Dagens Lunch/Middags tråd (thaimat och farangmat)

 
Upplever inte att köttfärsen släpper ifrån sig något vatten här nere.
I Sverige släpper det så mycket så börjar koka och flyta i vätska och då köpte jag ändås dom märkta som låg fetthalt.

Jag lagar minst en köttfärssås varje gång jag är i Thailand och aldrig vätskesläpp på det sättet som i Sverige.
Nä jag litar inte nämnvärt på någon affär när det kommer till köttdisken. Mycket ruffel och båg. Finns bara ett sätt att komma närmare sanningen och det är att mala sin egen köttfärs om man bara har koll på vart köttbiten man skall mala kommer ifrån. Ganska omständigt att göra köttfärs på det sättet dessvärre.
 
Senast ändrad:
Frugan hade ingen lust att åka in till stan nu, hon ville "Relax" och ut senare ikväll och äta, hennes födelsedag så upp till henne.
Passade på att åka och äta lunch samtidigt som skall handla lite

20250126_135559.jpg


20250126_135606.jpg
 
Då ska vi se!
Behövde fylla på "magsäcken"(som jag inte använder för mat längre).

IMG_20250126_135232.jpg


250g Penne Rigatoni(kokas vid sidan om 5-7 min. för att sedan läggas i svampsoppan och avslutas tillsammans.)
2 st. ensamma Änglasnoppar(a.k.a. prinskorv)
1 Brk. Heinz svampsoppa(+ en halv burk vatten)
ca. 50 g torkad höstsvamp(Trattisar)
100 - 150 g egen riven Pecorino Romano
Smaksättning :
1 msk. (märke) YIPIN : UMAMI, Soya & Shiitake
1 msk. heinz ketchup
1 msk. Chardonnay
1 tsk. Aromat
Inget salt behövs eftersom Umami & Aromat innehåller saltbaserade produkter.
1 tsk. Svartpeppar

Hela kastrullen genererade en måltid och två "matlådor" för senare konsumtion.

Bon Apetit!
@JBK.Ltd.
 
Hur har jag missat den här, pizzeria inne på Lotus's, oräkneliga gånger har jag gått förbi utan att ens sett att legat en restaurang här, dom hade nog kunnat öka antalet kunder med göra nåt så man uppmärksammar den, räcker man står i lite vinkel så ser man inte dörren.
Hittade den när jag sökte på pizzeria på google Map, trodde först google map lurade mig fel, först 2m från dörren såg jag att låg här.
Får vi se hur pizzorna är, på google map var det betyg 4,9.
Pizzan kom med ett UFO.

20250127_145148.jpg


20250127_145303.jpg


20250127_150451.jpg


20250127_150525.jpg


20250127_150747.jpg


20250127_150757.jpg


20250127_150815.jpg


20250127_150825.jpg


20250127_151418.jpg
 
Hur har jag missat den här, pizzeria inne på Lotus's, oräkneliga gånger har jag gått förbi utan att ens sett att legat en restaurang här, dom hade nog kunnat öka antalet kunder med göra nåt så man uppmärksammar den, räcker man står i lite vinkel så ser man inte dörren.
Hittade den när jag sökte på pizzeria på google Map, trodde först google map lurade mig fel, först 2m från dörren såg jag att låg här.
Får vi se hur pizzorna är, på google map var det betyg 4,9.
Pizzan kom med ett UFO.

20250127_145148.jpg


20250127_145303.jpg


20250127_150451.jpg


20250127_150525.jpg


20250127_150747.jpg


20250127_150757.jpg


20250127_150815.jpg


20250127_150825.jpg


20250127_151418.jpg
Ser häftigt ut, speciellt för barn. Hoppas att smaken motsvarade förväntan.
 
Var en del prat om färs...o bra färs! Ä lite som hunden blir som där han är? Färs är enkelheten själv om så i nöt som i gris...här finnes i hela världen oändliga kombinationer efter smak o religion. Att någon vem det nu var om "färs" och hava stora problem med vätska mm kan ju va ok, men vars sitt problemet i tillagningen då? Att färsen får steka till sig I get panna o avdunsta vätska behöver in't betyda att den går förlorad vs torrbränn i botten på dålig teflonpanna vs gjutjärn..."tänk med smak" har hjälpt mig i konsten:thumbsup:
1000009178.jpg
1000009177.jpg
1000009179.jpg
 
 

Liknande trådar

M
Svar
309
Visningar
19 K
magnusjansson
M
R
Svar
37
Visningar
4 K
glimten66
G
A
Svar
0
Visningar
2 K
A
 
Tillbaka
Topp