK.Ltd.
 
 

Liknande trådar

M
Svar
309
Visningar
20 K
magnusjansson
M
R
Svar
37
Visningar
4 K
glimten66
G
A
Svar
0
Visningar
2 K
A
 
Tillbaka
Topp