Dagens Lunch/Middags tråd (thaimat och farangmat)

 
Men jag kan ju tipsa dig om hur man kan hålla nere kostnaderna.
När du får råd att köpa äkta falukorv, så steker u upp fem skivor, tar med dig två tallrikar till matbordet.
Du tar en skiva som du tänker äta upp, men l'agg den på den andra tallriken istället, samma med de övriga, så när du ätit färdigt har du kvar fem skivor kvar, räcker då en massa måltider, men när skivorna börjar att gå över själva är det nog dags att äta upp dem, du har då sparat en massa pengar som du kan köpa vatten för
 
Morgondagens firre med kokt spenat i vatten, grädde är ju lika dyrt som en back öl eller 6 heller rom.

20191030_152021-1152x1536.jpg
 
Idag blir det kokt potatis och hemgjorda pannbiffar med hemgjord brunsås.

Kommer att göra lite mer chilistarka biffar till mig och svagare till dotter efter att ha plockat av årets sista chili från plantorna och måste använda en del. Resten har torkats och är redo att användas under vintern

Måste även rekommendera en favoritchili
Habanero hot lemon. Starkare än vanliga hot lemon.

Om nån skulle vilja ha lite frön från dom plantorna så släng iväg ett pm och det kan fixas gratis.
Chiliälskare som jag är så finns allt från Carolina reaper till mildare thai chili frön efter året som varit

P_20191031_140637.jpg


P_20191031_140637.jpg


P_20190524_175823.jpg


P_20190524_175816.jpg
 
Senast ändrad:
Detta ska väl de flesta Thailandveteraner fixa.
En gryta på rökta tarmar från både gris och höns, finhackat med hjärta, lever, njure och blodådror.

Till vickning friterade chips av tjocktarmen.
Salta, kryddiga och sega...
Perfekt till Tanduay rom...
Byafester har sina egna traditioner.

20191101_162424-864x1152.jpg


20191101_122534-864x1152.jpg
 
Detta ska väl de flesta Thailandveteraner fixa.
En gryta på rökta tarmar från både gris och höns, finhackat med hjärta, lever, njure och blodådror.

Till vickning friterade chips av tjocktarmen.
Salta, kryddiga och sega...
Perfekt till Tanduay rom...
Byafester har sina egna traditioner.

20191101_162424-864x1152.jpg


20191101_122534-864x1152.jpg
Som tur är bor man i civilisationen och behöver inte äta slaktavfall.
Riktig fattigpensionärsmat.
 
Om du nu få börja att betala skatt, får du kanske äta detta om du vill eller inte.
Kalles kaviar o falukorv får du kanske drömma om.
Jag har räknat på det och jag skulle ha 70.000 sek i månaden kvar efter jag betalat tryggd om jag nu skulle bli tvungen till det, så tror jag skall överleva ;)
Jag hade heller inte haft nåt emot att betala om det ger mig sjukpeng, sjukvård och om behövs arbetslösersättning.
Jag har inget emot skatt men jag vill ju ha nåt för det inte bara betala men inte få samma tillbaks som alla andra.
Sen är det bara 4 båtar som skall flagga NIS, jag kan ju söka till annan båt.
 
Som tur är bor man i civilisationen och behöver inte äta slaktavfall.
Riktig fattigpensionärsmat.
Hahaha, du som är en älskare av korv.
Till och med slafset Stroganoff äter du, 5555
Vet du verkligen vad du stoppar i dig???
Mycket värre finmalet skräp och kemikalier för den korven ska gå att sälja.
En kompis på Scan förbjuder egna familjen att äta falukorv.
Jag kör en omvänd värdering, är det gott och utan benflisor så gillar jag det.
Annars köper jag en hamburgare....
 
Om du nu få börja att betala skatt, får du kanske äta detta om du vill eller inte.
Kalles kaviar o falukorv får du kanske drömma om.
Den grabben blir aldrig "thai"
Dom verkar ha två olika kök i huset.
En för svensk mat och ett andra för fruns lokala delikatesser från Isaan.
Men utrymme finns för flera Kalles verkar det som.
 
Hahaha, du som är en älskare av korv.
Till och med slafset Stroganoff äter du, 5555
Vet du verkligen vad du stoppar i dig???
Mycket värre finmalet skräp och kemikalier för den korven ska gå att sälja.
En kompis på Scan förbjuder egna familjen att äta falukorv.
Jag kör en omvänd värdering, är det gott och utan benflisor så gillar jag det.
Annars köper jag en hamburgare....
Jo men jag är löjligt kräsen, hade velat våga testa mer men jag får kvälningar.
Vet var det är i en korv men jag äter med ögat och luktsinnet med sålänge det doftar, smakar och ser bra ut så funkar det för mig.
Lite avundsjuk ibland på alla som kan äta allt möjligt och testa.
 
Den grabben blir aldrig "thai"
Dom verkar ha två olika kök i huset.
En för svensk mat och ett andra för fruns lokala delikatesser från Isaan.
Men utrymme finns för flera Kalles verkar det som.
Ja vi har 2 kök hemma jag har inget mål att bli Thai.
Jag lagar min mat och ibland äter ungarna av den och samma för frugan.
Jag äter bara faranganpassad Thaimat, jag äter det jag vill ha inte det som serveras.
 
Tyvärr var jag för hungrig för att börja fota, men svägerskan fyller år på söndag och ville bjuda på mat ikväll.
Så vi fick som vanligt en supergod rissoppa som är min mammas favorit, sen blev det kyckling med en god soja/ingefära sås till det.
Efter maten fick vi kaffe och en budapestbakekse/tårta.

Jag fick även med mig resterna som blir vår lunch i morgon.
Jag har då tänkt griljera helgskinkan som jag köpt och ge bort halva till svägerskan.
 
Satt och tänkte på den perfekta smörgåstårtan, den skall jag nog ha den dagen jag fyller 50.
Botten samma brödtyp som korvbröd, skivad korv på botten, ketchup och senap, sen korvbrödstopp, smeta in hela i potatismos, dekorationstoppa med västkustsallad och ketchup.
Voila en halvspecialtårta, så gött det lät 5555.
Nu skall jag ner och äta en hamburgertallrick ;)
 
Satt och tänkte på den perfekta smörgåstårtan, den skall jag nog ha den dagen jag fyller 50.
Botten samma brödtyp som korvbröd, skivad korv på botten, ketchup och senap, sen korvbrödstopp, smeta in hela i potatismos, dekorationstoppa med västkustsallad och ketchup.
Voila en halvspecialtårta, så gött det lät 5555.
Nu skall jag ner och äta en hamburgertallrick ;)
Inte skulle den vinna något pris
 
 

Liknande trådar

M
Svar
309
Visningar
17 K
magnusjansson
M
R
Svar
37
Visningar
4 K
glimten66
G
A
Svar
0
Visningar
1 K
A
 
Tillbaka
Topp