Dagens Lunch/Middags tråd (thaimat och farangmat)

Söndagens middag!
Något jag gillar är ก๋วยจั๊บ guay jap, kinesisk maträtt/soppa som ju är poppis i Thailand. Innehållet i denna rätt kanske avskräcker många, men är kanongott, så tänk inte så mycket på innehållet!:)

Ni får recept här om ni vill prova. Lägg märke till vad de kallar sidfläsk i Thailand สามชั้น saam chan = tre våningar/skikt/nivåer, här får vi väl kalla det skikt. Sidfläsk är ju kött, fett och svål!

guay.jpg


1.เส้นก๋วยจั๊บ = nudlar guay jap
2.ไส้ใหญ่ = gristarm
3.ม้าม = mjälte
4.กระดูกซุป = ben (gris)
5.ไข่ไก่หรือไข่เป็ด = hönsägg eller ankägg
6.เต้าหู้ทอด = stekt tofu
7.เลือดไก่ = höns/kyckling eller grisblod
8.สามชั้น = sidfläsk (knaperstekt)
9.ตับหมู = grislever
10.หนังหมู = grissvål
11.กระเทียม = vitlök
12.ถั่วงอก = böngroddar
13.ใบกุ้ยช่าย = kinesisk gräslök
14.แป้งมันหรือแป้งข้าวโพด = tapioka eller majsmjöl
15.พริกไทยป่น = krossad svartpeppar
16.เกลือป่น = salt
17.กระเทียมเจียว = rostad viktlök
18.ซีอิ๊วขาว = ljus sojasås
19.น้ำมันหอย = ostronsås
20.ซีอิ๊วดำหวาน = söt sojasås

Buljong
1.กระดูกหมู = fläskben
2.ผงพะโล้ = Fem kryddor blandning (kinesisk kryddblandning) Five spice
3.รากผักชี = korianderrot
4.กระเทียมเจียว = rostad vitlök
5.เกลือ = salt

Smaklig spis!:D
 

Liknande trådar

 
Topp