Vad gör ni ThaiSnack:are just nu?

 
Väntar på mitt flyg :afro:

D50E124F-FCD7-4B76-ACCE-6D60E128D3ED.jpeg
 
Fick timer nr 2 i dag så nu slipper ja springa runt och tända å släcka utomhus belysning. Nu går timer klockan på batteri så klarar jag även springa och kuster tiden efter varje ström avbrott, för de
 
Nån som köpt o kan recitera?

20200910_114759.jpg

Thailandssvenskar som startat upp egna hotell, restauranger och andra företag riskerar att förlora allt när turismen helt stannat av.
– Man pendlar mellan hopp och förtvivlan, säger Raymond Hellmark, som driver en dykarfirma på Koh Lanta tillsammans med sin fru Kristin Hellmark Stark.
Nu tvingas de tänka om.
Hannes Lännerholm
Dela
Kopiera länk
Mer av det bästa från Expressen. Mer Premium hittar du här.
För tre år sedan flyttade Raymond Hellmark och Kristin Hellmark Stark till Thailand för att ta över dykarfirman Lanta Diver, belägen på ön Koh Lanta. Tillsammans äger de tre båtar som de använder för att anordna olika dyk- och snorklingsturer runt Koh Lanta.
Sedan kom coronapandemin. Helt plötsligt gick verksamheten från att vara i full gång, till att bli helt stoppad.
– Den 25 mars hade vi två fulla båtar bokade. Samma dag klockan 7:00 på morgonen fick vi reda på att vi inte längre fick köra, säger Raymond Hellmark.
640@60.jpg
Över en natt tvingades Kristin och Raymond att stänga ner hela sin verksamhet.Foto: PRIVAT / PRIVAT”Känslan var katastrof”
När de thailändska myndigheterna den 26 mars beslutade sig för att stänga gränsen för utländska medborgare, så hamnade landet i en ekonomisk kris. Samtidigt började även turisterna att försvinna ut ur landet.
– Känslan var katastrof, det gick inte att komma ifrån, säger Raymond Hellmark och fortsätter:
– Det tog ett tag innan vi fick öppna upp igen. Under den tiden hade de flesta västerlänningar hunnit lämna landet, säger han.
När turisterna uteblev fick Raymond och Kristin tänka om. Tidigare har de helt förlitat sig på svenska och skandinaviska turister. Nu har de helt fått ändra målgrupp och försöker i stället få thailändare att börja dyka med Lanta Diver.
– Vi har ändrat till att försöka tala om för thailändare att vi finns, säger Raymond.
Restauranger tvingades stänga
Fredrik Arnersten flyttade från Sverige till Thailand för 23 år sedan. Sedan 2001 driver han restaurangen Karlssons Restaurant & Steake House i Phuket tillsammans med Patric Ehring.
Men nu är inget sig likt längre. Fredrik tvingades stänga sin restaurang i slutet av mars, ett hårt slag för honom.
– Det har varit jättetufft, berättar Fredrik Arnersten.
– Allt gick väldigt fort. Över en natt tog det slut, säger han.
422@60.jpg
Fredrik Arnersten driver restaurangen Karlssons Restaurant & Steake House i Phuket sedan 2001.Foto: PRIVAT / PRIVAT
640@60.jpg
”Det finns det inget att öppna upp till längre”, berättar Fredrik Arnersten.
FöregåendeNästa

Turisterna åkte hem
Fredrik har efter flera månader fått tillstånd att öppna upp sin restaurang igen, men eftersom turisterna uteblev och de som väl som väl fanns inne i landet har åkt hem, så bestämde han att inte öppna upp restaurangen.
– Det finns det inget att öppna upp till längre, berättar Fredrik Arnersten.
– Vi har fortfarande stängt, och som det ser ut nu kommer det att fortsätta vara stängt tills Thailand öppnar upp gränserna, säger han.
Under sommaren har det varit lågsäsong i Thailand. Högsäsongen börjar inte förens i november och pågår till april. För många svenskar som jobbar inom turismnäringen är det under högsäsongen som man tjänar som mest pengar en möjlighet som nu helt håller på att försvinna.
– Jag lever på mina sparade pengar. Har du pengar på banken så klarar du dig, har du inte det så klarar du dig inte, säger Fredrik Arnersten.
 
Tänk att blåbärssäsongen har pågått i 2 månader nu. I söndags fanns det fortfarande massor med stora bamsingar till blåbär.
Inte bara skit med 2020 :)

Hej

Håller med, var ute i skogarna i norra delen av Tanums Kommun, vi röjde för en dragning av en ny vandringsled, där fanns det också oplockade blåbär kvar, ovanligt stora och söta men nu på gränsen till att bli övermogna.

Lingon var det också gott om, stora bär i rejäla klasar, dom var precis lagom mogna för att plocka nu, berättade detta för några jobbarkompisar som ska plocka där nu i helgen.

Så det verkar ha varit ett riktigt bra år för bär och frukt, det började ju med massor av stora fina jordgubbar, sen kom hallonen som också var större än vanligt p.g.a lagom med värme och hyfsat med nederbörd, även vinbär och krusbär var det mycket av i år, nu håller fortfarande björnbärsplockningen på och även här är bären ovanligt stora, slånbär ser det också ut att bli mycket av, men det verkar tyvärr inte så många plocka numera, det blir ju en väldigt god saft av just slånbär.

Mvh isan lover
 
Senast ändrad:
 

Liknande trådar

Svar
5
Visningar
2 K
Anonymius
A
M
Svar
7
Visningar
2 K
Anonym
A
A
Svar
1
Visningar
2 K
Anonym
A
 
Tillbaka
Topp