Dagens Lunch/Middags tråd (thaimat och farangmat)

Diskussion i 'Matprat (Thailändska köket)' startad av Kycklingen, 7 maj 2011.

  1. Micke.T

    Micke.T Forumvärd TS-teamet

    Kebabkött har vi här nere också;)

    Ser gött ut, behövs inget restaurangupplägg:)
     
    Mackfaktorn gillar detta.
  2. Nam Falang

    Nam Falang Admin

    Jag har ätit souvas och håller med dig, riktigt gott :)
     
    Micke.T, Mackfaktorn och eirkar gillar detta.
  3. NilsG

    NilsG Forumveteran

    Dagens middag...

    20180128_152727.jpg

    20180128_152725.jpg
     
    Micke.T, Berralund, Mackfaktorn och 4 andra gillar detta.
  4. Micke.T

    Micke.T Forumvärd TS-teamet

    Idag blev det gammal hederlig underskattad kålpudding;):)
    Gott som bara den. 20180201_124820.jpg
     
    Samet, Lyco, Kycklingen och 3 andra gillar detta.
  5. Anonym

    Anonym Gäst

    Det var länge sen, ser gott ut!
     
    Micke.T gillar detta.
  6. Micke.T

    Micke.T Forumvärd TS-teamet

    Kålpudding låter i mina öron inte så jättegott, men är riktigt gott med potatis lingon och sky.

    Även kåldolmar är en höjdare man allt för sällan äter;)
     
    Redigerades senast av en forumvärd: 19 april 2018
    Samet gillar detta.
  7. Hej främling! Visste du att om du blir medlem/loggar in så kan du se inlägg från forum och du kan se bilderna som finns i inläggen i fullstorlek! Ett medlemskonto fixar du på ett litet ögonblick och du kan använda din Facebook, Google eller Twitterkonto för snabb inloggning.
    :wai: :wai:
  8. Anonym

    Anonym Gäst

    Både kåldolmar och kålpudding lagade min mormor supergott ... var ju nästan 50 år sedan hon dog, men kommer ihåg hur jag längtade ...
     
    Micke.T gillar detta.
  9. Micke.T

    Micke.T Forumvärd TS-teamet

    Ja den generationen kunde det där med gammal hederlig husmanskost.

    Mormors specialitet va att steka fisk, speciellt rödspätta som för mig är bland det bästa i fiskväg:)

    Glömmer aldrig när jag på skolloven var hos mormor och morfar som bodde på Mollösund, som på den tiden vart en fiskeby.

    Där vart det fisk alla dagar utan söndag, då vart det stek:) kul nu när man tänker tillbaka, men då va det en pina. Men kan inte tacka dom nog för att dom lärde mig äta fisk av alla de sorter;)
     
    Redigerades senast av en forumvärd: 19 april 2018
    eirkar, Krille och Nam Falang gillar detta.
  10. Berralund

    Berralund Forumvärd TS-teamet

    Vad gott du pratar! Fisk är ju fantastiskt gott, jag älskar t ex färsk stekt sill vilket för mig är en delikatess. Även färsk kokt torsk med äggsås, mmmm.

    När du nämner Mollösund kommer jag att tänka på ett minne från barndomen. Min mors f d chef var född där och hade kvar sitt föräldrahem. Vi var ditbjudna en sommar (tror jag var 10 år) och jag minns än idag all spillånga som hängde på tork lite varstans för att sedermera bli lutfisk. Det är dock en fisk som jag avskyr. Men härliga minnen som väcks till liv. :)
     
    eirkar och Micke.T gillar detta.
  11. Micke.T

    Micke.T Forumvärd TS-teamet

    Ja många goa minnen från mollösund och holmarna utanför har man, morfar va sträng, men lånade tidigt ut sin snipa då han märkte att jag va en fena på sjön, och lärde mig snabbt läsa sjökort för att veta var böarna log( grynor eller skär så stockholmarna förstår;)):)

    Ofta han tjatade på mig att bli sjökapten, det hade ju hans far varit:)
     
    eirkar och Berralund gillar detta.
  12. Berralund

    Berralund Forumvärd TS-teamet

    Vi var faktiskt ute med en fin segelbåt som han hade, seglade runt i flera timmar. Jag minns att det var en härlig sommardag. Och vem vet, det var kanske då mitt intresse för sjölivet vaknade, åtminstone jag blev ju sjökapten en hel del år senare. Det blev kanske så eftersom ingen tjatade på mig överhuvudtaget.
     
    eirkar och Micke.T gillar detta.
  13. Lyco

    Lyco Forumveteran

    Ja, var längesedan mumsfilibabba men vad är det svarta på toppen?;):):D
     
    Micke.T gillar detta.
  14. Lyco

    Lyco Forumveteran

    Igår var vi och inhandlade en jääääättestor mortel, har bara en mellanstor av sten. Denna i lera perfekt för Som Tam och annat smått och gott.

    Idag blev det tillverkning av Bplaa raa sap, fantastisk dip! Är ju en delikatess från Lao och Isaan. För er som håller till i Isaan heter det แจ่วบอง jääoL boong!

    bpla-raa.jpg
     
    Krille, Berralund och Micke.T gillar detta.
  15. Micke.T

    Micke.T Forumvärd TS-teamet

    "Tror" dom glaserat vitkål som tyvärr såg bränd ut utan att vara det, smakade mums som tur var:)
     
    Lyco och Kycklingen gillar detta.
  16. NilsG

    NilsG Forumveteran

    Ser ut som våran, som sagt perfekt till som tam.
     
    Lyco gillar detta.
  17. NilsG

    NilsG Forumveteran

    Kvällsmål...

    20180204_190338.jpg
     
    Lyco och Krille gillar detta.
  18. Lyco

    Lyco Forumveteran

    Jo, har länge tänkt köpa en sådan, den andra är ju stor också men inte lika hög och då man gör som tam är denna perfekt!
     
    NilsG gillar detta.
  19. Lyco

    Lyco Forumveteran

    ปอเปี๊ยะสดญวน bpaa bpiia sod yuuan ser det ut som. Detta är ju en vietnamesisk rätt ursprungligen, jäkligt gott med น้ําจิ้มไก่ naam jim gai Sweet chili sauce!
     
    Krille gillar detta.
  20. Anonym

    Anonym Gäst

    Ja de är riktigt goda, var ett tag sedan. Får tipsa min fru!
     
    NilsG och Lyco gillar detta.
  21. NilsG

    NilsG Forumveteran

    Dålig på namnet men gött är det ;)
    Själv åt vi med hoi sin sås med extra chili och jordnötter i.
     
Laddar...
Liknande ämnen - Dagens Lunch Middags
  1. hemskasven
    Svar:
    16
    Visningar:
    1.179
  2. Lyco
    Svar:
    20
    Visningar:
    1.480
  3. Lyco
    Svar:
    100
    Visningar:
    4.743

Dela sidan

Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Några frågor på det?
  1. Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
    Stäng notis