Dagens Lunch/Middags tråd (thaimat och farangmat)

 
Ser kanske inte så speciellt ut men garanterat inget behov av snyggt upplägg, var sanslöst gott [emoji106] önskar på rikt ni fått smaka detta måste ringa min vän som jag fick souvasbiten av han var dessutom osäker hur bra den va men är kanske den godaste souvas jag nånsin ätit [emoji4]kombon souvas mandelpotatismos å lingonsylt är rena lyx gourmet mat
a835c753128dbf38d008a0afd3b7913b.jpg
2202a3d2d6c3f94df7ab294bc16da828.jpg
Kebabkött har vi här nere också;)

Ser gött ut, behövs inget restaurangupplägg:)
 
Ser kanske inte så speciellt ut men garanterat inget behov av snyggt upplägg, var sanslöst gott [emoji106] önskar på rikt ni fått smaka detta måste ringa min vän som jag fick souvasbiten av han var dessutom osäker hur bra den va men är kanske den godaste souvas jag nånsin ätit [emoji4]kombon souvas mandelpotatismos å lingonsylt är rena lyx gourmet mat
a835c753128dbf38d008a0afd3b7913b.jpg
2202a3d2d6c3f94df7ab294bc16da828.jpg

Jag har ätit souvas och håller med dig, riktigt gott :)
 
Kålpudding låter i mina öron inte så jättegott, men är riktigt gott med potatis lingon och sky.

Även kåldolmar är en höjdare man allt för sällan äter;)
Både kåldolmar och kålpudding lagade min mormor supergott ... var ju nästan 50 år sedan hon dog, men kommer ihåg hur jag längtade ...
 
Både kåldolmar och kålpudding lagade min mormor supergott ... var ju nästan 50 år sedan hon dog, men kommer ihåg hur jag längtade ...
Ja den generationen kunde det där med gammal hederlig husmanskost.

Mormors specialitet va att steka fisk, speciellt rödspätta som för mig är bland det bästa i fiskväg:)

Glömmer aldrig när jag på skolloven var hos mormor och morfar som bodde på Mollösund, som på den tiden vart en fiskeby.

Där vart det fisk alla dagar utan söndag, då vart det stek:) kul nu när man tänker tillbaka, men då va det en pina. Men kan inte tacka dom nog för att dom lärde mig äta fisk av alla de sorter;)
 
Senast redigerad av en moderator:
Ja den generationen kunde det där med gammal hederlig husmanskost.

Mormors specialitet va att steka fisk, speciellt rödspätta som för mig är bland det bästa i fiskväg:)

Glömmer aldrig när jag på skolloven var hos mormor och morfar som bodde på Mollösund, som på den tiden vart en fiskeby.

Där vart det fisk alla dagar utan söndag, då vart det stek:) kul nu när man tänker tillbaka, men då va det en pina. Men kan inte tacka dom nog för att dom lärde mig äta fisk av alla de sorter;)
Vad gott du pratar! Fisk är ju fantastiskt gott, jag älskar t ex färsk stekt sill vilket för mig är en delikatess. Även färsk kokt torsk med äggsås, mmmm.

När du nämner Mollösund kommer jag att tänka på ett minne från barndomen. Min mors f d chef var född där och hade kvar sitt föräldrahem. Vi var ditbjudna en sommar (tror jag var 10 år) och jag minns än idag all spillånga som hängde på tork lite varstans för att sedermera bli lutfisk. Det är dock en fisk som jag avskyr. Men härliga minnen som väcks till liv. :)
 
Vad gott du pratar! Fisk är ju fantastiskt gott, jag älskar t ex färsk stekt sill vilket för mig är en delikatess. Även färsk kokt torsk med äggsås, mmmm.

När du nämner Mollösund kommer jag att tänka på ett minne från barndomen. Min mors f d chef var född där och hade kvar sitt föräldrahem. Vi var ditbjudna en sommar (tror jag var 10 år) och jag minns än idag all spillånga som hängde på tork lite varstans för att sedermera bli lutfisk. Det är dock en fisk som jag avskyr. Men härliga minnen som väcks till liv. :)
Ja många goa minnen från mollösund och holmarna utanför har man, morfar va sträng, men lånade tidigt ut sin snipa då han märkte att jag va en fena på sjön, och lärde mig snabbt läsa sjökort för att veta var böarna log( grynor eller skär så stockholmarna förstår;)):)

Ofta han tjatade på mig att bli sjökapten, det hade ju hans far varit:)
 
Ja många goa minnen från mollösund och holmarna utanför har man, morfar va sträng, men lånade tidigt ut sin snipa då han märkte att jag va en fena på sjön, och lärde mig snabbt läsa sjökort för att veta var böarna log( grynor eller skär så stockholmarna förstår;)):)

Ofta han tjatade på mig att bli sjökapten, det hade ju hans far varit:)
Vi var faktiskt ute med en fin segelbåt som han hade, seglade runt i flera timmar. Jag minns att det var en härlig sommardag. Och vem vet, det var kanske då mitt intresse för sjölivet vaknade, åtminstone jag blev ju sjökapten en hel del år senare. Det blev kanske så eftersom ingen tjatade på mig överhuvudtaget.
 
Igår var vi och inhandlade en jääääättestor mortel, har bara en mellanstor av sten. Denna i lera perfekt för Som Tam och annat smått och gott.

Idag blev det tillverkning av Bplaa raa sap, fantastisk dip! Är ju en delikatess från Lao och Isaan. För er som håller till i Isaan heter det แจ่วบอง jääo[ton]L[/ton] boong!

bpla-raa.jpg
 
Igår var vi och inhandlade en jääääättestor mortel, har bara en mellanstor av sten. Denna i lera perfekt för Som Tam och annat smått och gott.

Idag blev det tillverkning av Bplaa raa sap, fantastisk dip! Är ju en delikatess från Lao och Isaan. För er som håller till i Isaan heter det แจ่วบอง jääo[ton]L[/ton] boong!

bpla-raa.jpg
Ser ut som våran, som sagt perfekt till som tam.
 
ปอเปี๊ยะสดญวน bpaa bpiia sod yuuan ser det ut som. Detta är ju en vietnamesisk rätt ursprungligen, jäkligt gott med น้ําจิ้มไก่ naam jim gai Sweet chili sauce!
Dålig på namnet men gött är det ;)
Själv åt vi med hoi sin sås med extra chili och jordnötter i.
 
 

Liknande trådar

M
Svar
309
Visningar
17 K
magnusjansson
M
R
Svar
37
Visningar
4 K
glimten66
G
A
Svar
0
Visningar
1 K
A
 
Tillbaka
Topp